Oboseala extrema, nevoie de somn, stari de lesin, tremor in corp si urticarie

06-04-2022
dan Ionescu00
Nu este medic/terapeut
dan Ionescu00
Buna ziua, sunt barbat, 33 de ani din Bucuresti. De 3 ani aproximativ am niste "crize" care deocamdata nu sunt identificate desi am mers pe la multi specialisti. Crizele apar din ce in ce mai des in ultimul an, cam o data la 1 luna, dar nu este conistent, pot sa apara si ziua urmatoare.

Ca sa mentionez simptomele inca o data, pornind de la cele mai pregnante si care apar mereu :
Simptomatologie:

1. Oboseala extrema, dorinta de a dormi desi criza apare la 2-3 ore dupa ce m-am trezit si tine aproape toata ziua ( 12-14 ore ). Freventa -> Intotdeauna
2. Senzatie de moleseala psihica si stare de lesin fara ameteli. Ca sa descriu exact, starea de lesin vine de la dorinta ft puternica de a dormi. Frecventa -> Intotdeauna
3. Brain fog, simt ca nu pot performa mental activitati uzuale, desi am facut diverse teste de IQ si mentale, de vizualizare, orientare temp-spatiala pe parcusul crizelor si rezultatele sunt ok. Frecventa -> Des
4. Pete rosii pe piele, in zona gatului si a toracelui/pieptului care dispar rapid in cateva ore, uneori 1 zi. Frecenta -> Des, indeosebi dupa o criza a doua zi.
5. Tremor in crop - Simt ca un tremor interior in tot corpul, mai ales daca nu incerc sa dorm si continui activitatea obisnuita, netinand seama de simptome. Frecventa -> Rar
6. Miscari involuntare ale muschilor mainii stangi sau drepte si "zvacniri" ale buzei stangi ( partea de jos ). Frecventa -> Rar
7. Puls crescut: 123- 142bpm. Frecventa -> Rar
8. Greata. Frecventa -> Foarte rar ; S-a intamplat prima data cand am avut aceasta criza, undeva noaptea, restul crizelor de atunci au aparut pe parcursul zilei
9. Amorteala/furnicaturi in zona cervicala, chiar la mijlocul coloanei vertebrale( Nu lombar) ; mai exact o senzatie de impulsuri electrice care pornesc din acea zona pana in ceafa/cerebel. Nu resimt dureri. Frecventa -> Cateodata/Rar?! ( greu de analizat, recunoscut pe perioada crizei datorita celorlalte simptome )
10. Senzatie tranzitorie de tensiune occipitala -> Foarte rar, se intampla nu neaparat pe perioada acestor crize

Detalii aditionale :
1. Fizic ma simt bine, nu am dureri articulare, nu am dureri de nici un fel, pot sa ridic greutati, pot sa fac sport, am si facut pe durata crizei ( nu ajuta la simptome), etc.
2. Nu resimt o oboseala obisnuita, ca dupa o zi grea de lucru, fizic sau mentala. Nu resimt nevoia de somn normala, care apare undeva pe la 10-11 PM in mod obisnuit. E ca si cum as fi intoxicat cu ceva si simt ca nu pot sta treaz.
3. Desi am aceste stari nu pot dormi efectiv, dupa ce incerc sa adorm, cateodata stau si 1 ora in pat fara sa pot adormi dar sunt foarte aproape de somnul usor, desi constient.
4. Am observat in decursul a 3 ani de zile ca singurul remediu imediat a tuturor simptomelor este ca cel putin o data sa stau intins in pat si sa incerc sa dorm. In detaliu, desi nu pot efectiv dormi, tind sa imi inchid mintea si incetez toate activitatile, sa nu ma gandesc la nimic. De cativa ani incoace am cumparat 2 aparate de masurare a somnului ( Oura si Beurer) si intr-adevar imi masoara stagiul "N1 light sleep" ca si cum as dormi cand incerc asta, desi eu sunt constient. Pulsul scade, respiratia este mai inceata dar cel mai mult ma ajuta pe moment sa imi revin partial pentru cateva ore.
5. Nu ma simt trist, anxios, nu am ideatii sinucigase, nu s-a intamplat nimic emotiv pe parcusul zilei sau a priori cand am aceste "crize".
6. Am si un EEG de amator cu 12 electrozi pentru cortexul prefrontal care imi indica unde theta destul de frecvente/mai abundente decat normal in ziua cand am aceasta "criza". Cateodata am un somn REM de durata lunga, 3 ore in 8 ore de somn, iar Deep Sleep 45 de minute.
7. Lucrez in domeniul IT, dar nu am un job stresant.
8. Nu beau deloc alcool, nu iau stupefiante niciodata, nu beau energizante sau cafea decat rar. Fumez in schimb
9. Am incercat, Xanax 0, 5 ; Anxiar, 5HTP, anxiolitice moderate si anti depresive fara nici un rezultat !

Investigatii :
1. RMN - totul ok
2. Analize de sange generale, nimic anormal
3. Ecografie cardio + EKG - normal
4. TSH, Anca, ACTH, Cortisol normal, Vit B12 - valori normale
5. IgE, diaminoxidaza, histamina in sange si urina + triptaza serica - normale
6. Radiologie cardio-pulmonara - normala
7. Fara dispnee, Romberg negativ, fara nistagms prezent, spirometrie normala
8. Carboxihemoblogina : 6, 1% ( sunt fumator ) dar totusi fumez 1 pachet jumate pe zi nu stiu daca aceasta este cauza simptomelor.
9. EEG - normal
10. Ecografie abdominala - ficat un pic marit dar in rest normala
11. Numeroase consultatii in decursul anilor de la ORL, cardiologie, neurologie, endrocrinologie, medici de garda fara vreun diagnostic pe aceasta simptomatologie
12. Consult psihologic, dupa cum am mentionat anterior am incercat si medicamente antidepresive fara rezultat sau sa imi amelioreze simptomele
-> Astept acum rezultat pentru Mastocitoza sistemica – muta?ia c-kit D816V ( am zis sa incerc tot din proprie initiativa, chiar daca este improbabil )
-> Pe viitor ma gandesc la un polisomnograf

Alte boli :
1. Sinuzita cronica, ORListul a precizat ca nu are cum sa fie de la sinuzita
2. Tiroida autoimuna, Hashimoto pe fond genetic fara a fi necesar sa iau eutyrox pentru ca am TSH normal.
3. Alergie medicamentoasa la AINS ( antiinflamatoare nesteroidiene ). Precizez ca nu iau AINS deloc, nici cu o zi in urma nici un momentul crizelor. Dar tot imi apar aceste "hives" care nu ma mananca, decat foarte rar daca apar multe.
4. Chist pineal - 11/10/7 mm. Doua RMN-uri facute in decursul a doi ani, nu s-a observat vreo modificare. Doctorul imi spune ca nu poate sa fie de la asta simptomele mele.

-> In trecut am avut vasculita de hipersensibilitate, tratament cu Predninson la 19/20 ani. Mi-a trecut, nu a mai aparut.
8 comentarii
0
06-04-2022, ora 19:22
dan Ionescu00
Nu este medic/terapeut
dan Ionescu00
Am uitat sa mentionez, crizele dureaza intre 12 si 14 ore fara oprire, in general pana cand dorm si ma trezesc a doua zi.
0
06-04-2022, ora 21:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Par somatizari de anxietate, depresie chiar daca acestea nu sunt prezente. Sunt prezente doar somatizarile si e suficient. Ce antidepresive ati luat si pe ce perioada?
0
06-04-2022, ora 23:38
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Aceleasi simptome le am si eu, plus altele care mai vin si pleaca.

Mi s-a recomandat sa fac niste teste pentru borelia, inflamatii si alte infectii. Cat despre diagnostice, unii doctori au spus ca e disautonomie, altii neuropatie sau oboseala cronica. Acum, nici eu nu prea stiu ce sa cred.

Ce m-a ajutat cat de cat a fost Actovegin, dat de un neurolog.
0
07-04-2022, ora 06:32
dan Ionescu00
Nu este medic/terapeut
dan Ionescu00
Imi e foarte greu sa cred ca e ceva psihologic in momentul de fata si nu gasesc o cauza. Cand eram mai tanar am avut anxietate si stiu cum care sunt simptomele, insa este foarte diferit ce se intampla acum. Simptomele sunt atat de puternice incat nu pot functiona ziua respectiva efectiv, nevoia de somn este cam la fel de mare ca la narcoleptici, desi nu pot adormi si nu am cataplexie. Poate un polisomnograf o sa elucideze..

@AlbertRufus - Borelia ( boala Lyme ) nu este, pentru ca ai cu totul alte simptome si o muscatura care se vede pe piele destul de mare + te mananca zona. Capuse nu am in casa. In plus se vede la analize daca ai infectie.
Oboseala cronica nu e o patologie in sine, e un simptom sau neuropatia, desi in neuropatie ai dureri specifice de muschi sau de cap.
In ce primeste Dysautonomia, citez: " A common sign of dysautonomia is orthostatic intolerance, which means you can’t stand up for long, without feeling faint or dizzy" , in cazul meu nu se aplica
0
07-04-2022, ora 09:55
360
Nu este medic/terapeut
360
ce faci tu, probabil, e sa gasesti un diagnostic pt toate.

sa o luam sistematic
1 + 2 + 3 = simptome specifice unei forme cronice de oboseala
4 - alergie care clar nu are legatura cu 1234
5 + 6 +7 anxietate (chiar daca zici ca nu ai anxietate, asta e specific anxietatii)
8 - greata poate fi de la oboseala cronica
9 - ai probleme cu spatele/coloana, nimic mai mult
10- din cauza oboselii.

11. ipohondru


-//
1+2+3+5+6+7+8+10+11 = oboseala cronica + anxietate + ipohondru = consult psihiatru (vezi daca aceste stari ti se schimba daca faci jogging o data sau de doua ori pe saptamana cate 10 minute pe sedinta [sa-i zic]. daca da, adica se schimba in bine, atunci sunt clar probleme de anxietate/oboseala cronica)
4 - nota: sinuzita e rezultatul alergiilor, iar petele indica o posibila alergie la acarieni/ambrozie/etc
9 - nota: fa sport

NOTA! din cele relatate de tine, simptomul predominant si accentuat este oboseala. ti-ai ridicat la fileu problema...(ma refer la 1, 2, 3 unde ai spus ca simptomele sunt totdeauna prezente)
cum ai si ceva simptome de anxietate, iar intre cele doua exista legatura, poti trage concluzii usoare
0
07-04-2022, ora 10:47
360
Nu este medic/terapeut
360
ai alimentatie corecta ? fara diete gen keto, etc ?
ti-ai pierdut placerea pentru hobbyuri ?
ai tensiuni musculare ?
senzatia ca iti vine sa plangi fara motiv ?
0
07-04-2022, ora 14:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dan Ionescu00

Luati antidepresivul minim 5 saptamani (35 zile). Unii si-au revenit cu ad in a 5-a saptamana. Daca nu merge cresteti doza sau schimbati pana il gasiti pe cel potrivit. Trebuie sa fiti insistent, sa perseverati pana gasiti ad-ul bun.
Eu am schimbat 6 ad-uri pana l-am gasit pe cel potrivit. Dar la mine a durat multi ani pentru ca doctorii nu mi-au spus aceste amanunte. Spuneti ca nu exista o cauza a anxietatii. Anxietatea este insasi cauza. E o boala. E vorba de dezechilibrul neurotransmitatorilor. Cautati filmuletele animate cu anxiety and neurotransmitters pe youtube.
1
02-08-2022, ora 06:24
dan Ionescu00
Nu este medic/terapeut
dan Ionescu00
Nu este psihologic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •