chisturi.un raspuns va rog...
anul trecut mi s-a descoperit un chist pe ovarul stang...am fost trimisa la operatie insa am refuzat, mi s-a dat tratament cu duphaston timp de 10 zile, flamexin, rubifen si nu mai stiu cu ce.mai apoi anticonceptionale karissa.La controale, care se afectuau la 3 luni chistul meu a ajuns de la 6 cm, la 4 cm, apoi la 3 ca acum o luna sa nu mai fie.O sg problema..pe analiza scrie:"ovar stg 33/21 cm, cu rari agenti foliculari si o zona posto uter(cred) micropolichistica"...si doctora spune ca acest ovar practic nu mai e bun de nimic.tot iatunci mi-au gasit pe ovarul drept un chist de 26 mm :"ovar dr 35/30 mm bagaj folicular redus, chist 26 mm, cu capsula groasa si continut lichidian dens"...
mai la inceput scrie asa:" uter in AVF 62/40 mm, omogen, endometru hiperplazic 11-12 mm.Trompa dreapta destinsa chistal, congestiva.."
.la acest chist dr am luat iarasi 10 zile suphaston si amoxicilina(am uitat va precizez, , , pe stg am si o anexita).ce vreau sa stiu...-de 3 luni nu mai iau anticonceptionale...asa am si aflat de acest chist dr la un simplu control-.sansele mele sa fac bebe??cat de mari sau de mici sunt??.as dori un raspuns avizat.va multumesc frumos
mai la inceput scrie asa:" uter in AVF 62/40 mm, omogen, endometru hiperplazic 11-12 mm.Trompa dreapta destinsa chistal, congestiva.."
.la acest chist dr am luat iarasi 10 zile suphaston si amoxicilina(am uitat va precizez, , , pe stg am si o anexita).ce vreau sa stiu...-de 3 luni nu mai iau anticonceptionale...asa am si aflat de acest chist dr la un simplu control-.sansele mele sa fac bebe??cat de mari sau de mici sunt??.as dori un raspuns avizat.va multumesc frumos
2 comentarii
Anticonceptionalele in chisturile ovariene au un raport beneficiu - risc foarte discutabil. In realitate, ele actioneaza punand ovarul in repaus, ceea ce face ca aceste chisturi sa se imputineze sau micoreze (mai rar sa dispara) atate timp cat femeia ia anticonceptionale. Cand nu mai ia, rabufnesc iarasi, fiindca, de fapt, s-a facut "curatenie" prin ascunderea prafului sub covor. Personal, recomand anticonceptionale numai in adevarata boala polichistica si numai daca:
-coexista hirsutism (cresterea nefireasca a parului) si
-s-a incercat un tratament naturist corect ales si condus, dar a esuat.
In cazul in care in prezent aveti simptome, parerea mea este ca un tratament prin acupunctura, singura sau in asociere cu homeopatia, ar fi solutia de preferat.
-coexista hirsutism (cresterea nefireasca a parului) si
-s-a incercat un tratament naturist corect ales si condus, dar a esuat.
In cazul in care in prezent aveti simptome, parerea mea este ca un tratament prin acupunctura, singura sau in asociere cu homeopatia, ar fi solutia de preferat.
va multumesc pentru raspuns...insa dvs imi sugerati un tratament ptr a scapa de chisturi sau pentru a ramane insarcinata.acum ma duc la un alt control alt medic aici in Galati...poate putem tine legatura aici pe forum sa va spun ce mi s-a recomandat, asta pana ma decid sa vin la Bucuresti poate sutn alte analize in plus care tb efectuate si aici nu mi se recomanda.
Alte subiecte recente din această secțiune: