ciroza...
Buna seara!Sa incep direct.Tatal meu a fost diacnosticat cu ciroza...acum ceva vreme..dar acum 3 saptamani a facut prima hemoragie...si a fost internat de urgenta la spitalul universitar(munincipal)..Doctorita care se ocupa de el..l-a diacnosticat cu "Varice esofagiene".Mama nu a mai stat o clipa pe ganduri cand a auzit ca trebuie sa i se puna niste inele(nu stiu cum se numesc).Inelele au fost puse(doar 3).Dupa ceva vreme...a facut alta hemoragie..din cate am inteles eu..la celelalte varice..Cand i s-au pus si celelalte...a facut infart pe masa de la endoscopie.A stat la terapie intensiva cateva zile..dupa care a fost pus in salon.Dupa cateva zile.. :( alta hemoragie.care s-a oprit singura..dar doctorita ne-a spus ca nu este de la cele esofagiene acum este de la niste ???varice stomacale???(nu cred ca acesta a fost termenul..deoarece nu am fost de fata..dar asta am inteles de la mama).
Cand dadea semne din ce in ce mai bune...azi la ora 7 iar a facut o hemoragie(mai mare).
Intrebarea mea este...ce sunt acele varice din stomac...si cum se pot trata aceste varice...va rog frumos...sa imi spuneti TOT CLAR IN FATA...nu pe ocolisuri cum imi spune mama..care cred ca vrea sa ma protejeze.Va rog frumos..nu stiu ce sa mai fac!
Cand dadea semne din ce in ce mai bune...azi la ora 7 iar a facut o hemoragie(mai mare).
Intrebarea mea este...ce sunt acele varice din stomac...si cum se pot trata aceste varice...va rog frumos...sa imi spuneti TOT CLAR IN FATA...nu pe ocolisuri cum imi spune mama..care cred ca vrea sa ma protejeze.Va rog frumos..nu stiu ce sa mai fac!
1 comentarii
Tu nu poti face nimic.ciroza cu varice esofagiene [ hipertensiune portala ] produce hemoragie digestiva superioara prin ruperea venelor aflate sub o presiune crescuta in conditiile hipertensiunii portale existente. Sunt afectate atat esofagul cat si stomacul, de aceea se aplica aceste sonde endoesofagogastrice pentru obtinerea hemostazei [ oprirea hemoragiilor ]. Concomitent se pun perfuzii, se face tratament.Din pacate aparitia hemoragiilor care ulterior se tot repeta arata un prognostic rezervat pentru viitor. Nu ai ce face, nu mai pune intrebari si cauta sa fii un sprijin pentru mama ta, ajut-o si incurajeaz-o. In spital vor face tot ceea ce e de facut pentru tatal tau.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Colon Iritabil sau altceva!
- 2Test FIT
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta