ciroza hepatica decompensata

01-09-2008
troia
Nu este medic/terapeut
troia
In luna februarie a acestui an, cu ocazia unei interventii chirurgicale sotul meu a aflat ca are ciroza hepatica decompensata. Este intr-o satre avansata cu ascita, varice esofagiene, gastropatie portal hipertensiva. Tine regim alimentar si ca tratament : propanolol, spironolactona, liv 52, silimarina, esentiale, farcovit 12. La inceputul tratamentului a luat si omeprazol. Merge periodic la medic pentru a face ecografie abdominala. Refuza sa faca endoscopie (sa-si bandeze varicele), cum i-a recomandat medicul care l-a operat. Imi spune ca medicul care ii trateaza boala e multumit de cum reactioneaza la acest tratament. As vrea sa vorbesc cu acest medic dar nu am gasit nici o posibilitate sa-l intalnesc fara sa fie sotul de fata. Cred ca nu-i explica multe despre bola ca sa nu se sperie. De curand a inceput sa faca edema la glezne. Cred ca e un semn rau. A facut ginecomastie probabil de la spironolactona. Daca este un caz similar as dori sa stiu ce trebuie sa mai urmarim. Cum putem tine pe loc aceasta boala. O parere avizata m-ar ajuta mai mult.
Va multumesc anticipat.
8 comentarii
0
02-09-2008, ora 00:00
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
poate vedeti si un tratament cu plante care sunt hepatoprotectoare:anghinarea, brusturele s a.si dau bune rezultate.
0
02-09-2008, ora 00:00
Cosmin59
Identitate neconfirmată
Cosmin59
O colega de facultate plecata din tara de 16 ani si stabilita in Los Angeles unde are o clinica si este un bun specialist in schemele de tratament pentru bolile grave, cancer, tumori, hepatita etc.Bolnavi care eu i-am recomandat pentru ai cere o schema de tratament sau vindecat in proportie de 98%.Deci pentru cei care aveti probleme grave apelati la dinsa.-*
Dr.Cosmin Badea



(*modificat de administrator)
0
08-09-2008, ora 00:00
doamna_marian
Nu este medic/terapeut
doamna_marian
buna ziua. o problema similara are si tatel meu, adica, burta si picioare unflate din casuza unei ciroze hepatice de tip cardiac, face tratament pentru inima, si ia si diuretice, furesemit si spirolactona.
va rog se poate scoate apa de la burta, cunoasteti un spital sau un medic ? eu sunt din provincie, dambovita. va multumesc mult si astept un raspuns. o zi buna in continuare. cu stima
0
08-09-2008, ora 00:00
troia
Nu este medic/terapeut
troia
Doamna Marian,

Sotul meu a facut ciroza din cauza consumului zinic de alcool pe o perioada de ani de zile. Lui i s-a scos lichidul atunci cand a fost operat de hernie inghinala. Medicul care l-a operat, mi-a spus atunci, ca lichidul se va reface si ca trebuie scos din cand in cand. Din ce am citit acesta nu ar fi un lucru bun deoarece pot aparea complicatii renale. Numai medicul se poate pronunta cantarind avantajele si dezavantajele paracentezei (eliminarea lichidului abdominal). Cred ca se face in stadii avansate ale bolii, cand nu exista alta solutie.
Cred ca la orice spital judeten, la sectia de interne, se poate face aceasta procedura. Intrebati medicul de familie.
0
16-04-2009, ora 08:35
giscanu
Nu este medic/terapeut
giscanu
Cu ascita este mai complicat, in sensul ca lixhidul de ascita se reface si trebuie scos din cand in cand, chiar in urma unui tratament medicamentos indicat de medicul curant ( spironolactona, furosemit, etc.), sau a unui tratament alternativ cu ceaiuri diuretice din plante (fara a renunta la tratamentul medicamentos).
In ceea ce priveste varicele (care banuiesc ca sunt esofagiene), acestea trebuie bandate dacaasa considera medicul, deoarece exista riscul ruperii si singerarii, aparand hemoragia interna, interventia in acest caz fiind mai complicata si dificila. Pentru varice se mai poate administra NEXIUM (esomeprazol), un medicament care protejeaza esofagul, dar bineinteles tot la recomandarea medicului, un comprimat / zi pe stomacul gol inainte cu 30' de micul dejun.
Cel mai bine este insa sa luati legatura cu un medic specialist gastroenterog.
0
03-07-2009, ora 10:26
adnana15
Nu este medic/terapeut
adnana15
de o luna mama a fost diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata, starea ei de sanatate se alarmeaza cu fiecare zi care trece, inainte de boala avea probleme cu hipertensiunea, acum elimina scaune cu sange.va rog cine ma poate ajuta cu mai multe detalii in aceasta privinta :((as vrea sa stiu in aceasta stare grava a bolii, care este durata de viata a celui in cauza...:((
0
11-12-2009, ora 13:28
untaru cornel
Nu este medic/terapeut
untaru cornel
buna ziua.
ma numesc Rotaru Paulina si sufar de ciroza hepatica.am incercat toate tratamentele dar fara nici un rezultat pozitiv.as dori sa-mi dati detalii despre un eventual medicament care ar putea sa-mi fie de ajutor.eventual va rog dati-mi numele unui doctor specialist in astfel de cazuri, chiar si din strainatate cu care as putea lua legatura.daca stiti eventuale tratamente, cure sau medicatii de alta natura care au dat rezultate pentru dvs. -*. va multumesc anticipat.

(*modificat de administrator)
0
11-12-2009, ora 17:35
SAN
Nu este medic/terapeut
SAN
Sotul meu are ciroza.A fost depistat anul trecut in septembrie si tot atunci s-a depistat hepatita cronica B.A inceput imediat tratamentul cu Detoxamin.In ianuarie 2009 i s-a aprobat dosarul pentru Lamivudina.(tratament pentru HVB), dar deja se simtea mult mai bine.Acum a scapat de hepatita si ficatul arata din ce in ce mai bine.Munceste 12 ore/zi la taxi, se simte bine iar analizele, pe care le face lunar, sunt foarte bune.Tine regim strict doar in ce priveste alcoolul, cu mancarea mai scapa cateodata pe de margini(ceea ce nu e bine, dar...).
-* Se poate cere si o schema de tratament(pe baza analizelor)chiar de la medicul care le-a descoperit, si care este membru al Academiei Europene de Medicina interdisciplinara de la Berlin.


Va doresc multa sanatate!


(*modifcat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum contribuie microbiomul intestinal la progresia cirozei hepatice
  •