Cistita | Forumul Medical ROmedic

Cistita

13-12-2011
DianaRuse
Nu este medic/terapeut
DianaRuse
HELP !! De aprox. o saptamana am inceput sa urinez mai des si sa am un oarecare discomfort jos.. deja sunt la a3a cutie de Uricol, imediat termin si blisterul de comprimate Neolin... am simtit o ameliorare dupa ce am terminat a 2a cutie de Uricol si am incetat sa mai iau, dar m-a apucat iarasi si sunt nevoita sa continui acest tratament. E normal sa tina atat cistita?
14 comentarii
0
13-12-2011, ora 19:22
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna seara, eu as zice sa faci o urocultura si un sumar de urina, sa nu fie o infectie urinara, prea tine mult.sanatate.
0
13-12-2011, ora 21:47
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Urocultura sa o faci numai cu antibiograma, ca sa stii la ce antibiotic este sensibila bacteria. Se vede ca este rezistenta la antibioticul luat.
Poti repeta urocultura abia dupa cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, altfel iti iese rezultatul fals negativ, desi ai infectie.
In timpul tratamentului cu antibiotic pentru infectie urinara nu trebuie sa iei diuretice (uri-), deoarece se va goli vezica prea des si nu are timp antibioticul sa isi faca efectul.
Daca ai partener si el trebuie sa faca tratament, altfel te reinfectezi de la el.
Ai grija pe ce wc te asezi, dezinfecteaza mereu colacul cu spirt si spala inauntru cu produse de curatat wc-ul.
Nu face baie in cada ca te poti infecta si de acolo si mai poate urca infectia si la ovare.
Calca sau spala la peste 60 de grade chilotii, pantalonii, lenjeria.
Vezi sa nu fi facut infectie cu e-coli si vaginal sau o candidoza, mai ales ca iei atatea antibiotice.
Ar fi bine sa iti faci si o analiza de secretie vaginala cu antibiograma, dupa ce trec 10 zile de la ultima pastila - cand mergi sa faci si urocultura cu antibiograma.
Nu lua diuretice (ce luai pe langa antibiotic) cu o zi chiar doua - inainte de urocultura ca sa nu se dilueze prea mult urina si sa iasa rezultatul fals negativ.
0
13-12-2011, ora 22:59
DianaRuse
Nu este medic/terapeut
DianaRuse
mie doctorul de familie mi-a recomandat sa folosesc diuretice ca sa se curete tractul urinar de bacteria E-coli, si acest Uricol chiar imi diminueaza efectele cistitei dar imi este teama ca daca intrerup iarasi tratamentul sa nu ma apuce din nou.
0
14-12-2011, ora 14:50
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Doctorul urolog trebuia sa iti dea tratament in baza unei antibiograme. Asa, o sa te tot intrebi de ce nu iti trece.
Daca este o bacterie rezistenta? Nici macar nu stii ce este si pentru ce ai luat antibiotic + uricol.
Eu ti-am explicat cum sta treaba, tu alegi ce vrei.
0
15-12-2011, ora 11:13
DianaRuse
Nu este medic/terapeut
DianaRuse
Am terminat tratamentul cu Nolicin si Uricol ieri, si azi dimineata iar au aparut simptomele. Din cate stiu, trebuie sa astept 7 zile pana sa fac o antibiograma, nu?
0
15-12-2011, ora 15:10
RALUCA-IOANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA-IOANA
Din cate am inteles eu din ce ati scris tratamentul va fost recomandat de un medic.Dar atentie e posibil ca infectia dumneavoastra sa nu fie data de o bacterie sensibila la acel medicament.Nolicinul contine norfloxacin.Daca bacteria e rezistenta la acest antibiotic degeaba ati luat tratamentul.Din pacate cel putin 7-10 zile nu puteti face nici o urocultura cu antibiograma.Niciodata sa nu mai luati un tratament fara ca o urocultura sa fie lucrata si cu o antibiograma.Si asta pt ca in timp nu faceti decat sa ajutati bacteria sa isi creeze rezistenta la tratament.Adica sa ajungeti in situatia nedorita de a nu mai avea cu ce sa o omoriti.Faceti o urocultura peste 7 zile.Pe langa recomandarea aceasta va sfatuiesc sa faceti si un control ginecologic pt ca sa nu existe o contaminare vaginala.Igiena este de asemenea foarte imprtanta.Puteti sa luati nu doar acel medicament de sinteza Uricol care contine o substanta.Exista in magazinele naturiste o tinctura sau ceai numit RENOSTIM, nu fac reclama dar e un medicament pt toata sfera genito-urinara.Are 7 plante indicate pt infectii urinare si cel putin la mine a avut efect.Nu stati asa pt ca o infectie urinara netratata corect se urca spre rinichi.Pe perioada tratamentului cu antibiotic va sfatuiesc sa luati si un antimicotic ca sa nu faceti o candida sau alta ciuperca.sanatate.
0
22-12-2011, ora 14:49
DianaRuse
Nu este medic/terapeut
DianaRuse
am facut urocultura si antibiograma si acum iau tratament cu CIFRAN TADOR, OMERAN, URINEX. Aveam de fapt infectie urinara care a ajuns acum din pacate la rinichi. In 28 sunt programata la ecograf dar pana atunci nu se stie sigur daca am si piatra sau nisip la rinichi dar am avut niste dureri ingrozitoare de spate zilele trecute, am facut si febra, Acum nu ma mai doare spatele in schimb ma doare in partea stanga sub coaste, e o durere intepatoare si as vrea sa stiu daca tot d la rinichi e :(
0
22-12-2011, ora 17:38
RALUCA-IOANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA-IOANA
E clar deja pt toata lumea ca ati facut un tratament aiurea.Daca ati fi efectuat urocultura de la primele semne nu ajungea la rinichi.Nu va cert ca nu asta e scopul.Vreau doar sa stiti pe viitor dumneavoastra si alte perosoane ca cel mai corect este efectuarea unei analize inainte de tratament.Da e probabil tot de la rinichi.
0
24-12-2011, ora 18:27
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In stanga sub coaste este posibil sa te doara splina, din cauza infectiei pe care o ai in corp.
Daca durerea coboara, inseamna totusi ca este de la rinichi, dar tot acolo poate durea si colonul - vezi sa nu faci diaree de la antibiotice ca asta r insemna ca este - colita pseudomembranoasa si nu se trateaza ca orice diaree. Poate fii si cu sange.
Daca se intampla sa faci diaree, mergi la urgenta si spune ce antibiotic ai luat. Sa nu te tratezi singura.
Cel mai bine este sa mergi sa te consulte un medic sa vada ce este cu splina, in caz ca se acutizeaza durerea sau tine de mai mult timp. Urca durerea spre umar?
Daca iei acel diuretic in timpul tratamentului cu antibiotic, vezica se va evacua des si antibioticul nu are timp sa isi faca efectul. De asta nu-ti trece.
Eu l-as lua diureticul dupa tratament, cam dupa 3-5 zile, deoarece antibioticul inca mai functioneaza cateva zile dupa ce termini.
Fierbe sau calca chilotii si spala lenjeria, pantalonii la peste 70 de grade sau calci cu abur.
Vezi sa nu te reinfectezi de la partener. Si el ar trebui sa faca o urocultura cu antibiograma.
0
28-12-2011, ora 16:16
loramio
Nu este medic/terapeut
loramio
Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat? Acum 2 ani am facut o infectie urinara cu E.coli(urinam des si aveam usturimi la urinat).Am facut tratament cu antibiotic pe care mi l-a prescris medicul (am facut urocultura +antibiograma).M-am simitit bine cam 6 luni, insa din pacate simptomele au revenit(mai mult usturimile)
Am facut in ultimele 3 luni analize de 4 ori (urocultura si sumar urina) si imi ies foarte bune(urocultura 1000 iar sumarul curat-asa spune medicul).Pai daca analizele au iesit asa de bune de ce am aceste usturimi in continuare?
Vreau sa precizez ca din cauza unei raceli care nu-mi mai trecea am luat mult Augumentin si am facut candida, insa medicul ginecolog spune ca nu aceasta este cauza acestor usturimi chair daca acestea apar si atunci cand ai candida
Usturimile la candida sunt doar cand urinez, , iar eu le simt si atunci cand nu urinez(cel putin asa spune ginecologul)
Multumesc!
0
28-12-2011, ora 17:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Vezi sa nu ai cumva o infectie vaginala.
Daca faci o analiza de secretie vaginala, nu trebuie sa te speli in vagin si nici sa ai contact sexual cu 72 de ore inainte, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, antibioticele fac mult rau la rinichi. se poate face chiar insuficienta renala.
Urinezi putin? Ti s-au umflat picioarele? Te doare in spate la rinichi?
Ar trebui sa faci un control mai amanuntit la un specialist, adica la Urologie. Cere trimitere, nu te mai trata asa.
Mai sunt si alte bacterii care iti pot crea astfel de neplaceri si nu ies la analizele uzuale de urina.
Mergi la urolog sa te consulte si sa iti dea analize de facut.
Pana atunci, ai putea sa iti faci un ceai de salvie - o lingurita de planta la o cana mare de apa fiarta (cam 300 ml), lasi sa se infuzeze cam 15 min (cum scrie si pe pachet) si bei cate o ingahtitura din cand in cand, pe parcursul zilei, nu tot odata.
Ceaiul de salvie are proprietati dezinfectante si antispastice.
Nu bea cafea, sucuri de niciun fel, poate si laptele sa irite vezica.
Nici ceaiuri nu este bine sa bei multe, corpul are nevoie de apa si stie el ce sa faca in rest.
O cana de ceai sau o cana si jumate, bauta pe parcursul unei zile - nu tot odata, este destul, ca sa nu se irite apoi vezica de la ceaiuri. Iar in rest, se bea apa. Asta este parerea mea.
Nu amana consultul la Dr Urolog, poate faci si analiza de secretie vaginala cu antibiograma, cu toate ca nu cred ca mai este indicat sa faci inca un tratament antibiotic. Poti face doar local, cu ovule, daca iti iese ceva. Vorbesti cu Dr Ginecolog.
Daca ai partener, ar trebui sa vezi daca nu cumva te reinfectezi de la el.
In rest, respecta si masurile de igiena despre care vorbeam mai sus.
0
29-12-2011, ora 18:38
loramio
Nu este medic/terapeut
loramio
Iti raspund la intrebarile tale: nu ma dor rinichii(am facut ecograf si nu am nimic la rinichi- asa mi-a spus urologul cand mi-a dat tratamentul acum 6 luni), nu mi se umfla picioarele, iar de urinat, urinez intr-adevar mai putin doar atunci cand am aceste usturimi., in rest urinez normal.
Am o infectie vaginala asa cum am precizat(candida glabrata), am facut tratament si pt aceasta infectie vaginala (dar fara succes-pt ca la urmatorul control am facut Papanicolau si mi-a iesit din nou candida), insa ginecologul spune ca nu aceasta esta cauza acestor usturimi(m-a trimis la urolog, urologul ma trimite la ginecolog si tot asa).
Cred ca trebuie sa-mi schimb si urologul si ginecologul.
Poate sa influenteze capsulele de merisor(pe care le-am luat in ultima perioada) rezultatul analizei de urina?
0
30-12-2011, ora 00:24
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Da, este posibil. Diureticele fac sa elimini multa urina, practic se spala vezica (acesta este si scopul lor) si este posibil sa iasa rezultatul fals negativ. Trebuia sa opresti diureticul macar 2 zile inainte de analiza.
Deasemenea, usturimile pot fi de la infectia vaginala.
Analiza se secretie vaginala si urocultura se fac dupa 10 zile, cel putin de la ultimul antibiotic sau ovul luat, altfel poate iesi rezultatul fals negativ.
Pentru candida galabrata, ar trebui sa ceri sa se faca antifungigrama, ca sa stii la ce antifungic este sensibila, altfel te tratezi degeaba. Asta este o candida non albicans si este mai greu de tratat.
Asteapta cel putin 10 zile de la ultimul ovul, poate chiar 12 zile, ca ovulul mai sta in vagin dupa ce ai terminat tratamentul si repeta analiza de secretie vaginala cu antifungigrama. Eventual cere si antibiograma.
Daca poti, ar fi bine sa faci si analiza la alt laborator.
0
30-12-2011, ora 14:27
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Salut Loramio, eu ma confrunt cu aceeasi problema. Mi s-a descoperit E.coli dupa ce am luat un tratament cu trykaxon care la fel a fost eficient dar nu s-a prescris pina la capat. nu am infectie dar conform antibiogramei mi-a iesit sensibil la trikaxon, ceftazidin si netrofrantonin. sunt in Polonia si mi s-a recomandat Ceclor MR 500 mg il iau, sper sa ma ajute. Am fost sfatuita sa iau dupa ce fac o alta cultura in citeva saptamini in care sa imi arate ca nu mai sunt E.coli, Uro-vaxom- un vaccin sub forma de tableta contra E.coli, vei fi protejata de e.coli in viitor, pentru ca intr-adevar bacteria se intoarce. te sfatui sa discuti despre vaccinul asta cu medicul tau si sa-i ceri parerea, nu sa o iai de una singura. Pentru Diana Rose- da vezica biliara poate sa sufere atit din cauza infectiei cit si din cauza antibiotticelor, nu e cazul sa te sperii daca faci tratamentul corect, dar poate sa fie si rinichiul. Cel mai bine ar fi sa supraveghezi infectia. Fa-ti o ecografie. eventual poti merge la alta clinica pentru o ecografie si verifica si rinichii.
Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urinarea nocturnă, redusă prin limitarea aportului de sare
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • Febră È™i urinări frecvente - ce ar putea fi
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecÈ›iuni posibile
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •