citire rezultat CT

22-11-2012
Giule
Nu este medic/terapeut
Giule
Buna ziua.Este vorba de mama mea care este putin speriata..tuseste mult nu a fumat niciodata si si-a facut un CT dar am avea nevoie sa il citim..daca se poate sa ne ajute cineva v-as fi recunoscator.
cam asa arata:examenul CT toracic evidentiaza modificari sechelare de pahipleurita apical bilateral.
Exista cateva focare micronodulare cu caractere imagistice sechelare
imagini ganglionare subcentimetrice mediastinale
cordul si aorta aspect normal
fara aspecte de colectie pleurala bilat.
splina accesorie.
va multumesc si sper sa ma ajutati
1 comentarii
0
25-11-2012, ora 16:43
violettta
Nu este medic/terapeut
violettta
Buna seara! Vad ca nu ti s a raspuns inca la ntrebare. Tatal meu a facut o razala plamani, nu aiesit bine, avand o opacitate nucleara, in termeni poplari, o pata pe plamanl drept. A fost internat pentru mai multe investigatii, respectv, spirometrie, ekg, analize la sange, bronhoscopie, CT. bronhoscopia i a iesit bine, plamani aratau curati. in schimb CT-ul a aratat niste ganglioni. Tin sa mentionez ca tatal meu e fumator de peste 40 de ani, ca am fost la 3 dr pt interpretarea razei, refuzand sa cred ceea ce a spus primul medic, in speranta ca totusi se inseala, dar toti 3 au spus ca e suspect de CANCER PULMONAR. in momentl rezultatului tomografului, medicula zis:"e cancer, inoperabil, probabil destulde avansat, cred ca o sa facem chimio". Maine voi lua foile cu rezultatele de la medic s voi vedea exact probabil ce scrie, pentru ca el d vineri e acasa, externat, deoarece maine dimineata mergem la Iasi la biopsie. In 7 zile vom afla rezultatul stau cu sufletul la gura, sperand totusi ca n e cancer. Sau daca e sa fie intr o faza destul de incipienta totusi. Tatal meu n tuseste, foate putin, dar are o stare de somnolenta, oboseala, are dureri la omoplat, la coasta din spate, in dreapta, unde il si aredupa cum spune el. ia durerea la omoplat e ca unjnghi ce apare si dispare. Poate pastram legatura sima mai tii la curent cu ce se intampla.
Toti cei care stiu detalii despre aceasta boala, rog sa mi scrie, sa mi lase orice informatie, dupa biopsie va urma o lupta grea si vreau sa am cat mai multe informatii, sa aleg ceea ce este mai bine pentru el. Sanatate si pretuiti ceea ce aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.