colargol administrat bucal

16-11-2008
gabriel70
Nu este medic/terapeut
gabriel70
Buna ziua,
Avem o fetita de 1 an si 2 saptamani care are o raceala(suntem in ziua 4) cu nasuc infundat si putina febra (prima zi).Medicul ne-a recomandat nurofen, sterimar si colargol1%.Dupa trei zile de tratament aflu ca sotia ii dadea micutei colargol pe cale bucala 2 pic/zi(doctora nu a specificat pe reteta modul de administrare).Intrucat am vazut ca pe sticluta scrie "extern" si am tot citit pe net ca modul de administrare este nazal, va rog sa ma ajutati cu raspuns la intrebarea cat de nociva este aceasta solutie si daca trebuie sa facem ceva pt. a contracara eventuale efecte negative. Mentionez ca nu observam nici o reactie negativa pana acum dar nu stim cat de relevant este acest lucru.
Va multumim pentru ajutor.
4 comentarii
0
16-11-2008, ora 08:08
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Colargolul se administreaza nazal, dar nu se intampla nimic daca a inghitit 1-2 picaturi.
0
16-11-2008, ora 10:14
gabriel70
Nu este medic/terapeut
gabriel70
Multumesc mult pentru raspunsul prompt, dna. doctor.Eram ingrijorati si nu reuseam sa dam de doctorita copilului.O sa-i dau si sotiei 2-3 picaturi de colargol sa guste acum :).
0
16-11-2008, ora 16:59
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
gabriel70 ;))))))))))))))))) hai ca m-ai facut sa zambesc!!cum sa ii dai si sotiei sa guste?a gresit si ea!!omul din greseli invata!!colargolul se administreaza nazal, in pozitie culcat!!
numai bine
0
18-11-2008, ora 16:31
gabriel70
Nu este medic/terapeut
gabriel70
Am glumit, jaquelinne. Iti dai seama ca sunt si mai vinovat din moment ce eu l-am cumparat si am vazut ca scria "pt.uz extern" pe sticluta. Dar, ca majoritatea barbatilor, nu fugim de raspundere si dam vina pe voi ? :)
Multumesc oricum pt.raspuns. Sanatate!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •