colargol administrat bucal

Buna ziua,
Avem o fetita de 1 an si 2 saptamani care are o raceala(suntem in ziua 4) cu nasuc infundat si putina febra (prima zi).Medicul ne-a recomandat nurofen, sterimar si colargol1%.Dupa trei zile de tratament aflu ca sotia ii dadea micutei colargol pe cale bucala 2 pic/zi(doctora nu a specificat pe reteta modul de administrare).Intrucat am vazut ca pe sticluta scrie "extern" si am tot citit pe net ca modul de administrare este nazal, va rog sa ma ajutati cu raspuns la intrebarea cat de nociva este aceasta solutie si daca trebuie sa facem ceva pt. a contracara eventuale efecte negative. Mentionez ca nu observam nici o reactie negativa pana acum dar nu stim cat de relevant este acest lucru.
Va multumim pentru ajutor.
Avem o fetita de 1 an si 2 saptamani care are o raceala(suntem in ziua 4) cu nasuc infundat si putina febra (prima zi).Medicul ne-a recomandat nurofen, sterimar si colargol1%.Dupa trei zile de tratament aflu ca sotia ii dadea micutei colargol pe cale bucala 2 pic/zi(doctora nu a specificat pe reteta modul de administrare).Intrucat am vazut ca pe sticluta scrie "extern" si am tot citit pe net ca modul de administrare este nazal, va rog sa ma ajutati cu raspuns la intrebarea cat de nociva este aceasta solutie si daca trebuie sa facem ceva pt. a contracara eventuale efecte negative. Mentionez ca nu observam nici o reactie negativa pana acum dar nu stim cat de relevant este acest lucru.
Va multumim pentru ajutor.
4 comentarii

Colargolul se administreaza nazal, dar nu se intampla nimic daca a inghitit 1-2 picaturi.

Multumesc mult pentru raspunsul prompt, dna. doctor.Eram ingrijorati si nu reuseam sa dam de doctorita copilului.O sa-i dau si sotiei 2-3 picaturi de colargol sa guste acum :).

gabriel70 ;))))))))))))))))) hai ca m-ai facut sa zambesc!!cum sa ii dai si sotiei sa guste?a gresit si ea!!omul din greseli invata!!colargolul se administreaza nazal, in pozitie culcat!!
numai bine
numai bine

Am glumit, jaquelinne. Iti dai seama ca sunt si mai vinovat din moment ce eu l-am cumparat si am vazut ca scria "pt.uz extern" pe sticluta. Dar, ca majoritatea barbatilor, nu fugim de raspundere si dam vina pe voi ? :)
Multumesc oricum pt.raspuns. Sanatate!!
Multumesc oricum pt.raspuns. Sanatate!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7rinosinuzita maxilara cronica
- 17colargol..alergie e posibil?
- 5Dependenta de picaturi de nas.. cum scap?
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 4raceala... pot sa intrerup tratamentul o zi?
- 6nasuc infundat, raceala, temperatura, rosu in gat...
- 3coldrex plicuri + picaturi nas?
- 6de un an de zile eu parca sunt racit mereu
- 9Raceala vara (pe canicula)
- 6am avut o raceala mai putenica, la un moment dat am simtit o pocnitura in urechea dreapta
- 6Imi trag nasul foarte des, mi se infunda timpanele.. desi nu sunt racit
- 5intrebare despre niste sechele la plamani
- 6De mai bine de un an am anumite simptome pe care eu le asociam cu ale unei raceli
- 1infectii
- 7Chisturile ovariene se pot face si de la raceli repetate?
- 5Cum folosesc Colargolul
- 1Răceala nedorita
- 2Despre răceală!! Urgent, va rog!!!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: