colesterol foarte mare

29-04-2009
Luminita Mihaela
Nu este medic/terapeut
Luminita Mihaela
Buna seara. In urma analizelor efectuate(28.04.2009) mi-a rezultat un colesterol de 398. In luna noiembrie a anului trecut mi-a iesit 355...intre timp se pare ca a mai crescut. Am luat crestor in decembrie dar m-am oprit pt ca am inteles ca are efecte adverse mai grave decat colesterolul meu. Nu sunt o persoana care mananca gras ceea ce ma duce cu gandul ca ar fi o mostenire genetica - ambii mei parinti au colesterol mare, dar mananca total nesanatos - ca la tara - prajeli, carne de porc, branza grasa etc. As vrea, daca puteti, sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru a-mi tine in frau acest colesterol, eventual un regim sau un medicament care sa nu-mi afecteze alte organe.
Multumesc.
2 comentarii
0
01-05-2009, ora 16:09
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Poti incerca cu terapie naturista, ceaiuri, trebuie sa-ti schimbi orarul alimentar si obiceiurile alimentare.Daca la acestea adaugi putin mai multa miscare, vei vedea ca in toamna vei putea sa ne scrii ca valoarea colesterolului s-a redus la jumatate.Numai bine!
0
04-05-2009, ora 10:07
Luminita Mihaela
Nu este medic/terapeut
Luminita Mihaela
Va multumesc pentru raspuns Dna Doctor. Ati putea sa ma ajutati cu niste exemple? Ceaiuri... In leg cu alimentatia, nu mananc gras de ft mult timp...iar de cand am aflat despre problema mea am eliminat si mezelurile, fie ele si slabe. Sport, e drept, nu prea m-am mai ocupat.
Inca o data multumiri.
Adaugă un comentariu / răspuns