cololomb de coroida

12-03-2009
alberto es
Nu este medic/terapeut
alberto es
Buna am 32 de ani si am cololomb de coroida, port ochelari de mic.
Poate cineva sa-mi raspunda cum se poate trata ?
3 comentarii
0
13-03-2009, ora 17:13
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Colobomul coroidian este de fapt un colobom corioretinian si este o anomalie congenitala ce se caracterizeaza prin absenta intr-o anumita regiune a fundului de ochi a coroidei si retinei; se datoreaza unei anomalii de inchidere a cupei optice si vorbim despre colobom tipic cand corespunde fantei embrionare ( se prezinta ca o zona alba ovalara, sclera, cu o margine pigmentata neuniform, ce pleaca din vecinatatea nervului optic catre regiunea ciliara) sau atipic -situat in oricare alta parte a globului ocular;Frecvent sunt bilaterale, mai rar unilaterale;Ele pot fi erediatare, cu transmitere autosomal dominanta( si unul dintre parinti are un astfel de colobom)sau se datoreaza unor factori teratogeni ce actioneaza asupra embrionului; Colobomul poate produce un deficit vizual insotit de nistagmus, ambliopie, strabism.Nu avem un tratament care sa refaca coroida si retina lipsa, in cazul colobomului mostenit, ar fi utila consilierea genetica; numai bine
0
23-03-2009, ora 13:46
alinamara
Nu este medic/terapeut
alinamara
Draga alberto es,
am si eu o fetita de 1 an diagnosticata cu colobom de nerv optic la ochiul drept. Medicii au spus ca ochiul stang este sanatos.
Nu vreau sa fiu indiscreta dar asi dori sa imi dai ceva detalii legate de modul in care te-ai descurcat de-a lungul timpului cu acesta boala. Sunt foarte ingrijorata pentru fetita mea.
0
03-05-2022, ora 20:00
Anna anna25
Nu este medic/terapeut
Anna anna25
Bună Alberto.si eu îl am pe băiatul meu de 2 luni diagnosticat cu colobom coroidian as dori sa știu dacă ai găsit un tratament sau cum esti cu ochisorii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.