Colon iritabil?

22-09-2012
cristian82
Nu este medic/terapeut
cristian82
Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema de ceva timp, de prin luna august cand am inceput sa simt un discomfort in partea stanga sub coaste sau in zona ombilicului. De vreun an de zile mi s-a schimbat metabolismul, nu mai am arderile cum le aveam inainte cu cativa ani. Mentionez ca obisnuiesc sa ma constip si sa ma balonez sau borboroseli iar in fecale nu am observat nimic suspect la culoare, doar ca elimin mai greu si in cantitati mai mici. Ce investigatii ar trebui sa fac? sa ma ingrijorez? poate fi ceva grav acele dureri? sau sa imi schimb total dieta? In schimb am observat daca mananc mancare mai usoara si sunt atent la ceea ce mananc, discomfortul se mai reduce uneori. Poate fi sindromul colonului iitabil? Acu cativa ani buni am avut un ulcer diuodenal, poate fi si asta o cauza?
8 comentarii
0
23-09-2012, ora 16:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Incearca mai intai cu dieta, sa mananci fibre si sa bei mai multa apa, fara sucuri si cafea, acestea fiind diuretice scot apa din corp si atunci si scaunul este mai deshidratat.
Daca mananci fibre, atunci neaparat trebuie sa bei si destula apa ca sa se umfle, altfel este mai rau si nu manca prea sarat.
Asa ca, poti manca supe cu legume - telina, pastarnac, dovlecei, morcovi, fara sa fie pasate. Acestea sunt o sursa buna de fibre.
Mai poti manca orez brun (nu mult, ca sa nu constipe), paste integrale cu branza si sos de rosii (se digera mai bine daca au si sos de rosii ) dar sos facut in casa, nu cu conservanti.
Evita painea proaspata. Poti sa o lasi sa se invecheasca 3 zile sau o usuci in cuptor fara sa o prajesti- taiata felii sau cubulete, ca sa ii mai moara drojdiile.
Poti manca piept de pui la gratar, branzica proaspata, salate cu ulei de masline, mango, avocado (daca nu ai probleme cu bila, ca este cam gras!), iaurt simplu sau mai bine kefir - asta ca sa mai refaci flora intestinala.
Evita un timp alimentele care produc gaze sau care irita intestinele - ceapa, usturoi, oua, fasole, varza, ardei. Cartofii mai rar, ca si ei baloneaza.
Laptele, deasemenea constipa sau baloneaza in caz ca ai intoleranta la lactoza. poti verifica asta daca bei pe stomacul gol lapte si te umflii in cateva minute. Atunci ar trebui sa eviti sa bei lapte, iar restul lactatelor trebuie verificate tot asa, pe rand si vezi ce suporti mai bine.
dupa o anumita varsta, corpul nu mai poate tolera asa bine toate alimentele si trebuie sa fii mai prudent in alegerea lor.
Evita si produsele prea uscate sau cu multi conservanti si hidrateaza-te suficient cu apa dar care sa aiba un continut mic de sare(Na)
Daca intr-o saptamana nu se imbunatateste starea ta, mergi la un medic gastroenterolog.
0
23-09-2012, ora 22:49
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mai bine mergi intai la medicul gastroenterolog pentru un consult si vezi ce dieta iti da.
In zona ombilicului doare intestinul subtire, asa ca, este bine sa nu amani consultul medical, ca sa nu faci cine stie ce complicatii.
0
23-09-2012, ora 23:53
cristian82
Nu este medic/terapeut
cristian82
Multumesc frumos pentru sfat, cu siguranta am sa fiu atent la tot ceea ce mananc. Am sa merg si la medic pt ca am observat cand mananc ma supara si stomacul. E posibil sa am probleme cu colecistul? am uneori limba incarcata sau mai simt un gust amar uneori in gura. E posibil ca bila sa nu dreneze corect si sa imi apara acest disconfort abdominal?
0
24-09-2012, ora 13:33
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Este bine sa consulti un medic gastroenterolog, poate iti va da o dieta, sau va fi nevoie sa faci unele analize, o ecografie.
Organismul nu suporta la nesfarsit pretentiile noastre culinare, unele chiar nesanatoase, asa ca, reactioneaza si el cumva, ca sa ne atentioneze ca am cam depasit limita.
Foarte importanta este hidratarea, insa facuta asa cum trebuie, cu apa, ca sa poata corpul sa se 'spele' de toxine si abia dupa asta ne mai alintam noi cu cate un suc, un ceai, o cafea (cine poate) :)
In unele cazuri este necesar avizul medicului chiar si pentru acestea.
Multa sanatate!
0
24-09-2012, ora 14:22
lyannaxyz
Nu este medic/terapeut
lyannaxyz
Solutia este consult la gastroenterologie.Dieta specifica colonului iritat este buna dar nu vindeca, amelioreaza pe moment.Spun din propia experientza...am primit tratament ptr.Helicobacter pylori care imi dadea senzatia de arsura, dureri de stomac.Calmante ptr durere si...probiotice pentru refacerea florei intestinale...tratament pe care l-am urmat timp de 3 luni.La indicatia medicului am facut si o colonscopie pentru linistea mea..ma gindeam eu ca poate sa fie un cancer de colon.. diagnosticul a fost:colon iritabil, fisura anala, hemoroizi interni.Acum e bine dar am eliminat din dieta produsele ce-mi fac rau.
0
14-11-2012, ora 11:59
stupina
Nu este medic/terapeut
stupina
Dureri groasnice in zona intestinala.Le masez si de un moment ma calmeaza. Ma feresc de alimentatiea care irita colonul Mai tarziu apar puternice arsuri care se indreapta in zona abdominala. stomac, esofag etc Pentru ameliorare folosesc DEBRIDAT COLOSPASMIN CONTROLOC 20gr BIOTIC care nu mai amelioreaza durerile si arsurile Doresc un sfat medical din partea medicilor Acum mai multi ani am facut COLONOSPOMIEA si ce a de la stomac Cu multa sanatate, Stupina
0
14-11-2012, ora 12:02
stupina
Nu este medic/terapeut
stupina
Sant disperat si santhotarats-m pui capat zilelorcare aumai ramas Stupina
0
15-11-2012, ora 23:20
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Cine ti-a recomandat tratamentul? ce diagnostic ai?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar balonările?
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •