Colon iritabil - diaree

23-02-2011
Carmen10
Nu este medic/terapeut
Carmen10
Problema colonului iritabil este a fiicei mele. Are 22 ani. Totul a inceput in oct anul trecut cu o dischinezie biliara, si apoi in fiecare luna cate una iar la sf arsitul lui decembrie medicul i-a dat diagnosticul de colon iritabil. Tratament: ibutin 1/zi, duspatalin 2/zi. Tine un regim strict alcatuit din orez fiert cu morcovi, carne pui la gratar, branza telemea desarata, banane si paste. Daca iese din acest regim (exemplu un snitel) urmeaza crampe abdominale cu frisoane si 1 - 2 scaune moi.
Tratamentul amintit mai sus il face de aproape 2 luni. Nu stiu ce sa-i mai dau sa manance, plus ca ii este ei teama sa incerce. A slabit 2 kg, in conditiile in care oricum este cam slabuta si ar vrea sa se mai ingrase. Analize de sange bune, putin anemica. Examen copro - negativ.
Ce sfat ne puteti da? Cat sa mai urmeze tratamentul? Cu ce sa variem alimentatia? ColonHelp-ul ar fi indicat (e cam slabuta, cum am mai spus)?

Multumesc anticipat,

Un parinte disperat!
4 comentarii
0
23-02-2011, ora 18:56
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Stiu ce spuneti, am trecut exact prin asta, vreo 3 ani de zile.Nu m-am pus pe picioare decat cu niste capsule pe care le gasiti la plafar/comanda net Acidophilus+Fos. Nu fac reclama la produs, eu am incercat multe pana am descoperit asta si de atunci l-am recomandat cu toata increderea. Sa ia cate o capsula cam cu 20 de min inainte de mese (3/zi) si in cateva zile o sa simta diferenta. Corect ar fi sa-si faca si o colonoscopie, nu-i chiar atat de ingrozitoare pe cat se spune si elimina orice alta cauza.
Daca tot nu-si revine, inseamna ca are si intolerante alimentare (lactate, fructoza etc) pentru care sunt de facut analize.
Pentru intoleranta la gluten a facut?
E posibil sa aiba si secretie de bila deficitara, daca e prea putina se poate lua colebil, daca e prea multa nu e de facut decat sa manance la ore cat mai fixe.
Da, clismele sunt bune, poate face si purgatie (cu Fortrans), are un efect foarte bun! Desi avand diaree poate exista frica de a nu face episoade si mai rele purgatia elimina toxinele, alergenii si da apoi o senzatie de revitalizare reala, fara sa irite colonul.
Sanatate!
0
23-02-2011, ora 20:44
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
colonul iritabil are la baza o imbinatie de cauze fizice si psihice; daca pt cele fizice ati primit sfaturi foarte bune ca cele de mai sus, e bine sa adresati si partea "psihica" sa spun asa:
sa vorbiti cu ea despre probkeme, grijile cu care se confrunta, mai ales daca este o fire introvertita, emotiva, care se streseaza si isi face griji din orice.

ideal ar fi si niste vizite la un psihoterapeut, dar daca nu e ceva grav, ajuta si discutiile si suportul moral

multa sanatate!
0
23-02-2011, ora 23:17
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Colonul iritabil se rezolva cu psihoterapie Este o tulburare psihosomatica
Cu stima,
psh IOana Panculescu
0
26-03-2011, ora 14:07
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
ce analize se fac pt a depista colonul iritabil? Avea dureri ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Diareea bebelușului
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Tratament colon iritabil
  • Diareea în timpul sarcinii
  •