Colon iritabil - dureri, tratament

24-01-2022
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Revin cu problema de care sufăr (colon iritabil, diagnosticat în 2017, în cadrul unei colonoscopii). Deși țin regim de când durerile au devenit foarte puternice (de două-trei luni) și am urmat tratament (cu spasmomen, ibutin), durerile nu s-au diminuat, din contră, parcă au devenit și mai intense. Mai nou, dorm puțin (4-5 ore pe noapte), tot din cauza durerilor și, ceea ce e mai rău, mă gândesc tot timpul la boală, făcând în minte scenarii dintre cele mai sumbre (am cancer de colon etc.). Mă balonez aproape de la orice și merg la toaletă de 3-4 ori pe zi, dar scaunul este normal (fără sângerări în fecale și fără culoare neagră). Uneori am senzația de greață și îmi vine să vomit, dar nu am vomitat efectiv niciodată. În septembrie anul trecut, am fost la gastroenterolog și i-am spus că am dureri foarte mari. Mi-a spus același lucru ca în 2017 (că am colon iritabil) și m-a asigurat că nu am cancer, ci doar colon iritabil. Mi-am făcut o programare pentru 31 ianuarie, pentru colonoscopie și gastroscopie (am și hernie hiatală) și, după efectuarea lor, voi reveni cu concluziile medicului gastroenterolog. Până atunci, sănătate maximă și multă speranță!
2 comentarii
0
24-01-2022, ora 20:53
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Toata problema dvs ar fi balonarea, cautati sa mincati produse fermentate care contin probiotice, iaurt, lapte prins, chiar si zeama de varza, mincati orez sub toate formele, nu va mai atingeti de fructe si legume in ciorbe, scaunul trebue sa fie unul pe zi, 3-4 e prea mult si nu diareic, nu mincati nimic dulce. fara miere, zahar, beti ceai de menta 1 l pe zi, luati toate masurile sa nu va mai balonati, de aici tot deranjul si eu am fost in situatia dvs. Singur va faceti bine, nimeni nu stie ce e ma bine ptr dvs, cind un aliment va deranjeaza nu-l mai consumati, in concluzie mincati multe uscaturi pina ce flora se reface si va dura destul.
0
24-01-2022, ora 22:14
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru sugestii. Ceea ce m-a îngrijorat sunt durerile și, mai nou, numărul de scaune pe zi (3-4, dar fără diaree și doar cu o ușoară constipație, pe care o tratez cu supozitoare cu glicerină). Voi vedea ce se va constata la colonoscopia din 31 ianuarie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •