Colon iritabil fara durere? Este posibil?

03-06-2021
Mari09
Nu este medic/terapeut
Mari09
Este posibil sa ai colon iritabil fara sa ai nici măcar o durere?
Eu sunt balonată mereu, constipata, mai nou am văzut că în scaun e puțin mucus, am in continuu ragaieli și după ce beau apa. Când mă trezesc dimineața tot așa am gaze și ragaieli deși nu am mâncat nimic dar până acum nu am avut niciun fel de durere. Simptomele astea le am de trei luni.
O singura data am avut niste crampe când am mâncat cartofi cu roșii dar în rest nu am simțit nimic. Cu toate astea am sensatia ca și cum intestinul nu s-ar golii și mai am și sunete din alea in intestin câteodată.
Mi-este tare frica sa nu fie colon iritabil și sincer as prefera sa am o gastrita că știu că asta macar se tratează dar și aici, nu am avut niciodată arsuri. Câteodată când mananc lapte sau kefir sau chestii acide îmi vine aciditate pe gura, de multe ori mă și înecăm. Alta chestie, îmi vine somn după ce mănânc carbohidrați in special la prânz. Și uneori când mă palpez simt o umflatura in parte dreapta jos a abdomenului și un fel de presiune( mă gândeam că poate să fie și de la gaze). Oricum sper macar sa nu înceapă durerile că până acum din punctul asta de vedere nu m-am putut lamenta. Ce credeți că ar putea să fie?
2 comentarii
0
05-06-2021, ora 21:39
Mari09
Nu este medic/terapeut
Mari09
Nimeni? Nimeni nu răspunde?
0
19-06-2021, ora 17:57
Valentina
Nu este medic/terapeut
Valentina
Buna, simptomele par sa fie de la colecist daca ma intrebi pe mine, aciditatea in exces si reactiile dupa mesele bogate pot fi un semn de diskinezie biliara (inflamarea colecistului). Euviti propun sa faci o rcografie abdominala completa, acolo iti vor verifica de la colecist la ficat pancreas rinichi, etc si daca e legat de bila de aici se poate trata in functie de nevoi.
Sfatul meu este sa mergeti la medicul de familie sa i povestiti, si in functie de sfaptul acestuia sa realizati niste investigatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •