Colon iritabil sau colita?

21-04-2012
Alexa54
Nu este medic/terapeut
Alexa54
Colonul iritabil si colita sunt acelasi lucru?
In orice caz, vreau sa spun ca de cand a inceput Pastele, am foarte, foarte multe gaze intestinale(ceea ce inainte NU se intampla decat FOARTE rar si NU aveam multe) si simt ca am nevoie la toaleta mult mai des decat inainte.De asemenea, ma simt un pic balonata, dar nu sunt sigura daca e intr-adevar asa.Imi trebuie mai multe detalii despre asta, nu sunt obisnuita cu genul asta de probleme digestive, desi..de mult timp uneori burta mea scoate sunete enervante(de digestie, nu de infometare), insa niciodata la fel de deranjante si multe ca acum.Tin sa spun ca bunicul meu a avut cancer la colon si maicamea are colita de mult timp.Burta ei face foarte urat, nu se compara cu a mea.Cand eram mica am avut si ceva la burta, de a trebuit sa tin regim cativa ani.A fost groaznic, noroc ca eram mica.De atunci stomacul meu s-a comportat normal, pana acum. E foarte enervant.
Imi puteti spune mai multe lucruri despre asta? Se trateaza usor? Ce cauze sunt si de ce mi-a aparut tocmai acum? Nu am consumat alimente de proasta calitate(desi, de Paste am mancat multe alte lucruri, evident), desi e adevarat ca nu prea fac sport, cu toate ca nu se vede.NU am diaree sau constipatie, desi scaunul mi se pare putin mai moale.Cat despre durere in partea inferioara a abdomenului cum mai scria pe net la sindromul colonului iritabil, mi s-a intamplat recenet, dar doar o data.Credeam ca e de la splina.Nu stiu, cred ca am un stomac foarte acid.In rest sunt sanatoasa.
Ar trebui facute analize? Am aproape 16 ani.
2 comentarii
0
21-04-2013, ora 19:12
marcylia
Nu este medic/terapeut
marcylia
buna...de vreo luna de zile prezint si eu aceleasi simptome, sunete in intestine, f deranjante, gaze, acid f mult in gura, limba incarcata, gust rau in gura, lipsa poftei de mincare.nu am dureri decat ca ma balonez uneori si simt ca nu ma eliberez cand merg la toaleta..ce as putea lua...am luat dicarbocalm, rennie, pt aciditate, maloox..dar degeaba.ar trebui sa tin un regim, ??la cafea nu pot sa renunt ca imi scade tensiunea si ma doare capul..de vreo doua luni am si o viata mai sedentara, , , , dar am inceput sa fac sport acasa..
0
24-10-2013, ora 14:09
ac
Nu este medic/terapeut
ac
Carbunele medicinal absoarbe f bine gazele intestinale, Espumisan le elimina.
Se poate ca, cauza gazelor sa fie neeliminarea completa a scaunului- in caz de nerezolvare supozitoarea cu glicerina e f buna.
Exista faina de psyllium -1 lingurita dizolvata in 200 ml apa inainte de masa ajuta sigur sa nu mai existe gaze.
Mai exista prafuri de refacere a florei-Enterolactic- flora distrusa poate provoca gaze.
Iaurtul Activia este bun la balonari
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •