colon iritabil sau ulcer

24-06-2011
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
De ceva timp am niste dureri dureri in partea stanga cam la 2 cm sub coaste, uneori ma inteapa atat de tare ca abia mai pot respira, e ca un junghi ascutit, tine cateva secunde, ma lasa, iar ma doare, doar atunci cand nu ma misc parca ma lasa, am luat antispastice, dar nu prea vad o ameliorare.Am avut greturi, scaun diareic. vreo 2 zile, acum starile acestea s-au ameliorat, scaun am doar la 2-3 zile si nu are o culoare bruna ci galbena.Am mai luat debridat, furazolidon si am inceput de 3 zile o cura de argila. Ma simt obosita si ametita.Si ar mai fii o problema, atunci cand imi vine ciclul am dureri groaznice de burta, mai ales in partea stanga jos, parca mi s-ar inflama ceva acolo, durerile acestea groaznice le am de acum 4 ani de la operatia de cezariana, ma gandesc sa nu-mi fi atins colonul cand m-au operat.Analizele imi ies bune, ecografiile normale, nu stiu ce sa mai fac, imi este teama de colonoscopie sau endoscopie.Sunt si foarte slaba, am 1, 64 si 45 kg, am 36 de ani.Intotdeauna am fost mai slabuta, dar nu ca si acuma.Am trecut si printr-o perioada lunga de stres si acasa si la munca, am luat b-uri vitamine injectabil, calciu, magneziu, dar tot degeaba nu se pune pe mine nimic.Va rog un sfat, multumesc
5 comentarii
0
24-06-2011, ora 17:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Am trecut prin aceeasi situatie ca tine. E foarte posibil sa ai si colon iritabil, incearca sa elimini o saptamana lactatele, cruditatile, acidulate. DAR pana nu-ti faci analize sa stii ce ai, nu rezolvi nimic. Nu mai lua furazolidon si debridat ca mai rau fac. Iar cura de argila daca ai inceput-o sa n-o intrerui minimum 21 de zile!
Deci:
-coproparazitologic/coprocultura, proba de digestie, din scaun;
-ecografie abdomen superior si inferior;
-depistare Helicobacter Pylori, din sange
-consult gastroenterolog sa intrebi daca sa faci colonoscopie, endoscopie, sa stii ca nu sunt nici pe departe atat de neplacute precum se spune, la colonoscopie poate sa te si adorma. Parerea mea e ca colonocopie ar trebui.
-faptul ca ai scaun mai rar si schimbat la culoare poate sa nu indice doar o intoleranta alimentara (mai rar investigate la noi) sau paraziti ci ceva la nivelul colonului, sau chiar pancreas, de asta trebuie musai sa te vada specialistul!
Incearca sa vezi daca Digenzym Forte, luat in timpul meselor (incepe cu cate o jumatate de pastila) nu te ajuta.
Sanatate multa si nu astepta sa treaca de la sine, afla cauza si apoi gasesti si leacul.
Poti reveni si aici, poti gasi si idei orientative.
Numai Bine!
0
24-06-2011, ora 18:03
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cu rezultatul consultului gastroenterologic, va sfatuiesc sa vedeti si un psihiatru.
0
24-06-2011, ora 20:56
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Buna draga Ema.
Sa stii ca totul e de la nervi.Astia umbla in tot corpul si distrug toate organele, ii simt pe pielea mea.Mai fac si eu un control la Cluj pe 4 iulie ca ma supara inima rau, si o sa vad ca tot pe nervi dau vina si doctorii.
Ce vroiam sa te intreb, am vazut postat ceva legat de sotul tau, c ar avea depresie.Eu tot asa am dormit muuult de tot si m a scos din somn un antidepresiv numit cipralex.Te rog vorbeste cu sotul tau daca mai e cazul, sa ia acest medicament.Face minuni in depresie.E foarte scump dar se da gratuit
Sanatate multa va doresc
0
24-06-2011, ora 22:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Toate au, intr-adevar cauze profunde, sufletesti, psihice. Dar sunt situatii mai critice in care daca nu actionezi punctual asupra fizicului poti avea neplaceri mai mari.

Si mie mi s-a spus ca e pe fond pshic, clar ca si asta era, dar daca nu investigam si aflam ca am intolerante alimentare foarte grave si o problema serioasa la colon nu stiu cum ar fi fost, caci eram deja in spital, dehidratata de nici perfuziile nu mai faceau fata. Iar la stomac, la fel, stresul era si sub forma unei bacterii foarte reale si lipsa majora de potasiu ce pune viata in pericol.

Deci tot ce spun este ca sunt situatii de urgenta ce tin de functionarea "fizicului", dar nu sunt deloc de neglijat nici cele psihice.
Sanatate tuturor si perseverenta pe toate planurile in recapatarea sanatatii!
0
25-06-2011, ora 16:20
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
multumesc pentru sfaturi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •