Colon iritabil - simptome

19-05-2023
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Revin cu problemele mele gastrointestinale. La colonoscopia din ianuarie 2022, am fost diagnosticat cu: colon iritabil formă spastică, boală diverticulară, boală hemoroidală. Am efectuat și o gastroscopie (acum două luni) și mi s-a pus diagnosticul de: gastrită antrală congestivă, hernie hiatală incipientă, esofagită de reflux. Simptomele sunt: durere persistentă și foarte puternică în partea stângă a abdomenului (sub coastă), balonare și senzație de preaplin după fiecare masă. Am mai avut greață și vărsături. Am urmat diferite tratamente, cu: Controloc, Spasmomen, Meteospasmyl, Normix, Ibutin. Dintre toate, doar Spasmomenul mi-a mai redus din dureri. Ceea ce mă deranjează cel mai mult (și mă îngrijorează) sunt durerile foarte puternice, care sunt aproape permanente și îmi produc insomnii crunte. Medicul gastroenterolog m-a asigurat că nu e vorba despre cancer de colon (scaunul este de fiecare dată normal, fără sângerări, nu am diaree, doar o ușoară constipație uneori, dar foarte rar). Am făcut două colonoscopii: în 2017 și 2022, ambele dând același diagnostic, de colon iritabil și boală diverticulară. Am 75 de ani și medicul mi-a spus că nu mai e necesar să-mi mai fac colonoscopie. Sunt panicat, căci îmi pun problema dacă colonul iritabil (plus gastrita) provoacă asemenea dureri puternice.
3 comentarii
0
22-05-2023, ora 15:15
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Daca aveti colonoscopie facuta in urma cu un an si nu exista modificari de aspect ale scaunului, colonoscopia nu mai trebuie repeata
0
25-05-2023, ora 10:19
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru răspuns.
0
17-04-2024, ora 23:21
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna, ma confrunt cu aceeasi situatie de aproximativ 2 luni..durere sub coasta stanga, balonare excesiva, fără episoade diareice sau constipatie care persista..am mers atunci la gastro, mi a facut CT care a iesit ok..ulterior am căpătat o pneumonie cu Mycoplasma si am stat 2 luni cu dureri peste tot in partea stanga, inclusiv toracice, ganglion axilar inflamat..pana am identificat bacteria am luat vreo 30 zile de antibiotic, plimbata intre spitale..acum starea de balonare s-a agravat crunt, durerea in stanga persista, ca ceva f ascutit, am avut si greturi..am mers din nou la gastro, mi -a mai făcut o eco abdominala, a zis ca pare colon iritabil si am primit ibutin, espumisan, kebene..iau de o sapt fara mari efecte.
Oare aceasta inflamatie a colonului sa se fi declanșat în contextul bacteriei? M am programat si la o colonoscopie, pt ca durerile persista si interferează cu activitățile zilnice. Oare ce mai trebuie facut in acest caz ?.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.