Colon iritabil - simptome și tratament

Bună ziua. Revin cu problemele cauzate de colonul iritabi. Am fost diagnosticat cu această afecțiune acum 4 ani (precizez că am 74 de ani și sunt profesor pensionar). M-am prezentat, atunci, la medicul gastroenterolog, deoarece aveam dureri în partea stângă, sub coaste, și adeseori aveam constipație. Mi s-a făcut colonoscopie și mi s-a spus că am colon iritabil (fără polipi). Am urmat, de-a lungul timpului, tratament cu spasmomen, meteospasmyl, ibutin, ibsi-sun. Acum două luni, m-am prezentat din nou la medic, din cauza durerilor persistente și greu suportabile. Menționez că nu am diaree, scaunul este relativ normal (nu am sângerări și nici scaun închis la culoare, singurul disconfort fiind durerea). Medicul mi-a spus că nu e cazul să mai fac colonoscopie (aceasta se face o dată la cinci ani, deci o voi face anul viitor), m-a asigurat că nu e vorba de cancer de colon, ci doar de colon iritabil, și mi-a prescris Ibutin și Ibsi-sun. Însă, de vreo două săptămâni, au revenit durerile, foarte puternice și aproape permanente (nu cedează la tratament). Sunt speriat (am făcut și o depresie cu anxietate și am citit undeva că acestea exacerbează durerile). Nu mai știu ce să fac și ce tratament să urmez, ca să-mi dispară durerile sau măcar să se diminueze. Seara abia adorm din cauza durerilor și, dimineașa, la trezie, durerile revin. Mă poate ajuta cineva cu un sfat, o sugestie? Mulțumesc.
4 comentarii

Eliminati ciorbele din alimentatia dvs, fructele, legumele si cam tot ce fermentaza si o sa vedeti ca vi se amelioreaza durerile, luati carbune medicinal. De regula flora intestinala se reface f f greu asa ca nu trebue sa va asteptati la inbunatatire rapida.

Buna seara. Tratamentul cu antidepresiv pentru depresie, anxietate, ajuta in timp la vindecarea/ameliorarea problemei colonului iritabil. Actioneaza cam dupa 2-3 luni.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit
- 17am nevoie de un tratament pt. colon iritabil
- 5Sindrom colon iritabil, informatii
- 2Colon iritabil sau colita?
- 3Operatie de colon.. regim alimentar
- 4Pancreatita, colon iritabil, ulcer
- 1durere abdominala: colon iritabil sau infectie urinara?
- 1am de circa 2 ani colon iritabil
- 3Colon iritabil - balonare de ani de zile - cum scap de ea?
- 2Dureri abdominale
- 5tranzit intestinal radical schimbat, din senin
- 2Dureri abdominale mai frecvente in momentele de stress.
- 9Probleme gastro sau psihice?
- 6Va rog ajutați mă cu un sfat... durere in partea dreapta, greață de la stomac și diaree
- 4Colon iritabil - tratarea durerilor
- 0Colon iritabil
- 41Cum mergeti mai departe?
- 1Am gastrita, colon iritabil si steatoza la ficat, si de 8 ani au aparut gastrita si ci!
- 3Colon iritabil - simptome
Mai multe informații despre: Colonul iritabil Sindromul colonului iritabil Regimul pentru colonul iritabil Sindromul de colon iritabil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: