comprimate filmate
buna
poate puteti sa-mi raspundeti la aceasta intrebare: comprimatele filmate pot fi rupte, sfaramate si apoi administrate? am o problema cu inghititul medicamentelor mari si am inteles ca nu e bine sa rupi comprimatele filmate.??????????
poate puteti sa-mi raspundeti la aceasta intrebare: comprimatele filmate pot fi rupte, sfaramate si apoi administrate? am o problema cu inghititul medicamentelor mari si am inteles ca nu e bine sa rupi comprimatele filmate.??????????
1 comentarii
Depinde de tipul medicamentului. Unele medicamente sunt concepute pentru a se dizolva in intestinul subtire. Ca urmare ele sunt acoperite de o pelicula rezistenta la acidul clorhidric din stomac sau sunt incapsulate. Aceste tipuri de medicamente nu se divizeaza, iar producatorul avertizeaza asupra acestui aspect.
Alte medicamente sunt crestate in 2 sau 4 parti pentru a putea fi mai usor divizate.
Oricum, in functie de medicament, pot fi si alte cai de administrare a substantei active: injectabil, pe cale rectala, plasture cutanat, etc.
Alte medicamente sunt crestate in 2 sau 4 parti pentru a putea fi mai usor divizate.
Oricum, in functie de medicament, pot fi si alte cai de administrare a substantei active: injectabil, pe cale rectala, plasture cutanat, etc.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Intrebare medicamente psihiatrice
- 1Probiotice
- 1Intrebare suplimente alimentare
- 1Talpa amortita
- 4Administrare corectă a medicamentelor
- 0Emetostop
- 0Big pharma si mafia farmaceutica nu vrea vindecarea pacienților cu boli cronice
- 2Mirtazapina si statinele
- 0OV ultra complex
- 0Flamexin poate sa influențeze rezultatul anticorpii ANA?