conjuctivita... va rog, raspunsul unui medic!

26-10-2009
siri
Nu este medic/terapeut
siri
Buna ziua!De o sapt am fost diagnosticata cu conjuctivita virala si mi s a prescris Netildex, picaturi si Tobradex, unguent.Le folosesec zilnic, dar nu vad nici o imbunatatire.Ati putea sa mi recomandati un alt tratament?Multumesc, astept raspuns.
5 comentarii
0
26-10-2009, ora 16:47
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Iti pierzi timpul, banii si sanatatea la oftalmlogi. Mergi la un medic homeopat daca vrei sa te vindeci, mai ales ca inca nu este cronica. Cu fiecare picatura chimica pusa in ochi le daunezi acestora caci sunt NUMAI toxine in aceste medicamente.

Uite un exemplu : forum.romedic.ro/prod/conjunctivita_-_vindecare_032199.html
0
26-10-2009, ora 21:49
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Este necesar un nou consult oftalmologic si examinarea atenta a corneei( keratita????); eu nu prescriu ca prima intentie preparate pe baza de steroizi , sau numai steroizi fara antiviral in afectiunile virale( exista in preparatele Netildex si Tobradex), iar antibioticul il prescriem, de obicei, pentru a preveni o suprainfectie bacteriana; Eu iti recomand un examen bacteriologic al secretiei conjuctivale, determinarea Ag chlamydial, Ig M si Ig G antiHVs tip1; pana obtinem un rezultat, in functie de care vom prescrie tratamentul, iti mai recomand:igiena locala riguroasa, cu un sampon " No Tears", dimineata si seara; Floxal ( Ciplox)1 picatura de 5 ori pe zi, 10 zile, in AO( amandoi ochii); sa punem la 5 minute si Visustrin(Lubristil sau alte lacrimi pe baza de acid hialuronic ), de 5 ori pe zi, 10 zile, iar seara: Floxal( Ciplox) unguent -1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, 10 zile, AO; Claritine 1 tb pe zi, seara, 10 zile; tratamentul se ajusteaza in functie de rezultate;numai bine
0
15-07-2010, ora 14:42
steastely
Nu este medic/terapeut
steastely
Buna ziua. Am o problema va rog sa ma ajutati. De aseara mi-au aparut niste mancarimi la ochiul stang(manc groaznice ca ma ustura) si am simtit ceva ca un bob de orez mai mic cand m-am demachiat. Am fost la farmacie si mi-a dat TOBRADEX Vreau sa stiu daca este bun.Mentionez ca sa umflat si pleoapa putin.
0
27-07-2012, ora 21:38
socaci anca
Nu este medic/terapeut
socaci anca
Buna seara! Cam de 2 ani ma confrunt cu o conjuctivita! Dupa mai multe tratamente, ea revine si se manifesta cu usoare mancarimi la ochi la orice praf, aer conditionat, vant ochii mi se inrosesc! Simt si o jena in ochi si mi-a crescut ceva foarte mic ca si o carne in ochi! Va rog mult sa ma sfatuiti! Nu stiu ce sa mai fac!! Va multumesc!
0
31-07-2012, ora 01:23
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
dna dr pomeneste de keratita. stiati ca aceasta boala poate fi provocata de radiatiile UV si ca simptomele pot fi ignorate destul de usor pt ca sunt "banale": durere de scurta durata, senzatie de corp strain si vedere neclara.

dupa cum am mai spus, eu am gasit o solutie f buna pt a-mi proteja ochii de UV: lentilele Crizal UV, care au un factor de protectie ESPF 25. acelasi producator (essilor) are si ochelari de soare cu ESPF 50.

mie mi-a atras atentia medicul la un control de rutina ca daca nu-mi protejez si ochii de radiatiile UV risc multe boli oculare (keratita, cataracta, inclusiv cancer de piele (la pielea din jurul ochilor), iar dupa ce am vzt si plansele de pe pereti cu pozele bolilor m-am ingrozit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziuni oculare - primul ajutor
  •