constipatie...

27-02-2012
cineva:(
Nu este medic/terapeut
cineva:(
acum ceva timp am avut scaunele foarte rare, acum mi-am mai revenit insa dupa ce fac, am senzatia k mai fac, dar cand ies, stau si nu fac nimic.Sunt si balonata si cateodata ma doare si burta.Nu am luat nimic pana acum si ma gandesc sa iau ceva cu efect laxativ sa vad cum functioneaza, daca ma simt 'normal'.imi puteti spune ceva in legatura cu asta?
3 comentarii
0
28-02-2012, ora 23:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mare atenţie ce luaţi: multe laxative, care fac parte din clasa numită eufemistic "laxative de contact" (în realitate: laxative iritante ale colonului) sunt adevărate droguri, având cele două proprietăţi ale oricărui drog: dau toleranţă şi dau dependenţă. Pe unele, mai îndrăznesc să scrie pe etichetă şi "laxativ uşor". Altele, se poziţionează ca "produse naturale" sau "din plante", ca şi când mătrăguna şi cucuta nu ar fi plante foarte naturale. Din această categorie fac parte şi ceaiuri laxative, de exemplu cele care conţin cruşin. Mai bine este să beţi un ceai din marijuana decât aşa ceva. Am văzut de prea multe sute de ori pacienţi chinuiţi de dependenţa de laxative, astfel încât o poziţie mai radicală se impune.

Dimpotrivă, există un laxativ ce face parte dintre foarte puţinele medicamente fără reacţii adverse. Se numeşte "Forlax". În mod normal, e singurul care ar trebui scutit de obligaţia prescripţiei medicale.
0
04-03-2012, ora 16:55
cristinne1983
Nu este medic/terapeut
cristinne1983
iti recomand: semintele de in inghitite cu apa de cu seara (2 linguri) sau dimineata la prima ora cu apa calda cu lamaie. Te scoate afara imediat.
daca este constimaptie mai grafva: se recomanda si cereale integrale la greu, tarate, bors de baut, smochine, prune uscate, curmale, mancate seara.

la mine functioneaza toate.
0
13-03-2012, ora 23:16
somcutan
Nu este medic/terapeut
somcutan
eu am folosit ceai de crusin, organismul mi s-a obişnuit cu el şi nu mai reacţionează, am luat prune uscate puse într-un pahar cu apa de seara, le luam dimineaţa înainte de masa împreuna cu o lingura de tarate de grâu, nu am avut nici un efect, acuma dizolv în paharul cu prune uscate o jumătate de linguriţa de sare amara tot a doua zi, deocamdată am un scaun pe zi, nu ştiu dacă este sau nu dăunătoare sarea amara. dimineaţa înainte de masa beau o cafea şi fumez o ţigară şi după asta am scaun. nu ştiu ce îmi favorizează scaunul cafeaua sau ţigara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •