constipatie cr., rectoragie.fara hemoroizi... !?

10-02-2008
_Cristina_
Nu este medic/terapeut
_Cristina_
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema:sotul meu sufera de constipatie cronica si dureri la defecatie (are scaun la 7-10 zile) si de ceva timp a avut sangerari rectale. Ceea ce m-a ingrijorat mai mult si ne-a determinat sa mergem la un gastroenterolog a fost modificarea aspectului scaunelor - erau subtiri, de grosimea unui deget, la capat devenind si mai subtiri...si insotite de mici hemoragii.
Medicul i-a facut tuseu rectal, a spus ca nu are hemoroizi, si i-a prescris un trat cu Detralex, Metoclopramid, Colobutin si un laxativ + control la o luna.
Mie imi este teama sa nu aiba cumva ceva grav, cum ar fi cancer de colon sau altceva, sunt f ingrijorata si suparata, va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o parere.
Va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
10-02-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Daca simptomele persista pina la controlul de peste o luna, foarte probabil ca dr. o sa va recomande o colonoscopie, asa ar trebui. Este o investigatie care vede exact cum arata colonul pe dinauntru si daca exista vreo leziune. Daca va preocupa foarte tare si doriti sa fiti linistiti, puteti face colonoscopia si acum, nu are ce sa va strice.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
10-02-2008, ora 00:00
_Cristina_
Nu este medic/terapeut
_Cristina_
Va multumesc pt raspuns, d-na dr.
Da, vom merge cat de curand sa facem colonoscopia, vreau sa stiu cat mai repede ce anume are.
As vrea sa va mai intreb totusi ceva in leg cu acele scaune subtiri pe care le-a avut:este posibil sa nu fie ceva patologic? Dar care ar putea fi cauza?Iar hemoragia, daca nu are hemoroizi, de unde poate proveni?Si de ce i-a prescris trat simptomatic, nu ar fi fost normal sa se incerce descoperirea cauzei??
Va rog mult, daca doriti, sa-mi raspundeti si la aceste intrebari.
Va multumesc.
0
10-02-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Hemoragia poate fi din o mie de cauze. In afara celor grave la care va ginditi dv., pot exista multe altele: polipi pe colon, boli inflamatorii de colon, sau de la efortul de defecatie pur si simplu fiind constipat atitea ziel, si sint sigura ca mai sint si altele, erau o lista intreaga. Scaunul subtire, in afara de un obstacol mecanic poate fi cauzat si de un colon spastic, care se contracta si devine el foarte ingust. Iar la intrebarea de ce i-a prescris intii tratament simptomatic...nu stiu, e posibil asa sa fie protocoalele lor, eu nu le cunosc neaparat, nefiind specialitatea mea, dar ideea e ca o colonoscopie trebuie facuta, acum sau la controlul de peste o luna.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
0
10-02-2008, ora 00:00
_Cristina_
Nu este medic/terapeut
_Cristina_
Va multumesc pt raspuns si pt promptitudine.
Multa sanatate!
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Sorin Andrei
Identitate neconfirmată
Dr. Sorin Andrei
Stimata domna,
constipatie si durere la defecatie = Fisura anala. bineinteles ca orice este posibil, asa cum a spus si doamna doctor. Secventa normala care trebuie urmata este: CONSULT PROCTOLOGIC SI ANUSCOPIE LA CARE SE ADAUGA SAU NU O RECTOSGMOIDOSCOPIE SAU COLONOSCOPIE.
0
17-02-2008, ora 00:00
Dr. Sorin Andrei
Identitate neconfirmată
Dr. Sorin Andrei
Este foarte putin probabil sa sangerati din hemoroizi (interni sau externi asa cum spuneti) in asa fel incat sa pierdeti mult sange avnand simptomele amintite. este bine sa consultati totusi un medic care sa stie sa va examineze (examen extern, anuscopie, rectosigmoidoscopie, colonoscopie), pentru ca exista si boli foarte grave la care poate interveni o perioada de remisiune clinica. asa ca incercati sa mergeti pe drumuriu bine batatorite: diagnostic corect, tratament in conformitete cu diagnosticul, si nu formule de genul - cred ca, asa am avut si eu. Va doresc succes in rezolvarea reala a problemelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sânge în scaun
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •