consumul de apa si de fructe

21-03-2010
cesiu
Nu este medic/terapeut
cesiu
intrebarea 1:are ceva daca beau multa apa odata.cam o.5 l de apa odata? ma afecteaza cu ceva?

intrebarea 2:are ceva daca mananc cam multe fruce pe zi? mananc 2 mere, 4 portocale, o banana.+ 1 morcov. si cateodata si alt fruct in plus. ma afecteaza cu ceva?
3 comentarii
0
21-03-2010, ora 16:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cesiu,

Consumul relativ mare de apă/alimente, consumul deodată, vă predispune la anumite accidente, cum ar fi înecul (asfixia), dar şi la anumite disfuncţii/dereglări precum: refluxul gastro-esofagian, boala de reflux gastro-esofagian (BRGE), dezvoltarea unei hernii la jocţiunea dintre esofan şi stomac (hernie hiatală, hernie paraesofagiana, hernie prin alunecare, etc.), etc. Cel mai indicat este consumul gradat, consumul pe tot parcursul zilei.

Nu vă afectează consumul mare de fructe, chiar este indicat, dar doar dacă organismul prezintă toleranţă (în cazul dvs. prezintă).
În concluzie, cel mai corect mod de hrănire este cel gradat (pe tot parcursul zilei (puţin şi des, nu mult şi rar) şi cel cumpătat/echilibrat. Supraalimentaţia (abuzul de alimente) este dăunătoare pentru organism, la nivel de tot, de sistem (în totalitate).

Toate cele bune şi multe binecuvântări :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
26-03-2010, ora 09:40
monicamm85
Nu este medic/terapeut
monicamm85
Am citit de curand pe un site de medici cu ratinguri ca excesul de fructe ingrasa. Daca nu ai o problema in acest sens, nu cred ca ar avea alte efecte neplacute. In legatura cu apa, e recomandabil consumul de minimum 2 l de apa pe zi.
0
04-08-2010, ora 18:35
enemgabriel
Nu este medic/terapeut
enemgabriel
nu inteleg cum se poate asocia discutia despre medici cu alimentatia, ce treaba are medicul cu nutritia?el este destinat tratarii starilor de patologie si nu alimentatie si preventie, despre astea are habar un medic nutritionist, nu orice terchea berchea de medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.