contactii in primele saptamani de sarcina

28-05-2010
raluca radu
Nu este medic/terapeut
raluca radu
Buna! Anul trecut in luna decembrie am dat nastere unei fetite. de curand am aflat ca sunt iar insarcinata. Dupa ciclu ar trebui sa am aproape 9 saptamani, dar din dezvoltarea fatului rezulta ca as avea in jur de 6. Problema este ca de doua zile am inceput sa am contractii. Prima sarcina a decurs bine fara dureri si greturi, insa la 35 de saptamani mi s-a declansat nasterea. Vroiam sa stiu daca sunt normale aceste contractii si ce as putea face dupa cele intamplate?
1 comentarii
0
29-05-2010, ora 12:56
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Aceste contractii ar putea fi normale. Totusi, este bine sa va vada doctorul dv, deoarece oricum trebuie sa va vada in faze cat mai precoce ale sarcinii.

2. Varsta sarcinii se apreciaza in 2 feluri, deci trebuie sa deosebim intre "saptamani de amenoree" si "saptamani de sarcina (numite si de gestatie)", intre ele fiind normala o diferenta de 3 saptamani, daca menstruatia nu venea la luna, ci un pic mai tarziu. Diferenta se explica prin faptul ca nu ati ramas insarcinata la menstruatie, ci la ovulatie. Iar ovulatia are loc la un timp variabil fata de menstruatia precedenta, dar intotdeauna cu 2 saptamani inainte de menstruatia urmatoare (care nu a mai avut loc in cazul dv, din cauza ca ovulul "a prins").
Mereu se intampla ca pacientele sa faca confuzie intre "saptamani de sarcina" si "saptamani de amenoree", iar doctorii au uneori deficultati de a explica.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul