contraindicatii la janine

08-09-2009
andreina 07
Nu este medic/terapeut
andreina 07
buna seara as vrea sa-mi spuneti si mie daca stie cineva ce contraindicatii sant pentru janine. Mi-a recomandat medicul anticonceptionale janine pentru acnee si pentru chist si nu sant sigura de acest medicament.zice la contra indicatii ca nu trebuie sa le iei daca cineva din familia apropiata a avut atac de cord sau accident vascular.pai daca tata a avut aceste probleme oare ma poate afecta pe mine acest medicament?va rog nu ocoliti mesajul meu. ms anticipat.
4 comentarii
0
10-09-2009, ora 18:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca esti fumatoare si ai peste 35 de ani, daca ai cardiopatie ischemica, daca ai sau ai avut tu vreo boala vasculara, daca ai varice, tromboflebita, boala hemoroidala, daca ai frecvent dureri de cap, valori mari ale tensiunii arteriale, daca faci vreun tratament pentru epilepsie, trebuie sa nu utilizezi Janine.Riscant pentru sanatatea ta este daca mama, tatal, sora sau fratele au prezentat infarct miocardic sau accident vascular cerebral sub varsta de 50 de ani, sau daca in familie sunt antecedente de hiperlipemie [ colesterol si trigliceride la valori mari ].Daca nu e nimic din toate astea, poti lua linistita Janine.
0
12-09-2009, ora 08:39
andreina 07
Nu este medic/terapeut
andreina 07
multumesc pt raspuns doamna doctora am 33 de ani si sant fumatoare eu nu sufar de nici o boala nu am nici o problema cu sanatatea dar tatal meu adevarat ca a facut innfarct miocardic are 3 si un accident vascular anainte de 50 de ani. deci eu nu pot lua acest medicament janine???
0
13-09-2009, ora 17:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca medicului la care ai fost i-ai spus ca esti fumatoare si ca ai tatal care a avut probleme cardio-vasculare inainte de varsta de 50 de ani si dupa ce ati avut aceasta discutie ai primit Janine, sa-l iei. Dar nu uita ca exista, in ceea ce te priveste, un risc ; logic si benefic ar trebui sa lasi fumatul. Daca medicul care ti-a dat Janine habar nu are de cele de mai sus, eu spun sa nu iei Janine si sa te intorci la el, explicandu-i mai pe larg care sunt problemele. Si atunci va decide ce terapie trebuie sa urmezi.Numai bine!
0
13-09-2009, ora 23:48
andreina 07
Nu este medic/terapeut
andreina 07
multumesc foarte mult medicul care mi-a recomandat janine nu ma intrebat nimic si eu nu am stiut pana ce am cumparat si am citit prospectul.va multumesc pentru sfat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •