control oftalmologic
Buna dimineata, am si eu o intrebare.
Am fost ieri la un control oftalmologic. Am 22 de ani si port ochelari de 1 an de zile, (cauza - lucrez la calculator).
La primul control mi-au iesit dioptriile -1.25 OS, -1.75 OD, dupa 6 luni, -1.50 OS, -1.50 OD, ultimul control -1.75 OS, -2 OD.
Ochelarii pe care ii port au -0.75 OS, -1 OD (acesta e reteta de la primul control), la al 2-lea a spus k nu e nevoie sa imi schimb lentilele, iar ieri mi-a dat o reteta cu lentile -1.25 OS, -1.5 OD, pe care a zis sa-i port pe strada iar cei pe care ii am (adica, -0.75, -1) sa-i port la calculator si citit.
Mi se pare putin aiurea sa imi fac 2 perechi de ochelari pentru distanta.
Voi ce parere aveti? Sa mai merg si la alt medic sa mai cer o parere?
Tin sa mentionez faptul ca vad foarte bine cu ochelarii pe care ii am, vad perfect si pe strada si la televizor. Mai am cateodata dureri de cap, probabil sunt de la oboseala, stat prea mult la calculator.
Va multumesc.
Am fost ieri la un control oftalmologic. Am 22 de ani si port ochelari de 1 an de zile, (cauza - lucrez la calculator).
La primul control mi-au iesit dioptriile -1.25 OS, -1.75 OD, dupa 6 luni, -1.50 OS, -1.50 OD, ultimul control -1.75 OS, -2 OD.
Ochelarii pe care ii port au -0.75 OS, -1 OD (acesta e reteta de la primul control), la al 2-lea a spus k nu e nevoie sa imi schimb lentilele, iar ieri mi-a dat o reteta cu lentile -1.25 OS, -1.5 OD, pe care a zis sa-i port pe strada iar cei pe care ii am (adica, -0.75, -1) sa-i port la calculator si citit.
Mi se pare putin aiurea sa imi fac 2 perechi de ochelari pentru distanta.
Voi ce parere aveti? Sa mai merg si la alt medic sa mai cer o parere?
Tin sa mentionez faptul ca vad foarte bine cu ochelarii pe care ii am, vad perfect si pe strada si la televizor. Mai am cateodata dureri de cap, probabil sunt de la oboseala, stat prea mult la calculator.
Va multumesc.
1 comentarii
Buna seara! Iti recomand cicloplegie si refractie pentru a afla valoarea reala a viciului de refractie.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața