Controlul oftalmologic

23-09-2011
GenEu
Nu este medic/terapeut
GenEu
Salutare, eu am pupilele marite de ceva vreme, defapt de cand ma stiu si am zis sa merg la un contro loftalmologic, nu am avut cam nimic, am vazut toate literele exeptand 2 de jos, nu am inteles daca-i D sau O, mi-a pus niste picaturi, si acum nu vad de aproape cam nimic.
Vreau sa va dau rezultatele care mi-a dat, sa-mi spuneti daca e ceva grav sau nu, daca o sa-mi trebuiasca ochelari, doctorita mi'a spus ca nu dar mai trebuie odata sa vin...
Rezultatele sunt
S:+0.50 c-0.75 a 169
S.e +0.25
Precizez ca dupa ca mi'a pus picaturile am inceput sa vad foarte prost de aproape, nici nu prea pot sa citesc bine, dar vad ca-si revine treptat...
Intrebarea e, la urmatorul control oare o sa-mi faca fara picaturi?:) Oare d asta au iesit unele rezultate cam proasta? pt ca aveam picaturi si nu prea vedeam bine de aproape?
Multumesc
2 comentarii
0
24-09-2011, ora 13:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ok, examenul care ti s-a facut se cheama cicloplegie; aceasta produce o pareza temporara a acomodatiei si de asta nu vezi sa citesti ( cam 4 ore).Rezultatele de mai sus sunt normale, nu ai nevoie de o corectie optica daca nu ai simptome caracteristice astenopiei acomodative( dureri de cap, dureri de ochi, incetosarea vederii dupa un timp); cat despre dimensiunea pupilelor normale, intreaba-l pe oftalmolog, dimensiunea lor variaza, mai ales in functie de cantitatea de lumina( daca te uiti in conditii de semiobscuritate, in oglinda, o sa ai pupilele la mari, iar la lumina puternica, se micsoreaza); numai bine
0
24-09-2011, ora 16:20
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
buna ziua dna doctor va deranjez cu o intrbare azi de dimineata cand mam trezit am vazut o pata rosie ca de sange parca mia pocnit vase de sange de durut nu ma doare de loc pe albu ochiului drept pe partea de inierior adica spre nas va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns