Copil 3 ani cu tulburari de spectru autist?

13-03-2019
annacb02
Nu este medic/terapeut
annacb02
Va rog, o parere: baietelul meu are 3 ani si spune cam 15 cuvinte, fara fraze. Intelege absolut tot, executa ceea ce i se cere, este foarte atasat de familie, merge la gradinita, se joaca cu ceilalti copii, ii plac mult bebelusii, animalutele, identifica culorile, mananca singur, doarme bine, cere olita, dar nu vorbeste. Cand doreste ceva, arata cu degetul sau te duce in locul respectiv. La gradinita, doamna spune ca deseneaza, ca este cooperant, insa teama mea este sa nu aiba autism.
1 comentarii
0
25-03-2019, ora 16:51
vdmt
Nu este medic/terapeut
vdmt
Buna ziua,

Am un baiat de varsta identica. Intrucat am fost si eu preocupata de evolutia lui lenta m-am documentat si am luat masuri. Din ce inteleg, baiatul d-voastra comunica non verbal. In consecinta, trebuie sa il incurajati sa va ceara tot ce il intereseaza ( apa, lapte, jucarie etc). Nu lasati la indemana lui nimic din ce si-ar dori. Copilul trebuie sa va arate cu degetul obiectul si sa alterneze privirea intre obiect si OCHII d-voastra. In momentul acela, ii intindeti de pilda sticla cu apa pronuntand ‘ APA!’.

Peste 6 luni va fi de nerecunoscut!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: