copil de 13 ani, obsedat sexual ?

09-11-2011
Vitalie
Nu este medic/terapeut
Vitalie
Buna ziua.

Am gasit saptamana trecuta in casa un caiet al fratelui meu in varsta de 13 ani, in care am gasit niste lucruri care m-au uimit complet. Acesta a scris ca o mica compunere imaginativa cu conotatii sexuale si cu un limbaj greu de reporodus.

Copilul isi imagina ca la casa in locuim au venit 3 colege de ale lui, iar din momentul in care au intrat in casa cu 2 dintre ele a inceput sa faca sex direct ( descrie evenimentul cu termeni gen : le-am fu..t, p...a p..z..a, am bagat-o direct etc )... iar dupa ce a terminat cu ele, a incercat si cu a 3-a. Deoarece aceasta a refuzat, a obligat-o sa intretina relatii sexuale cu el. Era o compunere foarte serioasa, nu era nimic in gluma, probabil ca era o exteriorizare sau niste dorinte nebanuite ale lui. In compunere da numele fiecarei fete

Mentionez ca fratele meu este mai introvertit, cred ca se masturbeaza de vreo 2 - 3 ani si se vede ca are fantezii de genul acesta.

Ce ar putea fi ? sa fie obsedat sexual ? E vreo problema ? Ce ar trebuii sa fac ? va multumesc
1 comentarii
0
09-11-2011, ora 12:15
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Este normal ca la acesta varsta sa existe fantezii sexuale in toata regula, nu inseamna ca fratele dvs. este obsedat. Depinzand cat de apropiata sunteti de el, puteti initia o discutie privitoare la fete si sex, il puteti intreba daca sunt unele fete de care-i place, si chiar ii puteti da sfaturi in legatura cu ce sa vorbeasca cu o fata si cum sa se poarte cu ea. Ii puteti vorbi de asemenea de cat de bine este sa fie atent la dorintele unei fete si sa respecte cand acesta zice "nu", doar pentru a va asigura ca el nu are o idee gresita despre ce sa faca daca este refuzat de o fata. Aveti grija sa nu-i dati de inteles ca i-ati citit cele mai secrete ganduri, adolescentii au si ei dreptul la propria lor intimitate pentru a se dezvolta armonios. Evitati pe viitor sa-i cautati prin lucruri si alegeti sa-i vorbiti deschis.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Orientarea sexuală a adolescenților
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •