Coroana cazuta

21-04-2016
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna ziua.Am următoarea întrebare...am avut o lucrare metalo ceramica in partea stângă sus, așezată pe măseaua de minte si canin.Lucrarea este formată din 5 dinți cu mențiunea că doar caninul mai exista si măseaua de minte între ele fiind lipsa 3 dinți care au fost scoși si facuta punte.Coroana a căzut după 6 ani.Am observat însă că măseaua de minte s-a mâncat toată, se ajunge la gingie când pun limba.Întrebarea este, Ce se mai poate face? Mă simt groaznic.Se poate pune pivot, în spate si reconstrui o coroană? Dacă nu, v-oi rămâne stirba în partea stângă ? De lângă incisivul din stânga și un ciot de canin pe care a fost prinsă lucrarea nu mai am nimic.Va rog să îmi dați un răspuns.Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
0
04-05-2016, ora 07:17
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Lucrarea a cazut din 3 cauze: 1 lucrarea era prea intinsa, in acest caz necesitand mai multi dinti stalpi 2. Molarul de minte nu este un dinte fara valuare protetica, acesta avand o morfologie atat coronara dar mai ales radiculara nefavorabila folosirii acestuia in scop protetic (adica de a prinde lucrare pe el) 3. Dintele s-a mancat sub lucrare deoarece lucrarea protetica a fost suprasolicitata si de obicei in astfel de cazuri se produce o dezgolire a dintilor pe care s a facut lucrarea care duce la patrunderea microbilor la dintii stalpi si carierea lor in timp. Trebuie vazuta care este si situatia caninului si a ne da seama daca el va mai putea fi pastrat/salvat.
Pentru a proteza spatiul in care nu mai aveti dinti, avand in vedere ca nu mai aveti alte masele pentru legatura nu aveti decat varianta de implanturi pentru a putea realiza o lucrare fixa. Daca nu va fi vorba de o proteza partiala avand in vedere ca mai aveti ceva dinti pe maxilarul superior.
Pentru a putea sa va raspund clar as avea nevoie de o radiografie pe acesti dinti care s-au aflat sub lucrare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: