Coroana ceramica

28-02-2014
andrei991
Nu este medic/terapeut
andrei991
Buna ziua!
In urma unui accident mi s-a rupt o bucata din unul din dintii din fata. Am mers la stomatolog si acesta mi-a scos nervul, urmand ca, zilele urmatoare, sa imi puna o coroana. Exista vreo sansa ca, la final, sa nu ramana niciun semn, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Si ce ar trebui sa aleg intre coroana metalo-ceramica sau coroana de zirconiu? Am inteles ca la cea ceramica s-ar vedea un firicel de metal, foarte mic. Este adevarat? Sau, altfel spus, care din cele doua variante arata cel mai bine? Am inteles ca din punct de vedere al rezistentei nu ar trebui sa fie mare diferenta. Corectati-ma daca gresesc.
2 comentarii
0
28-02-2014, ora 14:43
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
cea mai buna varianta este coroana INTEGRAL CERAMICA
0
18-04-2014, ora 00:30
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua
Diferenta dintre cele doua tipuri de coroane este suportul pe care se depune ceramica in acest caz metal (nichel-crom, cel mai probabil) sau zirconiu (oxidul de zirconiu).
Coroana cu suport metalic nu ar trebui sa lase in mod normal nici un fel de firicel metalic atunci cand se cimenteaza. Din pacate insa suportul metalic dupa un timp incepe sa oxideze formand pe gingie o coloratie grinin dreptul dintelui cu pricina. Desi aceasta situate nu se regaseste in in toate cazurile, riscul ramane.
Coroana de zirconiu in scimb inafara de neajunsul ca este dublu la pret nu are nici o contraindicatie sau dezavantaj. Aceasta o sa redea cel mai bine naturaletea dintelui oferind totodata si rezistenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul