Coroana ceramica - nuante diferite

21-04-2014
pellar
Nu este medic/terapeut
pellar
Hristos a inviat!

Am o mica nelamurire!
Mi-am pus o coroana de ceramica recent pe unul dintre dinti (vorbim de o masea, nu de un dinte frontal; a se scuza limbajul neprofesionist)
La o privire mai atenta, acea coroana are doua de alb diferite:
- partea exterioara o nuanta de alb mai deschisa
- partea interioara o nuanta de alb mai inchisa

Faptul ca ma deranjeaza poate e mult spus, dar e normal acest lucru sau pur si simplu tehnicianul care a acoperit piesa mai are de invatat?

Inca o data, nu e diferenta enorma intre nuante, iar la lumina becului nu e foarte evidenta, insa la lumina soarelui se vede cel mai bine.
(scuzati cacofonia)

Nu vreau sa par absurd, dar vreau sa vad daca e un lucru normal, daca asa e practica etc samd


Si o alta intrebare: o coroana dupa ce a fost imbracata, se mai poate da jos 'imbracamintea' si reimbracat din nou?
1 comentarii
0
03-07-2014, ora 02:44
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
1.Coroana dentara metalo-ceramica de obicei prezinta in profunzime o parte mai galbuie iar la exterior o parte mai deschisa spre transparent. Se procedeaza in acest fel pt a imita cat mai bine structura dintelui. In mod normal aceasta "trecere" intre nuante nu ar trebui sa fie vizibila ci sa fie un intreg. Ea devine vizibila atunci cand tehnicianul nu are suficient spatiu sa depuna partea mai deschisa-transparenta, in acest fel fiind mai vizibila partea interioara.
2.Se poate da ceramica jos si pune alta ceramica pe suportul metalic (daca vb de metalo-ceramica) dar trebuie facuta in acelasi laborator cu acelasi cuptor de ceramica cu acelasi tip de ceramica. Aceasta informatie este pur teoretica pt ca in realitate se ajunge la a inlocui si partea metalica. Este destul de dificil de indepartat ceramica de pe metal :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul