Coroana cu 4 incisivi pe 2 implanturi

06-08-2009
Judas
Nu este medic/terapeut
Judas
Buna ziua

Am o parodontita marginal cronica profunda localizata la incisivii de jos cu retractie osoasa
severa (cei centrali au o mobilitate mare iar cei laterali foarte mica).
In momentul de fata am 2 variante:
1. Extractia incisivilor centrali, 2 implanturi si 2 dinti pe implanturi
2. Extractia celor 4 incisivi, 4 implanturi si 4 dinti pe implanturi
3. Extractia celor 4 incisivi, 2 implanturi si o coroana de 4 dinti pe 2 implanturi.

In momentul de fata nu ma pot hotari ce varianta sa aleg asa ca sper sa ma ajutati cu un sfat.

Varianta 1
Am avantajul ca imi pastrez incisivii laterali dar s-ar putea ca peste o perioada mai lunga sau mai scurta
de timp sa fie nevoie sa ii extrag si pe acestia si o iau de la inceput ai astfel ajung tot la varianta 2.
Intrebari:
Daca extrag incisivii centrali si fac aditie de os sau Emdogain (sau ambele) aceasta poate intarii
incisivii laterali??
Extractia incisivilor centrali nu o sa duca la o retractie osoasa locala care sa afecteze incisivii laterali?

Varianta 2
Dezavantajul este pretul destul de mare.
Intrebare:
Dupa extractie, eliminarea tesutului de granulatie, aditie de os sau Emdogain (sau ambele), implantare si montarea dintilor pe implanturi, retractia osoasa va continua in conditiile unei igiene stricte ?? In cazul unui raspuns pozitiv, ce se intampla cu implanturile ???

Varianta 3
Avantajul este pretul mai mic si rezolvarea problemei dintr-o "singura operatie".
Dezavantajul este ca presiunea care inainte se repartiza pe 4 radacini acum se va repartiza pe 2.
Intrebari:
In cazul in care aleg aceasta varianta si voi incerca sa folosesc la minim aceasta zona pentru masticatie
(asa cum procedez si in prezent) exista vreun pericol???
Ce se intampla cu zonele unde au fost radacinile incisivilor si in care nu se introduc implanturi ??? Acolo va continua retractia osoasa?
Se poate atasa la aceasta coroana "ceva" care sa imite gingia si sa "acopere" retrractia osoasa astfele incat dintii de pe coroana sa nu fie lungi si inestetici??

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
1 comentarii
0
09-08-2009, ora 13:17
selecta22
Nu este medic/terapeut
selecta22
Buna ziua, imi poate spune cineva cat ma poate costa o punte denatara din 8 dinti (partea superioara) din portelan sau acril cu metal? Si cam cat costa o extractie de incisivi? Cat dureaza tot demersul si cat timp trebuie sa stau pt vindecarea gingiei ca sa imi poata monta puntea.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul