Corp strain, in mod repetat

11-11-2010
malex88
Nu este medic/terapeut
malex88
Buna seara.

De cateva luni, ochiul stang ma deranjeaza.
Am fost la medic, prima oara a spus ca am conjunctivita, am luat Ciloxan vreo saptamana.
M-am intors, a observat ca am o gaurica in cornee, si ca imi intra niste gene in ochi.
Le-a scos, am plecat.

De vreo doua saptamani, a inceput iar.
Ochiul e umflat, lacrimeaza destul de mult si am senzatie de corp strain (ceea ce probabil ca si e)
M-am uitat de foarte multe ori in oglinda, cu si fara lanterna, si n-am vazut nimic in afara de umbra gaurii pe iris.

Azi am fost iar la medic, a spus ceva (pentru sine) despre infiltrat, parca, si mi-a mai spus sa ma duc maine la medicul care m-a examinat prima data.

O sa ma duc maine dimineata inapoi, dar inainte de asta vreau sa stiu daca pot sa fac cumva, astfel incat sa nu mai intre gene in ochi. Ma gandeam sa le scot pe toate (n-am de gand sa incerc, aveam nervi)...
2 comentarii
0
11-11-2010, ora 20:02
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Cred ca este vorba despre o ulceratie corneana, consecinta a iritarii repetate a corneei de catre genele intoarse ( trichiazis); Trichiazisul, in cazul tau, ar putea fi consecinta unei belaforoconjunctivite cronice netratata corespunzator.Ce recomandari am: tratamentul corespunzator al belaroconjunctivitei( ar fi bine sa facem si niste investigatii pentru a alege conduita terapeutica optima: examen bacteriologic al secretiei conjunctivale cu antibiograma, examen de evidentiere a Ag chlamydial, IgG antiVHS, Ig G antivirus varicelo-zosterian); tratamentul ulceratiei ( ar fi bine sa se faca si un examen cu fluoresceina; aspectul dendritic este caracteristic pentru keratita herpetica si atunci se face tratament specific), in ulceratiile obisnuite care nu au etiologie virala, se indica un colir cu antibotic -1 picatura de 5 ori pe zi, un epitelizant ( de exemplu Corneregel -1 aplicatie de 5 ori pe zisau acid hialuronic, avem si un preparat Xanternet care contine antibotic si acid hialuronic si care se poate administra de 5 ori pe zi), daca exista infiltrat se poate administra un corticosteroid slab, Flumetol -1 picatura de 5 ori pe zi si se dilata pupila cu Tropicamida 0, 5 % -1 picatura de 5 ori pe zi; tratamentul se face 7 zile; cat timp persita ulceratia, se acopera ochiul cu pansament sau putem aplica o lentila de contact terapeutica timp de 7-10 zile, dar in acest caz, se administreaza numai medicamente care pot fi aplicate pe lentila de contact( nu Corneregel);Trichiazisul, in afara de epilare ( asta s-a facut in cazul tau), se poate trata si prin electroliza, crioterapie, ablatie laser sau exista cura chirurgicala; Numai bine
0
11-11-2010, ora 20:04
Oftalmologie, Bucuresti
PS: control oftalmologic zilnic pana la epitelizare ( se verifica prin instilarea de fluoresceina) si resorbtia infiltratului cornean; Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns