costul implantului include si bontul de vindecare? umilitor

03-02-2010
maria parvu
Nu este medic/terapeut
maria parvu
Buna ziua. Ma numesc Maria si in urma cu sase luni am fost la o policlinica foarte buna din Pitesti, unde mi-am efectuat mai multe lucrari stomatologice, intre care si 4 implanturi dentare. Am platit suma de 7800. RON, cu bon fiscal, totul perfect legal. Am fost tratata foarte bine, cu multa atentie de catre personalul de-acolo. Mi s-au scos atele dupa suturare, am asteptat cele 6 luni necesare vindecarii si acum trebuie sa merg la dentist. Am efectuat si o lucrare metalo-ceramica din 5 bucati si am platit 400 RON pe un dinte. La proba, am constatat ca sunt prea lungi si au o forma "interesanta", fiind mari si drepti, aratand ca un cal...Amuzant, dar nu pentru mine. Am plecat cu dentistul la tehnician, care s-a scuzat spunandu-mi ca nu a stiut ca lucrarea executata apartine unei femei si a slefuit-o, s-a ocupat de ea. Lucrarea a ramas de-atunci achitata, de acum 6 luni si a ramas la medicul meu, urmand sa-mi fie cimentata mai tarziu, dupa ce se va face glazurarea si va urma sa fie puse si bonturile si apoi sa se ia proba pentru a se da drumul la lucrarea finala. Tehnicianul m-a intrebat de ce nu imi fac si restul lucrarii la el, lucrarea dupa implanturi, pentru ca ar fi mai ieftin si mai ales s-ar putea rectifica orice problema. Tehnicianul are experienta, era amabil si profesionist. Doctorul meu s-a schimbat la fata si a spus ca mai este timp, ca mie mi se va executa lucrarea in Suedia. I-am spus ca prefer Romania.
Acum au trecut cele 6 luni si am sunat la policlinica, sa vorbesc cu doctorul sa vad cand pot sa-mi fac o programare. Presupunea sa fie cimentata lucrarea de 5 bucati, dupa ce s-ar fi facut glazurarea. Si ar fi trebuit sa se monteze bonturile. Ar fi trebuit sa se ia o amprenta si apoi, in cateva zile (ma gandeam vreo 10 zile, maxim) sa fac proba si sa astept o zi - doua sa vad cum ma simt ca apoi sa fie cimentata definitiv. Mi s-a spus ca eu trebuie sa astept, pentru ca lucrarea va fi efectuata de un laborator din Suedia, si va dura pana va fi trimisa in Romania, cateva saptamani. Am cerut ca lucrarea sa-mi fie efectuata in Romania, nu doresc sa platesc un pret nejustificat de mare cand acelasi lucru il pot face si in Romania. Mi-a raspuns ca precis doctorul care mi-a pus implanturile nu va fi de-acord, i-am spus si eu ca nici eu nu sunt de acord cu efectuarea in Suedia si a ramas sa fiu contactata telefonic pentru a afla rezultatul. Am sunat eu, mi-a zis ca inca nu l-a contactat...Apoi mi-am cautat in alt oras un doctor si un tehnician care mi-ar putea executa lucrarea de ceramica pe implanturi la un pret infinit mai mic. Am vorbit din nou, intreband ce au hotarat, in cazul in care doctorul nu e de acord sa-mi fac lucrarea la cabinetul lui, dar in Romania...eu voi face lucrarea atunci in alta parte. Intrebasem daca in pretul platit intra si bontul si mi se spusese ca da. Acum lucrurile s-au schimbat, in decurs de o zi. Doctorul mi-a spus telefonic ca el nu este de acord, i-am spus ca eu nu vreau sa dau atatia bani pentru acelasi lucru pe care-l pot face in Romania la tehnicianul sau, platind la aceiasi policlinica. In cazul acesta voi face lucrarea in alta parte. Acum imi spune ca ma va programa doar pentru cimentarea lucrarii de 5 dinti, fata, cea pe care am achitat-o si asta e tot. Si brusc, raspunsul lui ca este inclus si pretul bontului nu mai e valabil. Asta in decurs de 10 ore, de aseara si pana acum, dimineata.Puteti sa-mi raspundeti la intrebarea mea, sa imi dati o parere despre masurile pe care le pot lua. Stiu doar atat, e o situatie nu tocmai placuta sa-ti pierzi un client care achita o nota mare, dar mai stiu si ca eu nu sunt de-acord cu efectuarea lucrarii in Suedia. Cine imi achita mie notele de plata pentru drumurile pe care le fac pana la Pitesti ca apoi sa stau stirba si slutita, cu 5 dinti in gura si fara sa lucrez, cu o lucrare provizorie, rugandu-ma sa-mi vina cat mai repede din Suedia. Nu vreau sa pierd bani si timp de fiecare data cand lucrarea ar trebui trimisa in Suedia.
Am avut si inainte o lucrare ceramica, iar atunci cand s-a ciobit un incisiv, toti doctorii ma trimiteau la cabinetul unde mi-a fost executata lucrarea. Veneam acasa, stateam aici, plateam taxe de urgenta si tot felul de neplaceride lipsa dintilor. Asa am luat eu decizia sa-mi strang niste bani, sa pot sa-mi fac implanturile dentare. Si uite ce se intampla acum. Va multumesc anticipat pentru orice sfat, orice parere.
6 comentarii
0
03-02-2010, ora 15:25
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
1. decizia cu ce tehnician se executa lucrarea provizorie si cu ce tehnician se face cea definitiva apartine exclusiv MEDICULUI. acesta alege pe baza experientei trecute si pe baza increderii pe care o are in capacitatile profesionale ale unui tehnician sau ale altuia. sunt convinsa ca nici un medic nu ar prefera sa colaboreze nejustificat cu un tehnician din alta tara ( cu toate complicatiile de rigoare care decurg din acest lucru: costuri, durata efectuarii lucrarii, eventuale reparatii etc)

2 nu mi se pare normal ca un tehnician sa sugereze unui pacient sa faca lucrarea cu el, in prezenta medicului, oricat de " amabil si profesionist" v-a creat impresia ca este. acest lucru nu se face, dupa cum v-am zis anterior, medicul ia aceasta decizie. poate dvs nu va dati seama, dar el practic dandu-va de inteles ca v-ar costa mai putin sa lucrati cu el, v-a scazut increderea in deciziile pe care le ia medicul dvs.

3. bonturile de vindecare nu sunt acelasi lucru cu bonturile protetice. nu am inteles prea bine la care dintre ele va referiti. bonturile de vindecare sunt purtate TEMPORAR de pacient si, da, intra in costul implantului. bonturile protetice raman insurubate in implant, sub lucrarea finala cimentata. daca va referiti la cele din urma. prin slefuirea lor si pregatirea pentru lucrarea finala ele nu mai pot fi folosite decat pentru dvs. presupun ca medicul v-a spus ca ele intra in costul lucrarii, atata timp cat dvs, logic, va faceti lucrarea finala la cabinetul lui. daca dvs ati decis sa va faceti doar lucrarea provizorie la el si cea finala in alta parte, bineinteles ca trebuie sa ii platiti costul bonturilor protetice pe care el practic le pierde, lasandu-le la dvs in gura, sub lucrarea provizorie.

in fine, concluzia este ca va gasiti intr-adevar intr-o situatie neplacuta, care putea fi evitata daca s-ar fi stabilit de la inceput cu dvs toate aceste detalii. succes si sanatate multa!
0
05-02-2010, ora 03:26
maria parvu
Nu este medic/terapeut
maria parvu
Va multumesc pentru raspunsul dvs, d-na Andreea. Citind raspunsul dvs. am luat hotararea sa las medicul sa decida.

In orasul natal nu avem doctori care sa faca implanturi, de aceea am recurs la alegerea orasului Pitesti, deosebit de bine cotat. Mentionez ca am facut in jur de 750 km dus-intors de fiecare data, adica am pierdut in jur de 12 ore pe zi cand am tratat tot ce era de tratat... Am incercat sa-mi pun la punct toate aceste probleme intr-o vacanta de doua saptamani, dar timpul a fost insuficient. Nu s-a putut lucra in fiecare zi, dupa extractii avand nevoie de timp de vindecare, Timp mort. Serviciul meu presupunea sa lucrez zambind, Guest Relations Officer. Compania la care lucram nu a putut sa astepte dupa mine si nici eu sa ma intorc in doua saptamani, cu "zambetul" intreg.

Tuturor celor care citesc aceste randuri, le urez multa sanatate si dinti albi si sanatosi!

Maria
0
14-02-2010, ora 15:38
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Maria, vrei sa spui ca te-au dat afara in timp ce tu lucrai la dinti.? Chiar nu au putut intelege situatia cu care te confrunti?

Ca sa fiu on topic...am remarcat cativa specialisti care ofera mereu raspunsuri - mi se pare extraordinar faptul ca va faceti timp si oferiti un feedback celor care au trecut prin diverse interventii si nu au cum sa isi contacteze medicul imediat sau vor o alta parere. Am citit cu mare interes aproape toate topicurile de pe implantologie.

Maria: sanatate si sper ca urmatorul loc de munca sa fie mai "uman"
0
14-02-2010, ora 18:18
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Maria,

Sa nu ai indoieli in legatura cu opinia medicului tau. Daca tehnicianul acela ti-a facut o lucrare superba pe dinti, nu e acelasi lucru sa fac o lucrare pe implanturi. Daca medicul vrea sa iti trimita amprenta pentru lucrare la un laborator in Suedia, probabil ca ai implanturi suedeze (Nobel Biocare?) si atunci suedezii sunt cei mai priceputi sa faca lucrari pe ele.
Incearca doar sa iti imaginezi ca medicul gandeste in interesul tau si nu ca doar iti vrea banii.
Mai bine platest mai mult pentru ceva perfect executat decat mai putin pe o chestie nu tocmai in regula.
0
14-02-2010, ora 18:19
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Cat despre costurile bonturilor protetice, probabil ca ele erau incluse in costul discutat doar in eventualitatea realizarii lucrarii finale in varianta propusa de medic (lucrare in Suedia), asta fiind o facilitate obtinuta doar in acel caz.
Vrei lucrare mai ieftina facuta in Romania, nu mai primesti bonturile gratis, mie mi se pare foarte clar.
0
27-03-2010, ora 10:35
maria parvu
Nu este medic/terapeut
maria parvu
Multumesc pentru timpul acordat sa-mi raspundeti la mesajul meu...Asa cum v-am scris, am luat hotararea sa urmez sfatul doctorului. Lucrarea a venit la timp si e frumoasa. Multumesc domnului doctor Robert Carstoveanu care face totul pentru satisfactia clientului, asigurandu-i un serviciu de calitate cu mult profesionalism. Daca aveti de facut o lucrare, nu ezitati sa-l contactati. Veti zambi satisfacuti, super quality!

Multa sanatate tuturor si un Paste fericit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anestezia dentară
  • Extracția dentară
  • Dinții îngălbeniți - cauze și tratamente
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  •