Creatinina si uree serica mare

31-05-2020
AlexaDi
Nu este medic/terapeut
AlexaDi
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cum sa scad natural nivelul de creatinina si uree serica?
Momentan creatinina este 1.88 mg/dl si ureea 94mg/dl.

Multumesc,
Diana
1 comentarii
0
05-02-2021, ora 11:51
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Este importanta identificarea factorilor care au cauzat aceste cresteri ale cretininei si ureei serice, si ulterior sa actionati in aceasta directie. Dacă sunt necesare masuri alimentare (restrictia aportului de proteine, de exemplu), este important sa consultati un specialist care sa va ajute sa luati cele mai bune decizii dietetice.

Din experienta, atunci cand trebuie limitat consumul de proteine, sunt cazuri in care se elimina doar carnea, insa excesul de proteine se realizeaza din alte proteine de origine animala (branza, lapte, iaurt, ou). Sau se ignora aportul de proteine din alimentele de origine vegetala (produse pe baza de cereale integrale, leguminoase boabe - soia, naut, linte, fasole boabe, mazare, nuci, seminte etc). Plus ca trebuie sa se ia in calcul si alti nutrienti care trebuie limitati din dieta (uneori potasiu, sodiu, forsfor - acestea sunt doar exemple) pentru a avea rezultate privind interventia nutritionala. Astfel pot sa nu apara imbunatatirile dorite in ceea ce priveste parametrii urmariti sau afectiunea in cauza poate progresa, desi, aparent se iau anumite masuri alimentare.

De asemeneam, e important sa se aduca in organism toti nutrientii esentiali, mai ales atunci cand sunt restrictionate anumite grupe alimentare. Malnutritie poate agrava conditia medicala de baza, ceea ce este nedorit.

Inteleg preferinta pentru masuri naturale, insa uneori medicatia poate juca un rol crucial in recuperare si imbunatatirea starii de sanatate. Nu tot ce este natural este si benefic pentru organism.

Va doresc sa ramaneti deschisa la optiuni terapeutice si sa luati cele mai bune decizii pentru sanatatea dvs.

Multa sanatate!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: