Credeți în detox?

09-05-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Adică în detoxifierea organismului sau purificarea lui?Am văzut că mulți medici nu prea cred în asta însă cred și promovează detox-ul terapeuții de medicina alternativa și unii nutriționiști.Voi ce credeți despre detox?Se poate face un detox al organismului așa cum se aude în cărțile terapeuților alternativi și în unele trenduri medicale?
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 14:23
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Reticenta in ceea ce priveste curele detox a cadrelor medicale apare ca urmare a lipsei dovezilor stiintifice privind siguranta si eficienta lor.

Cercetarile existente nu au constat in studii clinice riguroase care sa livreze dovezi ale efectelor promise.

Mai mult decat atat, majoritatea studiilor medicale au identificat limitări și erori metodologice insemnate care reduc mult credibilitatea acestor cure si aplicabilitatea lor pentru imbunatatirea starii de sanatate. Doar cateva exemple ale acestor erori: un număr limitat de participanți, selectarea eronată a lotului de studiu, lipsa unei autorități de control, lipsa unor măsurători cantitative în rezultatele publicate.

Deoarece multe persoane sunt in cautarea unor solutii rapide pentru pierderea in greutate, imbunatatirea starii de santate, vindecarea unor boli, acest lucru le face vulnerabile in fata unor persoane neavizate care ofera astfel de recomandari in lipsa dovezilor stiintifice.

Ceea ce s-a dovedit eficient pentru optimizarea starii de sanatate este o alimentatie echilibrata, anti-inflamatoare, o buna igiena a somnului, miscarea in fiecare zi, meditatia sau alte forme de igienizare mentala si de management al stresului. Adica comportamente sanatoase aplicate zilnic, a la long, pentru a obtine si a păstra starea de sănătate optimă.

Imaginati-va ca in loc sa pastrati curatenia in fiecare zi in casa (corp) si sa duceti „gunoiul” zilnic, faceti curat doar de 3 ori pe an cand urmati un detox, si la fel procedati si cu deșeurile menajere. Este dură comparatia, dar este fidela promisiunilor curelor de detox, in lipsa unor strategii nutritionale si de stil de viata pe termen lung.

Cititi mai multe despre avantajele si pericolele curelor de detox in articolele urmatoare:
- https://www.romedic.ro/detoxifierea-0C213
- https://www.romedic.ro/cure-de-detoxifiere-ce-te-pot-imbolnavi-0P36362

Sper sa fie util raspunsul.

Multa sanatate si intelepciune in ceea ce priveste alegerile alimentare!
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Produse naturale pentru curățarea colonului (detoxifiere naturală)
  • Cum elimină corpul substanțele toxice?
  • Detoxifierea ficatului - o abordare științifică
  • Noi descoperiri legate de detoxifiere și prelungirea vieții
  • Detoxifierea corpului - metode, sfaturi și recomandări
  • Detoxifierea organismului - ce trebuie să știi
  •