crestere bazofile

25-06-2007
diana maria
Nu este medic/terapeut
diana maria
In urma unor analize complete, singurele valori iesite din normal sunt la bazofile 2.4% (in timp ce valorile normale sunt 0.0-1.0) si bazofile 0.2 *10³/ µL (in timp ce valorile normale sunt 0.0-0.2).
Ma poate lamuri cineva ce inseamna aceasta crestere?
3 comentarii
0
11-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Numarul bazofilelor poate fi crescut in mai multe situatii, dar avand in vedere ca la dumneavoastra nu este o crestere majora si nu am nici alte date de referinta, va voi da cateva exemple de situatii ce pot determina acesta crestere: infectii virale, sinuzita cronica, inflamatia cronica a cailor aeriene, dermatita cronica, boala inflamatorie a intestinului, unele disfunctii endocrine - hipotiroidism, estrogen crescut (atentie la tratamentele cu estrogeni, contraceptive). Bazofilia poate sa apara si in alte situatii, care insa nu sunt cazul dvs, avand in vedere ca restul analizelor au iesit normale. Acum ramane ca dvs sa vedeti daca aveti vreo problema ce seamana cu cele enumerate.
Valoarea bazofilelor, ca si a celorlalte elemente variaza de la o analiza la alta. E posibil sa fi fost o crestere tranzitorie a acestora, asa ca pentru linistea dvs puteti repeta hemoleucograma sa vedeti daca problema persista.
0
11-05-2010, ora 23:30
andreea2204
Nu este medic/terapeut
andreea2204
Buna ziua! mama mea a facut un set de analize dintre care VSH -14, NR BAZOFILE - 0.0, ASLO - 230, 1 CALCIU IONIC- 4, 08, IGE TOTAL 387, 0 TOXOPLASMA IGG 12, 6, CMV IG G - POZITIV! I sa zis ca are un vierme toxocara canis. Au zis ca trebuie sa mai vina o analiza care dureaza mai mult. Mi-a zis cineva ca ultima analiza ar fi ca sa vada daca are cancer sau nu. e adevarat? poate cineva sa ma ajute cu un raspuns ? va multumesc!
0
14-11-2011, ora 23:26
z4k1du
Nu este medic/terapeut
z4k1du
Buna ziua am facut cateva seturi de analize si unele rezultate au iesit anormale LDH-337, RBC-5, 57, Mon-12, BAS-1.10, in orice caz am facut multe analize dor nu ai dau de cap acestei afectiuni doctorii spun ca doar pe sistem psihic, ma simt foarte rau obosit, ametit am salbit, am stari de anixietate, ochi injectati, gura uscata, tulburari digestive, stari de confuzii, sensibilitate la frig, durere in piept si altele TSH-ul si glicemia sunt bune, tiroida arata bine la ecograf, nu stiu ce sa mai fac
Adaugă un comentariu / răspuns