Crize de eructații

16-10-2020
Alex.81
Nu este medic/terapeut
Alex.81
Bună ziua. Mă confrunt de câteva luni cu o problemă pe care nu știu dacă voi reuși să o trec cu bine.

Simptomatologie: eructații foarte dese. Eructațiile au crescut cu 90% însă flatulența a scăzut scăzut cu 90%

Chiar de la primele ore ale dimineții  stomacul este zgomotos și simt nevoia să dau aerul afară chiar dacă nu am luat încă micul dejun.

Situația se agravează la mâncăruri puțin mai condimentate, când merg la toaleta pentru scaun și în situații de stres. Am eliminat rând pe rând toate acele mâncăruri care nu-mi fac bine deloc și printre care se numără: Ciupercile, Sosurile, Ceapa, Usturoiul, Conopida, Fasolea, Mezelurile, Prăjelile și mă gândesc serios să renunț la tot ce conține drojdie și bicarbonat de sodiu.

Simptomele dacă îmi aduc bine aminte au început prin luna Aprilie și fiind sătul de situație am luat decizia să trec la dieta vegană sperând că îmi voi reveni și cu ocazia asta voi da jos din kilogramele în plus. Situația nu sa îmbunătățit ba din contră așa că am renunțat la veganism acum vreo 3 săptămâni și am început să i-au medicamente

Am luat: Omeran, Emanera, Kebene plus, Espumian, Dicarbocalm însă toate m-au ajutat foarte puțin spre deloc.

Am amânat vizita la medic din cauza condițiilor care se întâmplă din păcate pe mapamond. Ieri am fost la un cabinet medical unde am făcut o ecografie abdominală. Înafara de ficatul puțin mărit nu mi-a găsit nimic ieșit din comun... bineînțeles mi-a spus că sunt plin de aer. Mi-a dat Meteospasmyl și Eqitranchil.
Mi-a recomandat câteva teste printre care se numără cel pentru helicobacter pylori și cel de intoleranță la gluten. O să le fac și pe acelea însă mă îndoiesc că ar fi una din cele două problema pentru că înafara de eructații și stomac zgomotos nu am alte simptome cum ar fi lipsa poftei de mâncare sau scădere în greutate fără motiv. Dacă am uneori stări de vomă este pentru că nu reușesc să controlez eructațiile.

Din cercetările pe care le-am făcut online bolile care pot provoca aceste simptome sunt: Hernia hiatală, Ulcerul, Gastrita... desigur sunt boli mult mai grave care pot provoca aceste simptome însă prefer să nu mă gândesc la ele deocamdată.

Aș dori să știu dacă a trecut cineva prin așa ceva și aș aprecia un sfat foarte mult... mulțumesc anticipat
10 comentarii
0
19-10-2020, ora 14:13
Alex.81
Nu este medic/terapeut
Alex.81
Bună ziua. Revin cu o noutate și anume că sunt negativ la testul helicobacter pylori. O să fac până la sfârșitul săptămânii și testul de alergie la gluten și revin cu rezultatele.
0
26-10-2020, ora 13:37
Alex.81
Nu este medic/terapeut
Alex.81
Mda se pare că sunt singur pe lume cu problema asta. În privința testului gluten am ieșit negativ.. nu mai știu ce să fac
0
10-11-2020, ora 21:50
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
O endoscopie digestiva superioara, ulterior o ph-metrie si manometrie.
0
08-12-2020, ora 11:12
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
In mod normal avem o flora in tubul digestiv, flora microbiana care convietuieste in pace, si metabolizeaza reziduurile alimentelor pe care le consumam.
Cand de schimbam regimul alimentar semnificativ, (de exemplui devenim vegetarieni, vegani, sau ne mutam in alta tara au alimentatie diferita), o parte din microbii nostir traditionali mor, din lipsa de hrana. Acest lucru duce la o digestie mai proasta (iar alimentele nedigerayte fermenteaza si produc gaze) dar si la inlocuirea unor microbi cu altii, care pot sa nu se... inteleaga bine cu microbii mai vechi care raman in tubul digestiv.
De aici pot sa apara si unele probleme.
Nu stiu daca acest lucru este imppicat in aparitia simptomelor dvs, dar, ca in oricare alta situatie, daca va ia in grija un medic gastroenterolog competent, situatia se poate lamuri
Cu stima
0
30-03-2021, ora 17:49
Codrin 227
Nu este medic/terapeut
Codrin 227
Si eu sunt student si am aceeasi problema de 2 ani
0
29-04-2022, ora 15:49
Gabriela111
Nu este medic/terapeut
Gabriela111
De 1 an ma confrunt cu gaze multe si ragait. In februarie am facut coproparazitologic si a iesit giardia pozitiv. Am luat duador 3 zile. Am repetat analiza in martie. Din nou a iesit giardia. Am mai luat 3 zile duador. De la 1 aprilie am inceput sa iau tinctura de propolis si ulei din seminte de dovleac.  Acum nu mai ragai. Ma simt mai bine. Sper sa fiu de ajutor.
0
12-06-2022, ora 08:32
Alex.81
Nu este medic/terapeut
Alex.81
Salutare tuturor. A trecut ceva vreme de cand nu am intrat pe forum insa am si un motiv pentru asta si anume ca nu aveam nici o noutate despre conditia mea insa acum o luna aproximativ am reusit ce nu am crezut vreodata ca voi mai reusi. Sunt vindecat dupa 3 ani de chin si de multi bani aruncati pe fereastra pe tot felul de medicamente si imi pare rau sa o zic dar si pe medici.
Ce fac eu nu garantez ca va ajuta pe toata lumea care are problemele pe care le-am avut eu ba din contra nu recomand persoanelor care au probleme cu rinichii sau persoanelor care au probleme cu tensiunea arteriala.
Bun acum sa va zic minunea care mi-a redat viata practic inapoi. ZEAMA DE VARZA MURATA este minunea pe care o consum inainte de ficare masa. Aproximativ 50 de mililitri cu jumatate de ora inainte de a lua masa. Zeama de varza murata se mai numeste si MOARĂ-MOARE in popor cel putin in anumite zone ale țării. Dimineata pe stomacul gol binenteles chiar daca nu are miros sau gust placut mie cel putin mi-a schimbat viata dupa cum am zis mai sus si mai consum cu unele mancaruri si salata de varza murata.
In fine dupa multe diagnostice gresite dupa ce am fost trimis si la psiholog unii crezand ca problema mea este pe baza nervoasa uite ca un leac babesc m-a pus pe picioare.
Bun o zi frumoasa va ureaz la toata lumea si multa sanatate.
0
04-07-2022, ora 20:52
Alex.81
Nu este medic/terapeut
Alex.81
Am revenit pentru ca am uitat sa mentionez un lucru si anume ca i-au timp de 10 zile pe luna suplimentul PROCOMBO. Este un probiotic+prebiotic . Se administreaza dimineta dupa mancare 1 pe zi. Sanatate tuturor
0
14-07-2022, ora 23:29
Alexandru L
Nu este medic/terapeut
Alexandru L
Salut, si eu ma confrunt cu o problema similara, s-a ameliorat putin dupa ce am schimbat alimentatia (am mers la un nutritionist), problema la mine este ca atunci cand stau pe spate, nu pot respira decat scurt, si cand ma ridic, simt cum se plimba ceva prin stomac si am eructatii, e super ciudat. Am facut tot felul de teste, inclusiv de paraziti intenstinali, nu a iesit nimic, analize bune. Pana sa am problema cu eructatiile, aveam o viata perfect normala.
0
10-11-2022, ora 10:42
Codrin 227
Nu este medic/terapeut
Codrin 227
Salut, alex, poti sa mi dai un mesaj pe codrincody66@gmail.com
Sau sa ma suni pe 0.7.4.2.7.5.4.3.3.8
Am mai mulți prieteni care au aceleași simptome
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.