Cum pot avea orgasm
2 comentarii
incepe cu niste ore in fata unei carti de gramatica limbii romane :)
Cauzele absentei orgasmului pot fi de natura biologica/organica sau de natura psihologica/ ce tin de
crearea unei intimitati sexuale corespunzatoare.
Odata ce cauzele organice/medicale sunt eliminate, raman de evaluat cauzele psihologice.
Comunicarea intima si abilitatea de a ‘pierde cu adevarat controlul’ in timpul sexului sunt ‘zone’ util a fi explorate pentru imbunatatirea satisfactiei sexuale in cuplu. Starile emotionale conflictuale generate de absenta orgasmului, percepute adesea (necorespunzator) ca ‘frigiditate’, duc frecvent la deteriorarea semnificativa a relatiei de cuplu.
Evitarea abordarii unui psihosexolog in aceste situatii intretine un cerc vicios ce permanentizeaza lipsa orgasmului si fixeaza perceptia de ‘frigiditate’, un concept ce nu exista de fapt la nivel clinic. Crearea intimitatii joaca un rol esential in obtinerea orgasmului iar dezvoltarea unei bune comunicari sexuale intre parteneri poate fi invatata in timpul sesiunilor de psihosexologie, la fel ca alte forme forme de comunicare in cuplu.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
crearea unei intimitati sexuale corespunzatoare.
Odata ce cauzele organice/medicale sunt eliminate, raman de evaluat cauzele psihologice.
Comunicarea intima si abilitatea de a ‘pierde cu adevarat controlul’ in timpul sexului sunt ‘zone’ util a fi explorate pentru imbunatatirea satisfactiei sexuale in cuplu. Starile emotionale conflictuale generate de absenta orgasmului, percepute adesea (necorespunzator) ca ‘frigiditate’, duc frecvent la deteriorarea semnificativa a relatiei de cuplu.
Evitarea abordarii unui psihosexolog in aceste situatii intretine un cerc vicios ce permanentizeaza lipsa orgasmului si fixeaza perceptia de ‘frigiditate’, un concept ce nu exista de fapt la nivel clinic. Crearea intimitatii joaca un rol esential in obtinerea orgasmului iar dezvoltarea unei bune comunicari sexuale intre parteneri poate fi invatata in timpul sesiunilor de psihosexologie, la fel ca alte forme forme de comunicare in cuplu.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22cum imi pot da seama daca am orgasm?
- 2lipsa orgasmului
- 2Orgasm clitoridian
- 14orgasm?
- 12nu am avut orgasm niciodata
- 2lubrifierea excesiva impiedica orgasmul?
- 3vreo sansa sa-i provoc unei fete orgasm doar cu 15 sau 17 cm?
- 4Senzatia de -nevoie de toaleta- in apropierea orgasmului
- 15niciodata orgasm.
- 5mimeaza orgasmul sau e inhibata?
- 3Orgasm fara ejaculare
- 10ejacularea feminina
- 0pot ajunge la orgasmul vaginal dar am dureri
- 4cum este orgasmul?
- 3orgasm disparut..
- 7Cum sa-mi sarisfac iubita?
- 15nu am avut orgasm
- 0orgasm
Mai multe informații despre: Orgasmul