Cum sa inteleg. | Forumul Medical ROmedic

Cum sa inteleg.

19-12-2012
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Buna
Sunt casatorita de 21 de ani.Sotul meu este singurul barbat din viata mea si de la inceput am observat ca, , termina" destul de repede.Dura mai mult doar cand se intampla sa mergem la vreo petrecere si consuma alcool(in rest nu bea).El este un barbat care inainte sa ne casatorim era foarte dorit de femei si era renumit pentru aventurile sale amoroase..si stiu ca pentru el conta FOARTE mult, , viata sexuala".
Dup cativa ani l-am intrebat, , ce se intampla" si mi-a spus ca asa este el.mai egoist.
Acum sunt destul de multi ani de cand situatia s-a inrautatit.in sensul ca de multe ori nu reuseste nici macar sa o introduca si isi da drumu..ba ca e obosit.ba ca e stresat.ba ca nu am mai facut-o de mult(trec si doua, trei saptamani)..ba ca se excita prea tare.s-au si daca se intampla dureaza foarte putin.si mi se pare mai mult ca o descarcare...o necesitate..parca ma foloseste de fapt...
Am incercat sa deschid discutia si mi-a spus in urma cu cateva luni ca atunci cand avea 17 ani a avut de fapt o boala venerica(sculament) pe care nu a tratat-o cum trebuia.si ca asta ar fi cauza.I-am sugerat sa mearga la un medic.dar tot amana.spune ca o sa mearga.dar numai verbal o face..
Ce se intampla de fapt...cum sa-i inteleg atitudinea..neavand experienta cu altcineva nu-mi dau seama.
20 comentarii
0
19-12-2012, ora 12:02
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
..de la inceput mi-a spus ca, , nu ii place sa vina o femeie la el"...si de fiecare data s-a intamplat numai cand a dorit el.
Anul trecut i-am spus la un moment dat ca relatia noastra lasa foarte mult de dorit si ca eu consider ca in locul meu orice femeie s-ar fi dus poate cu altul(i-am spus doar asa...sa-i vad reactia...).mi-a raspuns dor atat :du-te...si am incheiat discutia(desi nu e genul care ar accepta asa ceva din partea mea...e foarte orgolios..)
0
19-12-2012, ora 16:55
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
.e posibil ca aceasta boala sa lase urme??..desi a fost la medic si a urmat un tratament(asa spune)...cu ceva timp in urma pe fondul unei, , discutii" i-am vorbit si de, , nemultumirea mea" si mi-a raspuns ca de unde stiu ca nu este asa doar cu mine.ar fi posibil acest lucru???...
0
19-12-2012, ora 18:50
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Apetitul sexual fluctuează şi se diminuează cu vârsta, la fel şi potenţa, rezistenţa sau libidoul. În acelaşi timp lucrurile pot fi controlate iar daca intervine plictiseala sau monotonia în relaţie, motivatia de a controla comportamentul sexual este în scădere.
Recomand consiliere de cuplu prin care veţi afla ce înseamnă problema şi în ce măsură depinde şi de cumneavoastră.
0
19-12-2012, ora 19:23
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Sa inteleg ca nu are nici o legatura cu acea boala comportamentul lui ?..
0
23-12-2012, ora 09:00
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
.nu-mi poate raspunde nimeni?.va rog..e foarte important pentru mine...
0
23-12-2012, ora 09:13
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Nu, sculamentul este o infectie, apare ingustarea uretrei, dureri testiculare, iar dupa tratament lucrurile revin la normal. Este foarte putin probabil sa fie afectat biologic din aceasta cauza. Daca isi subestimeaza performanta sexuala fiindca se simte intr-un fel tensionat sau stresat, atunci este vorba de o problema psihologica ce poate fi adresata eficient prin interventie psihosexuala.
0
23-12-2012, ora 09:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ roua39

Daca exista intelegere, iubire si armonie in familie, apare si dorinta sexuala.

Rezolvati aceste lucruri in primul rand.

P.S.: Incercati rezolvati impreuna sarcinile gospodaresti.
Asta inseamna timp petrecut impreuna.
Cand o femeie munceste non stop, ca un robot, in jurul sotului, acesta nu tinde sa aprecieze ce face ea pentru el, ci e frustrat ca face doar ea (in adancul sufletului ii pare rau ca o lasa singura) sau e frustrat ca e lasat singur si nu e bagat in seama.
Si asta poate fi o cauza ascunsa a nemultumirilor lui.
Puneti-l la treaba si lucrati aceasta treaba in echipa, ca sa se realizeze apropierea sufleteasca, care va fi urmata automat si de dorinta sexuala.
0
23-12-2012, ora 17:46
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Mii de multumiri...va mai rog.o parere..ar putea fi cumva atitudinea aceasta a unui, , TRADATOR"'???..
0
23-12-2012, ora 18:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ roua39

Stai linistita si nu sapa sa afli astfel de lucruri.
Ti-ar face mult mai mult rau.
0
23-12-2012, ora 19:59
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
.mi-au facut deja...si nu pot exprima in cuvinte cat.efectiv mi-au distrus viata...mi-au ajuns la urechi niste vorbe..el nu recunoaste nimic..e cinstitul cinstitilor. ca doar eu nu l-am prins niciodata...NICIODATA nu am gandit asa ceva..am zis ca e o problema si asta e..am crezut in el. nu doresc sa ma disculp dar si el a spus ca nu e vina mea. si s-a si vazut...eu sunt o femeie pasionala..si pentru mine el era aerul pe care-l respiram.. era toata viata mea...a invocat ce v-am scris mai sus.si dincolo de vorbe e ceea ce am trait.atitudinea lui...si am ajuns la concluzia ca nu a fost nimic altceva decat o mare minciuna..21 de ani...
0
24-12-2012, ora 11:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Imaginati-va ca ati descoperi astazi dovezi ca sotul v-a inselat.

Ganditi-va la cum va conturati viitorul de aici inainte.
Ce sa va intampla cu relatia, ce se va intampla cu dv.

Ce viitor e mai bun pt. dv. ? Cel in care va comportati ca si cum nu s-a intamplat nimic sau cel fara sotul dv. cu toate implicarile legale si materiale de rigoare.
0
24-12-2012, ora 19:25
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
.una dintre persoane este chiar fratele meu...el spune ca nu il intereseaza parerea nimanui despre el..ca fratele meu, , isi imagineaza" lucruri.ca nu e sanatos la cap.
Referitor la ce viitor e mai bun pentru mine...sunt tare confuza deocamdata..nici eu nu stiu. e ceva ce nu am gandit niciodata vreme de atatia ani.si nu sunt persoana care sa se comporte ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic... urasc, , teatrul" de acest gen.nu stiu.parca viata m-a luat la, , misto"...
0
24-12-2012, ora 19:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu zic ca daca nu a ramas cu acelea, inseamna ca nu au fost atat de importante.
Asa sunt mai toti barbatii.
Nici o femeie, cat de frumoasa, cat de desteapta, cat de bogata, nu ii poate schimba.
Nu mai exagerati si nu mai puneti paie pe foc.
Lucrurile acestea tin de trecut.
Eventual daca vreti sa va racoriti, ii trageti "o mama de bataie" in momentul in care recunoaste.
Desi nici asta nu stiu unde va duce.

Faceti ce v-am zic, puneti-l la treaba si incercati sa readuceti armonia in cuplu.
Pe dumneavoastra va intereseaza sa va impacati bine cu el si sa faceti dragoste cu el, nu sa ii descoperiti amantele din 1916 toamna si sa va despartiti de el.

Vedeti de prioritatile dv. in viata si lasati-le pe acelea.
0
25-12-2012, ora 09:53
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
.ca.nu a ramas cu acelea.avem si doi copii mari acum si eu pt. el am fost cea mai buna, , de facut casa"..siguranta in viata eu i-am dat-o...de recunoscut..nu o va face niciodata..de tinut numai de trecut..?????...si nu voi mai avea incredere in el niciodata(ce viata e aceea fara incredere???).sa-l pun la treaba??.am incercat asta toata viata si nu am reusit..
.nu ma intereseaza sa ii descopar amantele..una dintre dureri este ca simt ca doar m-a folosit si ca nu i-a parut rau niciodata, pt. ca eu, cu siguranta as fi simtit...nu stiu...ceva ca o intoarcere..dar nu...si cred ca cine face lucruri de acest gen nu este acolo unde ar trebui.dragostea se face in doi.nu ai de fapt nici ce sa ierti, nici ce sa uiti si nici sa treci peste...eu personal nu as fi putut sa tradez si sa calc in picioare atatea lucruri..
.fiecare e liber sa isi traiasca viata asa cum doreste..nu judec pe nimeni..dar nu ii putem obliga pe altii sa duca o viata pe care nu ar fi conceput-o nici, , in cele mai negre vise"..iar eu urmez tratament de trei luni si nu stiu cat va dura.pt. ca efectiv mi-a distrus sufletul si viata nu o voi mai vedea niciodata cum o vedeam.dezamagirea este un sentiment cumplit..va doresc sa nu va incerce niciodata..

Sarbatori fericite si un an mai bun va doresc !
0
25-12-2012, ora 10:34
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
...am omis.eu l-am iubit pe el..ca persoana...intotdeauna am considerat ca nu conteaza faptul in sine.ci persoana pe care o tii in brate..sa nu ma intelegeti gresit...asa cum era...cu bune si rele..cand iubesti...e ceva ce simti pur si simplu.nu depinde de tine..nu pentru, , performantele" lui sexuale.am dorit doar sa ma lamuresc pe mine vorbind de acest aspect.
0
25-12-2012, ora 10:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Oferiti in relatia exact ce va ofera partenerul si cu aceeasi masura.
Altfel va veti simti folosita.
Dv. va lasati folosita cu buna stiinta.

2. "Ei fac aceste lucruri de plictiseala." - citat de la o persoana care practica si care sustine cu foarte mare elan ca "isi iubeste sotia".
Intelegeti ca femeile au alt ADN decat barbatii, ele sunt facute sa fie mame, sa ocroteasca familia.

3. Nimeni nu poate lua hotarari in locul dv. si va cred ca va este greu.
Aveti de ales intre 2 variante: a ramane cu el si a-l parasi.

Puteti sa faceti experienta sa va mutati o perioada sa vedeti daca e mai bine sau mai rau fara.

Inteleg ca nu mai poate sa faca dragoste.
Atunci puneti-l sa va faca un masaj (anumit; gasiti dv. pe net niste miscari si i le explicati).
O sa va intrebe de unde stiti de asta si asa cum el nu v-a raspuns despre amantele lui 21 de ani, asa nu ii raspundeti nici dv. NIMIC despre acel masaj 21 de ani.
Ei de vorba buna si explicatii logice nu inteleg.
Platiti-i cu aceeasi moneda, si observati cum se comporta decat sa luati atatea pastile.

4. Asumati-va si responsabilitatea ca stiati cum era atunci cand l-ati luat si ca astfel de oameni nu se schimba.
Spuneti- ca saptamana asta faceti dv. mancare dar saptamana viitoare, sa se pregateasca sufleteste ca face el, si daca nu face nu mananca.
Daca locuiti cu copiii, sa nu veniti cu argumentul ca trebuie sa faceti pt. ei.
Pentru ca tatal lor, asa cum este lasat sa fie si neconstrans este modelul lor de viata, mai ales daca aveti baiat.
Un astfel de comportament la fiul lui va distruge alta femeie.

Sa stiti ca barbatii sunt atrasi de femei rele, nu bune.
Nu inteleg de ce dar aceasta este realitatea.

Stimata doamna, de prea mult bine si ca femeile sunt prea dragute cu ei, se comporta asa.
0
26-12-2012, ora 17:41
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
clara_p

.indraznesc sa va rog un lucru.cand aveti putin timp liber...intrati si cititi-mi, , in mare" povestea.dar VA ROG sa imi raspundeti tot aici.m-ar ajuta foarte mult.as dori sa va stiu parerea.cel mai mare, , defect"al meu este ca sunt foarte sincera..am pierdut foarte mult fiind asa..dar eu apreciez SINCERITATEA.. cu ceva timp inainte am postat in, , psihoterapie de cuplu " cu titlul, , se spune ca dragostea e oarba.."
0
26-12-2012, ora 19:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ roua39

Va rog frumos sa faceti o lista scrisa (aici sau pe hartie, unde considerati) cu motivele pentru care l-ati iubit si il iubiti si cu ce a facut si ce face pentru dv. si pentru familie.

Astea sunt important de analizat, si nu persoanele de joasa speta care probabil s-au pretat sa se culce cu un barbat casatorit. Acelea sunt insignifiante si sa stiti ca si ei insisi care se culca cu ele, le desconsidera intr-un fel sau altul.
Le dati mult prea multa importanta decat merita.
0
26-12-2012, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ roua39

"Atitudinea lui din aceasta perioada a fost a unui barbat cum orice femeie si-ar dori. din orice punct de vedere.., l-am simtit acasa,..e tot ce mi-as putea dori...nu pot spune ca nu mi-a placut ".

Eu va sfatuiesc sincer sa priviti acest eveniment si faptul ca el a inceput sa se comporte frumos ca pe o intorsatura favorabila pentru dv. si pentru familie si sa profitati din plin de ea.
Dumnezeu are planul lui pentru familia dv. si Dumnezeu fiti convinsa ca nu va doreste raul.
Asa sunt barbatii majoritatea barbatilor alcatuiti. Isi pierd mintile dupa diverse.
Nu e asta un motiv de despartire. Vedeti-va interesul in viata, pentru ca interesul dv. nu este nici gelozia, nici singuratatea, nici lasarea copiilor fara tata.
Ganditi-va numai la copii cand vor spune rudelor sau prietenilor: "parintii nostri sunt divortati".
Stiu cat de mult suferiti si va dau dreptate.
Dar nu il mai certati atat, ca l-ati certat suficient si puneti-l sa faca de acum inainte toate lucrurile pe care vi le doriti si le asteptati de la el ca sot.
Daca va exista comunicare, se va rezolva si problema sexuala, sunt convinsa.

Asa cum nici o femeie nu doreste sa se desparta de sotul ei dupa 21 de ani de casnicie, asa nici dv. nu va doriti sa va despartiti de el, ci va doriti un sot bun care sa va fie alaturi.
Profitati de moment si aveti grija ca acesta sa insemne transformarea lui in bine si in exact sotul pe care il doreati.
0
27-12-2012, ora 07:44
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
..va multumesc din tot sufletul..Dumnezeu sa va dea sanatate si tot ceea ce va doriti..numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternative la Viagra - pentru problemele de erecÈ›ie
  • ExerciÈ›ii pentru disfuncÈ›ia erectilă
  •