Cum sa ma ingras?

14-07-2011
Mykyei91
Nu este medic/terapeut
Mykyei91
Buna. Am 20 de ani, 188 cm si doar 62 Kg deci cam slabut si nu stiu cum sa ma ingras.
In ultimul timp am inceput sa mananc mult (un an) dar nu la ore fixe fiindca nu pot dar tot nu ma ingras raman la aceasi greutate.
Nu stiu ce am (arderi mari, tiroida ? )
Cam ce imi recomandati sa fac acum cat is in vacanta sa ma ingras atat ca un meniu cat si perioada intre mese etc
1 comentarii
0
25-07-2012, ora 19:22
roximemo
Nu este medic/terapeut
roximemo
Buna ziua, Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate. 1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.

2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: