cum scap de atacul de panica?

08-08-2009
rot_alina
Nu este medic/terapeut
rot_alina
Buna dimineata!

Este pentru prima data cand discut, fie si doar prin mail cu un psihoterapeut, nici macar nu stiu cum sa incep. Ma numesc Ofelia, am 38 de ani, sunt invatatoare si de aproximativ un an am o problema. Ma sperii foarte usor, mai din orice, cand trebuie sa plec de acasa singura, pe distante scurte sau mai lungi imi este foarte teama, imi creste foarte mult pulsul (peste 100), am o senzatie de lipsa de putere in tot corpul, o nesiguranta in picioare, senzatie de sufocare, palpitatii, frica. Din totdeauna am fost o fire sensibila, dar acum aceasta sensibilitate s-a transformat in teama, in atac de panica, poate chiar fobie. Am consultat neurolog, cardiolog, am analizele normale, mi s-a explicat ca sunt sanatoasa d.p.d.v cardiologic, si, totusi, eu ma simt rau. In urma cu o saptamana mi s-a recomandat de catre medicul cardiolog alprazolam 0, 25 dimineata si 0.50 seara, pe care il iau de atunci, dar starea mea nu este simtitor schimbata. Acum sunt in vacanta si stau mai mult singura pana seara cand familia se reuneste, am prietene la care as putea sa merg, dar de teama nu ies din casa, teama ca mi s-ar putea face rau pe strada, poate si pt ca am vazut persoane tinere carora li s-a facut rau pe strada cu un an in urma, poate ca si pt ca parintilor mei, ambii cardiaci, li s-a facut de foarte multe ori rau si a trebuit sa fiu alaturi de ei, nu stiu ce, dar ceva m-a dezechilibrat.Ce as putea face sa-mi recapat echilibrul, sa scap de aceasta frica datorita caruia nu mai am un psihic la fel de bun ca inainte, sunt negativista, ma trezesc fara cheful de a merge mai departe. Trebuie poate sa va mai spun ca nu am neintelegeri in familie, am o viata echilibrata alaturi de fiul si prietenul meu, sotul meu decedand in urma cu 9 ani.

Va multumesc pentru rabdare,
4 comentarii
0
08-08-2009, ora 09:29
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna Alina,

problema ta nu poate fi vindecata de medicina clasica si nici de un psihoterapeut, ci numai cu ajutorul homeopatiei. Simptomele tale sunt cunoscute in homeopatie si exista remediu care le vindeca.
Consulta de urgenta un medic homeopat cu experienta (daca esti in Bucuresti Institutul Christiana l Dr. Pavel Chririla). Rugaciunea si increderea in Dumnezeu de asemenea te-ar putea ajuta foarte mult, de buna seama ca problemele tale vin de la o teama din timpul sarcinii sau de la nastere, teama care a fost agravata multe imprejurari. Teama creeaza probleme cardiace. Medicamentele nu iti ajuta la nimic, dimpotriva.


Succes si spune-ne ce ai facut.
0
08-08-2009, ora 17:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
pentru atacul de panica se face si psihoterapie cu exercitii de relaxare. Nu e de neglijat insa si tratamentul dat de medic. Ajuta si el. Medicul are grija sa va dea tratament asa incat sa nu deveniti dependenta de el.
Cred ca psihoterapia in combinatie cu tratamentul va pot ajuta.
cum ati zis si dvs, v-a influentat si boala parintilor, si faptul ca ati vazut persoane carora le-a venit rau.
V-ati autosugestionat inconstient si ati capatat agorafobie.
de aceea zic ca psihoterapia va poate ajuta sa depasiti acestea toate!
numai bine
0
09-08-2009, ora 22:02
babica_35
Nu este medic/terapeut
babica_35
si eu am trecut prin asa ceva si nu e de gluma
Daca doresti iti las id meu de mess si vb mai multe ca nu am timp sa scriu aici, poti avea incredere in mine.id meu este babica_35
0
10-08-2009, ora 20:19
Irina M.
Nu este medic/terapeut
Irina M.
Draga Ofelia,
ceea ce ai descris tu seamna intr-adevar cu atacurile de panica si agorafobie, tratamentul cel mai eficient pentru tulburarile anxioase este terapia cognitiv comportamentala, asa arata studiile, nu este doar o parere.
In terapia cognitiva inveti modul in care gandurile pe care le ai iti favorizeaza manifestarile anxioase, si inveti strategii prin care sa modifici acele ganduri pentru a reduce frecventa si intensitatea trairilor anxioase. aceste tehnici cognitive sunt combinate cu tehnici comportamentale care te ajuta sa iti controlezi/reduci comportamentele asociate cu trairile anxioase. in unele cazuri e necesara si medicatie, insa in cazul tau cred ca psihoterapia e suficienta.
astfel urmatorul pas este sa gasesti un psiholog sau psihoterapeut prin preajma, care sa te ajute.
bafta multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: