Cum se desfasoare o sedinta de psihoterapie

21-12-2010
szaby_n
Nu este medic/terapeut
szaby_n
Buna ziua as dori sa stiu ceva cum se desfasoara o sedinte de consiliere psihoterapie ?Eu am participat la ceva si rezultatele nu au fost foarte placute lumea imi spune ca ar trebui in mod normal sa te simti mai bine.E normal sa fii o perioada in agonie si dupa sa fii fericit sau cum functioneaza o psihoterapie/consiliere de succes.
Si o a 2 chestie cine face ierahia si ordinea in care ar trebui rezolvate problemele psihologul sau pacientul.
SI a 3 chestie la psihoterapie ti se spun si cum sa faci sa ajungi la rezultate sau numai ce sa faci.
Problema mea consta in lipsa de adaptabilitate si socializare nu stiu cum sau daca reusesc ceva dupa un timp o dau in bara si ma gandesc foarte mult la asta si ma macina.
Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
22-12-2010, ora 01:57
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna szaby,

Ca sa-ti raspund in ordine, o prima sedinta de psihoterapie rareori contine si o interventie directa - de cele mai multe ori ea este folosita pentru a clarifica din ce in ce mai bine ce anume te-a adus in cabinet, ce altceva ai mai facut in legatura cu asta si mai ales ce doresti sa obtii in urma terapiei.
Apoi, nu orice sedinta de terapie este o "pastila de fericire", uneori abordand o serie de subiecte sensibile pentru tine asta te poate rascoli. Tocmai de aceea o BUNA relatie cu terapeutul este absolut necesara, ca acesta sa poata simti ( sau afla de la tine) cat de in siguranta ai fi daca s-ar aborda in profunzime un anumit subiect in legatura cu care ai anumite vulnerabilitati.
In al doilea rand, obiectivele finale si ordinea de abordare trebuie stabilite IMPREUNA ca urmare a relatiei terapeutice
In al 3-lea rand, odata stabilite obiectivele, rolul terapeutului este de a-si seconda pacientul pe tot drumul catre starea finala de echilibru.

In speranta ca am raspuns la o parte din intrebarile tale,

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul