Cum se diagnosticheaza Adenomul hipofizar?

05-11-2008
andrei_constanta
Nu este medic/terapeut
andrei_constanta
Buna ziua. Ma numesc Bercea Andrei si am 21 de ani. Am facut recent niste analize endocrinologice si mi-au iesit in felul urmator: T4-fractiunea libera 2.1 (0.8-1.9); TSH 4.42 (0.4-4.0); LH 7.4 (0.5-5.6); FSH 4.1 (0.7-11.1); Prolactina 22.7 (1.8-17). Si mi s-a pus diagnosticul de adenom hipofizar hipersecretant si mi s-a dat bromocriptina. Intrebarea mea este daca acest diagnostic se poate pune doar pe baza analizelor de sange sau daca nu trebuie sa fac un RMN sau un TC. Din cate am citit pe net, majoritatea celor diagnosticati cu asa ceva, au facut ori RMN ori TC pentru a confirma. Daca imi puteti spune va rog ce sa fac mai departe... sa incep acest tratament, sa fac iar analizele de sange, sa ma duc si la un alt medic? Ce trebuie sa fac? Va multumesc!
3 comentarii
0
05-11-2008, ora 20:02
andrei_constanta
Nu este medic/terapeut
andrei_constanta
Am expus aceasta problema si in pagina cu tumori benigne si cancer... nestiind in ce sectiune sa o incadrez
0
06-11-2008, ora 14:21
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
ar trebui şi CT sau RMN sau măcar radiografie de craniu, pentru vizualizarea şelei turceşti. oricum bromocriptina are răspuns foarte bun şi rapid.
0
11-03-2010, ora 22:43
nulicika
Nu este medic/terapeut
nulicika
buna ziua Andrei.Cred ca cel mai bine e sa faci un RMN ca sa fii sigur daca ai sau nu adenom hipofizar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.