adenom hipofizar

05-01-2007
catimatei
Nu este medic/terapeut
catimatei
am fost operata de adenom hipofizar secretat de GH dar dupa operatie, dupa 3 luni a reaparut macroadenom hipofizar. Vreau sa cunosc mai multe despre acest diagnostic si sa primesc unele sfaturi. Mentinez ca fac tratament cu Dostinex dar mi sa recomandat de unii doctori, de alti insa nu, sa fac radioterapie. Astept raspunsuri.
34 comentarii 12 Înainte ›
0
01-02-2007, ora 00:00
Anca_Sch
Nu este medic/terapeut
Anca_Sch
Buna ziua. As vrea sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. Am 23 de ani si am fost si eu diagnosticata cu adenom hipofizar. Are aproximativ 1cm si 30 mm diametrul. Am urmat un tratament cu dostinex timp de un an (4 pastile/saptamana) si nu a scazut deloc, chiar a crescut putin. Nu stiu ce sa fac. Sa ma operez? Nu am mai fost la control de 6 luni, dar sincera sa fiu nici nu prea mai vreau sa merg. Utlima data mi-a spus medicul ca NU STIE ce medicamente sa imi mai dea, pt ca dostinexul nu si-a facut efectul. Orice informatie mi-ar fi de folos. Va multumesc.
0
18-02-2007, ora 00:00
catimatei
Nu este medic/terapeut
catimatei
draga anca, intra pe forum la tumori, unde sunt mai multe persoane care discuta despre acest diagnostic unde o sa gasesti raspunsurile pe care le doresti
0
18-03-2007, ora 00:00
dragutza20
Nu este medic/terapeut
dragutza20
salutare
Ma numesc Gabi si am 23 ani.Acum 9 luni am descoperit ca am un microadenom hipofizar laterl drept de o.85 cm si mi s-a recomandat tot DOSTINEX cate 4 pe saptamana..dupa 3 luni ajunsese la 0.63 cm..iiar acum in aprilie se implinesc 6 luni si sunt tare curioasa sa vad daca s-a mai micsorat.Nu am efecte adverse si ma simt excelent!
0
03-02-2008, ora 00:00
niona
Nu este medic/terapeut
niona
FETELOR DACA SUNTETI BINE DATI UN SEMN DE VIATA SI PTR O COLEGA DE SUFERINTA MULTA SANATATE
0
05-09-2008, ora 00:00
simonela
Nu este medic/terapeut
simonela
Buna ziua,
In urma unui RMN, sorei mea ia fost diagnosticata glanda hipofiza cu dimensiuni de 13.8/13 mm in plan frontal cu zona circumscrisa de 9.6mm, cu hipersemnal T1, captare omogena de contrast - aspect de macroadenom hipofizar cu sangerare intratumorala, efect de masa asupra chiasmei optice.Dupa o serie de analize endocrinologice la institutul Parhon macroadenomul ei a iesit nesecretant (nu secreta prolactina)deci prin urmare nu raspunde la tratament medicamentos.Doctora de la Parhon ne-a recomandat din start interventia chirurgicala la dr. Ciubotaru de la spitalul Bagdasar Arseni. Mentinonez ca sora mea are 22 de ani si are dureri cumplite de cap (datorita lor a efectuat ex RMN si a desoperit tumora pe hipofiza) pe care le tine in frau doar cu un calmant f.f.puternic TRAMADOL. Intrebarea mea este dc stiti sau ati auzit ce cineva care sa fi efectuat o astfel de operatie de macroadenom la dr. Ciubotaru prin tehnica transfenoidala(pe nas), cum a evoluat sau dc. recomandati alt doctor specialist in tumori hipofizare.Exista riscul unei reaparatii a tumorii?Dupa operatie se mai dau medicamente?Am inteles ca ar trebui facute niste radiatii care pot conduce chiar la infertiliate, este adevarat?
Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat si va doresc multa sanatate.
0
09-10-2008, ora 00:00
Marcella
Nu este medic/terapeut
Marcella
Draga Simonella!

Am si eu un microadenom hipofizar nesecretant, si am fost la multi medici, in tara, si chiar si in strainatate (pentru ca momentan nu traiesc in Romania). Ceea ce pot sa spun in legatura cu sora ta este, ca macroadenomul hipofizar fiind cu sangerare, trebuie sa fie operata, cat mai repede, pentru ca poate cauza alte probleme, mai serioase. Nu trebuie sa - va fie frica de operatie, chiar daca nu se mai poate face transfenoidal (asta oricum chirurgul o sa decide) Sa stii, ca desi nu am macroadenom, si nu singereaza, si eu ma gandesc deja la operatie. Mai stiu, ca adenomul poate sa reapare din nou dupa operatie, dar nu la toti. In acest caz, o sa trebuiasca alta interventie, dar oricum o sa fie urmarit de medicul, care a operat-o. Din pacate nu pot sa-ti spun care sunt acei medici chirurgi, care se ocupa de aceasta operatie in tara. Dar mergeti la Parhon neaparat, in timp util, si acolo sigur ca o sa primiti sfaturile, si ingrijirile necesare. Mai jos e site/ul lor, sunati si spuneti ca este o urgenta, sa va programeze in timp util.
-*

Tin pumnii pentru sora ta! Si va doresc mult curaj, si optimism! Trebuie sa aveti incredere, si sa fiti uniti! Si o sa iesiti invingatori! Dar trebuie sa actionati repede! Chiar maine!



(*modificat de administrator)
0
11-10-2008, ora 00:00
Florik
Nu este medic/terapeut
Florik
buna
si eu sunt diagnosticata cu adenom hipofizar dar nu asa de mare.Am fost si eu la baltazar la prof Danaila dar nu mai opereaza el si mea recomandat sa fac intai 25 de sedinte de raze la sp Fundeni dupa raze tumoarea sa redus semnificativ adica de la 1 cm la 0, 3 cm dar eauBromocriptina in continu.Sunt diagnosticata de 8 ani si merg la control de 2ori pe an adica la 6 luni, am facut tomo la inceput in fiecare an apoi la 6 luni, am 2 ani de la raze, merg luna vitoare la control si fac tomo sunt si eu curioasa sa vad evolutia.Va spun cum este, de bromocriptina nu voi scapa niciodata la mine doxtinescu nu a avut efect.Va doresc sanatate si multa incredere invoi.Viata e o lupta continua nu trebuie cedat
0
30-10-2009, ora 09:14
anisoara.br
Nu este medic/terapeut
anisoara.br
buna
am fost diagnosticata la Parhon cu macroadenom hipofizar nesecretant de 3 cm sunt programata la operatie la baltazar imi este foarte frica.Dar as vrea daca se poate sa imi spuneti si mie ce ma asteapta care stie si a mai fost operat acolo
0
14-11-2009, ora 01:51
trombotika
Nu este medic/terapeut
trombotika
Mama mea este intre 2 diagnostice..adenom hipofizar si meningiom de sinus cavernos stang si i-a fost recomandata operatie la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti la Doctorul Alexandru Ciurea.As vrea s stiu daca exista riscul de a nu face fata operatiei sau riscul de a i se intampla ceva.Imi iubesc foarte mult mama si nu vreau sa pateasca ceva.Prefer sa continue sa faca tratament.Multumesc mult.Astept raspunsul!
0
24-11-2009, ora 13:58
anisoara.br
Nu este medic/terapeut
anisoara.br
Buna
M-am intors acasa de la operatie de la Bucuresti sunt binisor dar ce pot sa iti spun este ca daca o iubesti pe mama ta si esti alaturi de ea acolo la spital ca iti da voie adica orice operat e indicat sa aiba insotitor va reusi sa treca cu bine peste operatie daca familia e alaturi de ea. Ce iti mai pot spune este ca la operatiile astea in general oameni fact si trec prin depresi dar daca esti alaturi de ea totul va fi ok adica nu va trece prin depresi.
Mie nu a avut cine sa imi spuna nimic despre aceasta operatie dar uite cu ajutorul lui Dumezeu trecem peste toate.Eu acum ma rog sa nu ajung si la urmatoarea sa imi creasca iar tumoarea.
Iti doresc sanatate multa numai bine si multa incrdere in cel de sus, -*




(*modificat de administrator)
0
26-11-2009, ora 10:23
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Draga Simonela, Tramadolul trateaza durerea nu si cauza si nu poate lua oricine acest med.
0
27-11-2009, ora 15:28
trombotika
Nu este medic/terapeut
trombotika
A fost la Bucuresti mama la doctorul Alexandru Ciurea si i-a pus diagnosticul meningiom de sinus cavernos.I-a zis ca o sa o opereze dupa sarbatori ca sa nu stea acum de Craciun si Anul Nou in spital.Si i-a zis sa fie calma si optimista.Dar mama e o fire foarte pesimista si se gandeste mereu ca poate moare in urma operatiei si tot felul de chestii si mi-e foarte frica.Acum sa vedem ce o sa fie.In ianuarie o opereaza;pana atunci am incredere si sper ca totul va fi bine.Multumesc frumos Anisoara.Te pup.Sarbatori fericite tuturor:*
0
15-12-2009, ora 20:53
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
buna...am 18 ani si 5 luni si azi am fost diagnosticata cu microadenom hipofizar... sunt foarte speriata...:( sper sa nu fie ceva care sa ma urmareasca pe viata...intamplarea a facut sa ajung la analize... m am dus la o consultatie pentru marirea sanilor...si domnul doctor Rebosapca..m a trimis sa mi fac niste analize vazand secretia mea de la sani. sper sa fie bine... Sanatate multaaa!!! Va pup...!!!
0
29-12-2009, ora 13:28
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Se poate trata naturist acel microad. hip. Sa-ti faci investigatie imagistica a hipofizei - eventual daca se poate si pt. hipotalamus. Sa-ti faci si dozarea prolactinei - dar importanta este invest. imagistica, pt. ca sunt si alte tipuri de ad. nesecretante.
Ti-am scris si un mesaj - intra pe Modificati profilul dvs. si-l vei gasi mai jos pe pagina.
0
14-01-2010, ora 23:24
trombotika
Nu este medic/terapeut
trombotika
Stie careva ceva de tratament cu raze gamma-knife?ms:*
0
16-02-2010, ora 18:01
alexa_f13
Nu este medic/terapeut
alexa_f13
Si eu am fost diagnosticata anul trecut in iulie cu adenom hipofizar 1.3 mm. Urmez tratament cu Bromocriptina si astept urmatorul RMN pe care il fac curand.Pana acum 2 luni nu am avut probleme, insa de ceva vreme incepe sa ma doara capul; e o durere enervanta ce tine cateva secunde ca si cum imi trece cineva o sarma inrosita printr'o ureche si o scoate prin alta.Cu vedere nu am probleme(inca).Oricum in Romania nici nu se pune problema sa ma operaz daca o sa fie nevoie deoarece nu am incredere in medicii de aici.Mi'e foarte frica...pentru ca am in fam antecedente de cancer...mama, bunica, strabunica au mirit toate de cancer...iar tata e si el suspect.cam sumbru..dar sper ca o sa fie bine...stie cineva date de contact pt clinica din Szeged? ceva medic sa imi recomande pt ca as vrea si o parere din "afara".Va multumesc
0
18-02-2010, ora 17:34
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
am vazut ca printre semnalele de alarma sunt durerile de cap (eu am dureri pe jumatate de cap, alternativ)... voi cum ati ajuns sa faceti rmn? v-a dat trimitere endocrinologul? neurologul? medicul de familie?

multumesc
ps simonela cum se mai simte sora ta?
0
18-02-2010, ora 22:40
bidisis1
Nu este medic/terapeut
bidisis1
@verticala : ca sa iti raspund si la intrebarea de pe alt subiect, cu macroadenomul stau si mai bine, in sensul ca a crescut. singura posibilitate, si mi-a luat un an sa imi dau seama de asta, este operatia.

eu tot ce pot sa va spun este sa nu va alarmati, adenoamele de hipofiza apar la 1 din 5 oameni ( numai ca f multe nu sunt descoperite, si ca majoritatea sunt micro si nu macro). Pentru cine a fost diagnosticat cu micro, eu una v-as sfatui sa nu va faceti probleme prea mari si sa o tineti sub observatie, de regula nu cresc.
Pentru macro in schimb ( si nesecretant ), sanse sunt de 50 % sa creasca, 50% sa stagneze, eu din pacate am cazut in jumatatea mai putin norocoasa. Fiind nesecretant, este necesara operatia. Mi-a fost recomandat sa o fac ina fara si nu aici. Am facut si demersurile necesare, acum astept un raspuns.

Va tin pumnii tuturor, si inca o data, chin up, nu este cel mai greu diagnostic din lume. Nici cel mai usor ce e drept.. :(

ps. @ verticala, eu am ajuns sa ma rog de cineva de la un centru medical sa imi faca rmn, deoarece nu aveam trimiteri de la nici un specialist ( am fost si la neurolog ). Sinuzita m-a adus acolo, din fericire. durerile de cap nu sunt obligatorii, eu nu pot sa spun ca sufar de asa ceva, in schimb sunt exrenuata fizic si psihic constant.

bafta multa!
0
28-02-2010, ora 21:41
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna bidisis

scuze pt intarziere, dar nu mai gaseam topicul :)
imi place optimismul tau, eu cred ca daca iti mentii atitudinea, ai rezolvat 90% din problema:)) insa mi se pare ingrozitor ca nimeni nu s-a gandit la posibilitatea asta si nu ti-a dat sa faci rmn... in ritmul asta o sa ajungem noi pacientii sa ne punem singuri diagnosticul

si totusi... nici o analiza nu indica nimic anormal? ai facut T3 T4 si TSH, prolactina si erau normale?
pe mine nu ma lasa dr sa fac rmn desi am o oboseala puternica si dureri de cap..brr... in schimb analizele sunt perfecte!! si nu stiu ce sa mai cred

iti pumnii sa fie bine!
0
28-02-2010, ora 21:46
bidisis1
Nu este medic/terapeut
bidisis1
nu, absolut nici una. fiind nesecretant, nu am nici un dezechilicru hormonal. Analizele de sange imi sunt f bune , in afara de o usuoara anemie, si leucocite putin cam multe. t3, t4, cortisol, prolactina, lh, fsh - ok

nu vad dc doctorul tau nu te-ar lasa sa faci rmn, este neinvaziv.. nu iradiaza. Doar tomograful iradiaza, si nici eu nu il recomand, nu este de precizie, si mie una mi s-a facut rau de la substanta de contrast.
0
09-03-2010, ora 01:45
alinaraluca
Nu este medic/terapeut
alinaraluca
BUNA SEARA, SOTUL MEU A FOST DIAGNOSTICAT CU MACROADENOMA HIPOFIZARA SI IAU ADMINISTRAT DOSTINEX SI II ESTE FOARTE BINE IA SCAZUT SI TUMOAREA SI HORMONI DIN SANGE CARE ERAU IN EXCES.ACEST TRATAMET NU RASPUNDE LA TOATE PERSOANELE LA FEL DEPINDE DE MARIMEA TUMORII, PE SOTUL MEU LA INTERNAT IN SPITA IN SPANIA PT CA ACOLO ERAM CAND AM DESCOPERIT ACEASTA BOALA SI AU ZIS CA NU ESTE NEVOIE DE OPERATIE DAR TREBUIE SA STEA CU ACEST TRATAMENT TOATA VIATA SI TREBUIE SA MEARGA REGULAT SASI FACA ANALIZE DE SANGE SI RMN CEL PUTI O DATA PE AN.IN SALONUL IN CARE ERA SOTUL MEU A FOST UN BAIAT CU ACEIASI BOALA DAR PE EL LAU OPERAT DAR PE NAS SI MEDICI AU SPUS CA MAI TREBUIE INCA ODATA OPERAT DAR PE CAP PT CA DIN NEFERICIRE TUMORILE NU POT FII TAIATE DE TOT PT CA ESTE RISCANT SA NU ATINGA CREIERUL DAR VESTEA BUNA ESTE CA IN GENERAL ACESTE MACROADENOME HIPOFIZARE 99 LA SUTA SUNT BENIGNE
0
09-03-2010, ora 01:53
alinaraluca
Nu este medic/terapeut
alinaraluca
ACEASTA BOALA DACA NU ESTE TRATATA POATE DUCE LA ORBIRE DEFINITIVA SOTUL MEU INAINTE SA AFLAM DE ACEASTA BOALA AVEA PROBLEME CU VEDEREA DAR DECAND IA TRATAMENTUL VEDE NORMAL NU MAI TREBUIE SA POARTE OCHELARI CINE ESTE INTERESAT DE ACEASTA BOALA VA POT RECOMANDA CA IN SPITALUL RAMON Y CAJALA DIN MADRID SPANIA SUNT MEDICI EXTRAORDINARI DE BUNI ACOLO A FOST SOTUL MEU INTERNAT SI EU SUNT FOARTE MULTUMITA DE INGRIJIRILE SI SERVICIILE MEDICILOR SI SFATURILE LOR SI INCEARCA IN MAI MULTE MODALITATI DE A REZOLVA O BOALA NU TE BAGA DIRECT LA BISTURIU SI GATA.NU NU EI INVESTIGHEAZA FOARTE BINE SI FAC FOARTE MULTE ANALIZE SI LE REPETA DE MULTE ORI SA FIE SIGURI.
IN SPANIA MEDICAMENTUL PE CAR IL IA SOTUL MEU SE NUMEA CABERGOLINA 0, 5 mg ERA SI DOSTINEX DAR DEFAPT ACEST NUME ESTE NUMELE FIRMEI CARE PRODUCE ACEST MEDICAMENT SI EU VAD PE NET CA AICI IN ROMANIA SE ADMINISTREAZA LA ACEASTA BOALA DOSTINEXUL SAU PARLODEL ACUM SINCER NU STIU DE CARE SAI CUMPAR SI DACA AU ACEIAS SUBSATANATE.
0
21-03-2010, ora 20:18
mirelacasiana
Nu este medic/terapeut
mirelacasiana
AS DORI SA STIU DE LA CRISTINA ARDELEAN LA CE MEDICI A FOST LA DEBRECEN, PT CA EU AM FOST LA NAGY ENDRE-ENDOCRINOLOG, SI MAI ALES LA SZEGED PT CA ACOLO NU STIU CUI SA MA ADRESEZ.
EU AM UN ADEMON DE 15/11 MM, IN 2006 AVEA DOAR 9, 6/6 MM SI AU SPUS CU TOTII SA-L LAS ACOLO, DESI AVEAM PROLACTINA VREO 300% FATA DE MAXIM, AM FOST ATUNCI LA PARHON, LA DEBRECEN SI LA CLUJ, SI NICIUNUL DINTRE MARII ENDOCRINOLOGI NU A AVRUT SA SE OCUPE, AU ZIS SA-L LAS ACOLO.
ACUM SUNT ALERTATI CA DE CE AM STT ASA FARA TRATAMENT.
INTRE TIMP, AM PRIMIT PT 3 LUNI UN TRATAMENT, SI DACA NU SE MICSOREAZA, OPERATIE.
AM SCRIS LA HANOVRA, LA INI, LA PROF RUDOLF FAHLBUSCH, SI I-AM TRIMIS SI RMN-UL DIN NOIEMBRIE, SI ZICE CA TREBUIE OPERATIE.
ACEST DOMN ESTE SI ENDOCRINOLOG SI NEUROCHIRURG, A OPEARAT VREO 4500 DE ADENOAME HIPOFIZARE LA VIATA LUI.
AS MERGE TOTUSI MAI DEGRABA LA SZEGED DECAT LA BUCURESTI.
A PROPOS, DACA E CINEVA DIN BUCURESTI, SI A FOST LA DR RANETTI LA SPITALUL MILITAR, SA-MI SPUNA CUM E.
SI-A FACUT TEZA DE DOCTORAT PE ADENOAME HIPOFIZARE.
DS DR COCULESCU, AM INCERCAT IN 2006 SI NU AM REUSIT, DEOARECE ERAM INTERNATA LA PROF DUMITRACHE.
0
21-03-2010, ora 20:32
mirelacasiana
Nu este medic/terapeut
mirelacasiana
ACUM 2 ORE ERA POSTAT UN COMENTARIU DIN 11.2009, AL UNEI CRISTINA ARDELEAN, DESPRE DEBRECEN SI SZEGED, VA ROG SA-MI SPUNETI DACA VA AMINTITI.
ABIA AM APUCAT SA-MI FAC CONT SI SA-L ACTIVEZ SI TOCMAI ACUM SI-A RETRAS COMENTARIUL.
CA DOAR NU AM HALUCINATII...
CONFIRMATI-MI, VA ROG, DACA VA AMINTITI...
0
08-07-2010, ora 00:09
Costel1
Nu este medic/terapeut
Costel1
As dori sa intrati pe urmatoarea adresa si sa comentati niste imagini RMN.
0
08-07-2010, ora 01:08
Costel1
Nu este medic/terapeut
Costel1
As dori sa intrati pe urmatoarea adresa si sa comentati niste imagini RMN.
Din cauza unei dureri de cap pe care o am de foarte multa vreme (parca as avea un cutit infipt in frunte), am facut in iulie 2009 un RMN cranio-cerebral. Rezultatul la acest prim RMN a fost: chist etmoidal anterior stang cu continut modificat; hipoplazie artera vertebrala stanga. Mi s-a spus ca acest chist etmoidal nu este ceva grav si ca poate fi rezolvat foarte usor de un ORL-ist. Mi s-a spus ca trebuie sa fac operatie de deviatie de sept pentru a se putea elimina chistul. Am facut operatia de deviatie de sept dar nu am cunoscut nici o ameliorare. Anul acesta in aprilie am facut un alt RMN si chistul este tot acolo. Diagnosticul de data asta este: chist (inflamator) etmoidal anterior stang. Am fost cu rezultatele RMN si cu biletul de externare de la operatia de deviatie de sept, la un medic foarte respectat din Iasi. Dumnealui mi-a spus ca cine m-a operat nu a facut bine ce a facut si ca trebuie o alta operatie pentru scoaterea chistului, dar ca dumnealui nu se baga peste ce a facut prost altcineva.
Deci pe plan local s-au terminat toate posibilitatile, am fost la principalele clinici de specialitate din Iasi. Cand am primit rezultatul de chist etmoidal imi spuneau ca e un fleac, ca se rezolva foarte usor de un specialist ORL-ist. Totusi in Iasi, mare centru universitar, plin de eminente cenusii, nu am gasit rezolvarea pentru un fleac de chist etmoidal.
Medicul de familie mi-a recomandat o clinica din Bucuresti unde se trateaza diferite tipuri de tumori printr-o metoda numita HIFU-HCU, prin aplicarea ablatiei prin hipertermie conformatională cu ultrasunete, adica prin topirea tesuturilor tumorale.Pentru a putea beneficia de tratament la aceasta clinica trebuie completat un chestionar de pe site-ul clinicii a carui prima intrebare este daca s-a diagnosticat o tumora. Singurul diagnostic pe care il am eu este acela de chist etmoidal. Nimeni nu mi-a spus in mod official daca acest chist este o tumoare benigna sau doar o acumulare de mucus. Nu mi s-au facut nici un fel de analize suplimentare pentru determinarea naturii acelui chist. Deci eu nu am diagnosticata nici o formatiune tumorala.
I-am spus doamnei medic de familie ca nu cred ca voi fi luat in considerare de catre cei de la clinica r daca scriu in chestionar diagnosticul de chist etmoidal. Dumneaei s-a oferit sa-mi completeze ea chestionarul de pe site spunandu-mi ca sigur voi fi luat in considerare, ca acest chist etmoidal este o formatiune tumorala benigna. Am trimis si eu un mail clinicii in care am intrebat daca chistul etmoidal face parte din categoria de afectiuni care pot fi tratate la aceasta clinica. Am sunat acolo sa mi se dea un raspuns la intrebare si secretara mi-a spus ca doctorul este plecat in concediu si nu are cine sa-mi dea un raspuns momentan. Adica in aceasta clinica este doar un singur medic care sa poata oferi un raspuns la aceasta intrebare? Asta s-a intamplat acum o luna. Nu am primit nici un telefon privitor la acceptarea cazului meu pentru tratament.
As vrea ca doar chistul etmoidal sa fie singura cauza a durerii mele de cap. Problem esta ca nu nu-i vorba doar de un usor discomfort, nu este doar o migrena, este o senzatie sinistra de presiune in mijlocul fruntii, intre ochi, deasupra radacinii nasului. Este ca si cum as avea ceva infipt in frunte. Cateodata am senzatia ca imi apasa ceva pe nas. Mai rau este ca nu ma pot concentra si am o permanenta stare de somnolenta, de oboseala, de lipsa de energie.
Uitandu-ma mai bine pe imaginile de pe Cd-urile de la examenele RMN am gasit o imagine in care se vede o formatiune de aproximativ 9mm, ca un saculet, sau ca o pruna. Aceasta formatiune porneste dintr-o alta formatiune mai mica, sferica, situata la baza craniului perpendicular cu ochii, care daca nu ma insel este chiar glanda hipofiza. Aceasta formatiune se vede doar in aceasta imagine, in modul T2 si cu contrastul inversat.
Eu la aceste exaplorari RMN m-am prezentat fara sa am recomandare de la un medic specialist. Am incercat sa obtin o trimitere de la un neurolog dar medicii la care am fost ma puneau sa-mi fac alte analize (fund de ochi, EEG, etc) si imi dadeau tratamente de luni de zile cu medicamente care nu au avut nici un efect.
Oare daca m-as duce la clinica unde am fost dignosticat cu chist etmoidal si le-as arata imaginea cu acea formatiune, daca ar fi niste medici onesti ar trebui sa reanalizeze imaginile de pe cd-urile de la cele doua examene si sa revina asupra diagnosticului? Ar accepta oare sa-mi faca un alt examen RMN care sa elucideze ce este cu acea formatiune? Acea formatiune se vede doar intr-o singura imagine, atat pe cd-ul din 2009 cat si pe cel din 2010, pe cel de anul acesta se distinge mai greu. Este foarte usor sa treci peste acea imagine fara sa-ti atraga atentia.
As vrea sa va uitati la aceste imagini si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra.
Adresa este: http://picasaweb.google.ro/constantin.postolache/FotografiiMarcateCaImportante#
Astept comentariile dumneavoastra.

Va multumesc
0
04-08-2010, ora 10:58
marian07
Nu este medic/terapeut
marian07
Sanate tuturor!
Am si eu o problema.
Mama (57 ani) a fost operata acum o luna de tumora selara si supraselara macro adenom hipofizar cu invazie a sinusului cavernos drept, la spitalul Bagdasar de catre dr Ciubotaru.
Acum este acasa cu starea fizica buna adica sta la marginea patului, face pasi, tonusul este bun, in schimb atunci cand a ajuns acasa era intr-un progres vizibil si la starea de cunostina fiindca dupa operatie era confuza cu pierderi de memorie.Dupa o saptamana a avut o cadere brusca devenind iar confuza cu pierderi de memorie, ne cunoaste, stie tot de familie dar le incurca de multe ori, chiar isi da seama ca are lapsusuri ori ca are probleme cu capul. A facut 2 cure de celebrolisyn, dupa prima a fost bine( atunci avea starea de evolutie f buna) dar dupa caderea brusca si al doilea tratament, nu.
Mai este cineva in starea asta de confuzie dupa operatia de adenom hipofizar, cat a durat? Mentionez faptul ca tumoarea nu a fost scoasa in intregime urmand sa ne ducem si la radioterapie dupa 2 luni dar doctorii ne-au spus sa avem rabdrare si ca va avea o viata normala ca si inainte.
Va multumesc.
0
25-11-2010, ora 18:51
iulia_30
Nu este medic/terapeut
iulia_30
Buna,
am o intrebare pentru cele care s-au operat de adenom hipofizar. Eu am 30 de ani si un microadenom de 6 mm. Mi s-a recomandat operatia insa mi s-a spus ca exista riscuri mari de a nu putea face copii dupa aceasta interventie. Voi vi s-a spus asa ceva?

Multumesc!
0
25-11-2010, ora 19:16
iulia_30
Nu este medic/terapeut
iulia_30
Buna, mirelacasiana

Am citit mesajele tale pe forum. Ai mai luat legatura cu prof FAHLBUSCH? Am un microadenom de 6 mm care secreta GH si as vrea sa fac o operatie in strainatate. Am auzit ca prof FAHLBUSCH este unulk dintre cei mai buni. Tu cum ai luat legatura cu el si cam cat costa o operatie acolo?

Multumesc!
0
19-12-2010, ora 20:20
tanta123
Nu este medic/terapeut
tanta123
moni

buna
am facut un ct hipofiza si rezultatul a fost continut intrasellar neomogen, ateromatoza cerebrala.Ce inseamna acest diagnostic
MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: