cum se iau corect anticonceptionalele?

buna! am si eu o nelamurire. iau contraceptive Triregol de 3 luni si nu sunt sigura daca le iau corect. Prospectul zice asa: "trebuie luat un drajeu zilnic incepand cu prima zi a ciclului menstrual timp de 21 de zile consecutive. Aceasta perioada trebuie urmata de un interval de 7 zile de pauza in care apare sangerarea de tip menstrual. Urmatoarele 21 drajeuri trebuie luate incepand cu a 7-a zi a intervalului in care nu se iau drajeuri. Astfel, ciclurile ulterioare incep mereu in aceeasi zi a saptamanii". Deci voi lua primul drajeu in a 7-a zi de pauza sau in a 8-a zi? initial se vorbeste de 7 zile de pauza.. apoi se mentioneaza ca se incepe administrarea incepand cu a 7-a zi a intervalului in care nu se iau drajeuri (deci ar veni 6 zile de pauza).
2 comentarii

se incep intotdeauna in aceasi zi :de ex ai luat prima pastila luni, pastilele se termina duminica, si urmatoarea o iei luni.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2iau anticonceptionale... ce sanse sunt sa raman insarcinata?
- 6microgynon si arcoxia
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 4am luat 2 pastile si nu trebuia
- 13Cum trebuie sa iau prima pastila si cat timp trebuie sa ma protejez cu prezervativ?
- 4sunt protejata din prima zi?
- 8Schimbare anticonceptionale
- 3exista riscul sa fiu insarcinata?
- 5teama folosirii anticonceptionalelor
- 5anticonceptionale de la ginecolog sau la un planning familial?
- 3Anticonceptionale din a 9-a zi de ciclu?
- 4mod de folosire a unor pastile
- 11ingrijorare din cauza escapelle
- 3Anticonceptionale
- 4Sarcina?
- 0tinctura de lemn dulce pt reducerea pilozitatii + anticonceptionale
- 1pot lúa anticonceptionale chiar daca nu mi a venit menstruatia?
- 0Escapelle peste sarcina deja instalata
- 1Anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: