Pot bolnavii psihologic sa se folosească de dezv.pers pentru a le fi mai bine mental?
Pot bolnavii psihologic sa se folosească de dezvoltarea personala că sa le fie mai bine la psihic și sănătate??
Aveti nevoie de cărți motivaționale?Ce experiențe aveți cu ele?
Pot sa schimbe vieți în bine adică schimbabdu-ti gandirea schimbadu-ti și automat viața?
Ce părere aveți de industria uriașă a astfel de cărți motivaționale/de dezv.pers?
Aveti nevoie de cărți motivaționale?Ce experiențe aveți cu ele?
Pot sa schimbe vieți în bine adică schimbabdu-ti gandirea schimbadu-ti și automat viața?
Ce părere aveți de industria uriașă a astfel de cărți motivaționale/de dezv.pers?
23 comentarii
iti pot schimba viata daca stii sa le folosesti. spre pilda, le folosesti cum ti-am trimis in mesaj privat :)
Dezvoltarea personală face bine oricărei persoane, pentru că umblă pe gândire, pe motivație, poate schimba percepția asupra unei situații, te ajută să te cunoști mai bine, etc. Numai că trebuie să fii atent ce citești, pentru că nu tot ce-i pe piață ajută. Uită-te mai întâi la autor, caută ceva despre el, vezi ce formare intelectuală are, ce cărți a mai scris, cum sunt cotate cărțile lui...
E bine să nu folosești termenul de bolnav psihic pentru că e o etichetare și atunci îți limitezi din start funcționarea. E mai bine să folosești „ persoane care au anumite probleme”, pentru că atunci nu mai pui presiune pe persoană, pentru că problema poți s-o ții sub control dacă îți dezvolți voința și accepți că e o problemă la care trebuie să fii atent s-o controlezi tu pe ea, nu ea pe tine.
Și cei care au diabet, depind de medicamente și știu că dacă mențin un regim de viață adecvat și -și iau medicamentele la timp nu au probleme.
E bine să nu folosești termenul de bolnav psihic pentru că e o etichetare și atunci îți limitezi din start funcționarea. E mai bine să folosești „ persoane care au anumite probleme”, pentru că atunci nu mai pui presiune pe persoană, pentru că problema poți s-o ții sub control dacă îți dezvolți voința și accepți că e o problemă la care trebuie să fii atent s-o controlezi tu pe ea, nu ea pe tine.
Și cei care au diabet, depind de medicamente și știu că dacă mențin un regim de viață adecvat și -și iau medicamentele la timp nu au probleme.
Bolnavii psihologici isi rezolva problema la psiholog, acolo isi poate schimba viziunea, felul cum vede chestiile, psihologul personalizeaza abordarea, in cartile alea se generalizeaza, si nu e okey.
Si duoa ce problema psihologica se rezolva, automat totul va fi bine in gandire si restul, nu ai nevoie sa mai dai banii si pe cartile alea.
Motivatia vine sau nu vine, la un om normal vine de la sine, iar dupa o terapie, devii un om normal.
Si duoa ce problema psihologica se rezolva, automat totul va fi bine in gandire si restul, nu ai nevoie sa mai dai banii si pe cartile alea.
Motivatia vine sau nu vine, la un om normal vine de la sine, iar dupa o terapie, devii un om normal.
Vezi videourile cu Cerasela Rogen pe Fb. si pe Youtube daca te intereseaza asa ceva.
Mie mi se pare ca poti sa te simti bine un timp cu dezvoltarea personala, dar nu poti sa te minti la infinit.
Mie mi se pare ca poti sa te simti bine un timp cu dezvoltarea personala, dar nu poti sa te minti la infinit.
M-am referit și la cărți de psihologie practica.Exista așa ceva.
Clara, trebuie sa fim noi insine, nu sa fim altii decat suntem, sa ne luam tratamentul si sa fim naturali, atata tot, adica cum zici, sa nu ne mintim aiurea.
Nu sa parvenim, sa vedem treaba si alte chestii altfel decat o vedem noi cu personalitatea noastra, felul nostru de a fi.
Ca daca trat merge, vine si motivatia si totul de la sine, nu sa ne intrebam cum sa facem sa vina ceva ce trebuie sa vina de la sine.
Nu sa parvenim, sa vedem treaba si alte chestii altfel decat o vedem noi cu personalitatea noastra, felul nostru de a fi.
Ca daca trat merge, vine si motivatia si totul de la sine, nu sa ne intrebam cum sa facem sa vina ceva ce trebuie sa vina de la sine.
cel mai bun pas in dezvoltarea personala pleaca de la descoperirea de sine. sa aflii cine esti de fapt. odata ce te intelegi pe tine si stii care iti sunt atuurile si stii care sunt slabiciunile, poti lua "masuri" in corectarea problemelor. Pt asta, recomand cartea de myerss briggs, gifts differing, care identifica cele 16 tipuri de personalitate, preluat si dezvoltat dupa cartea lui carl jung pe aceasta tema. se gasesc si articole pe net despre asta.
in alte cuvinte, dupa ce stii cu ce fel de personalitate te identifici, poti cu ajutorul cartii / cartilor lui myerss briggs sa identifici laturile ce trebuiesc dezvoltate in personalitatea ta. exemplu simplu, daca esti introvert, poti sa studiezi ce presupune sa fii extrovert si incerci sa aplici putin din teorie in viata de zi cu zi
asta e cel mai bun loc de plecare. restul cartilor despre cum sa fii pozitiv sau altele, sunt pistol cu apa.
pt a afla pt inceput care e tipul tau de personalitate, gasesti pe 16personalities punct com test... eu sunt INFJ... :)
pana sa citesti gifts differing, e suficient sa citesti articole despre fiecare tip de personalitate (sau strict despre personalitatea ta)
apoi, poti sa citesti si cartea neuroscience of personality de dario nardi
daca vrei link catre carti, imi zici
in alte cuvinte, dupa ce stii cu ce fel de personalitate te identifici, poti cu ajutorul cartii / cartilor lui myerss briggs sa identifici laturile ce trebuiesc dezvoltate in personalitatea ta. exemplu simplu, daca esti introvert, poti sa studiezi ce presupune sa fii extrovert si incerci sa aplici putin din teorie in viata de zi cu zi
asta e cel mai bun loc de plecare. restul cartilor despre cum sa fii pozitiv sau altele, sunt pistol cu apa.
pt a afla pt inceput care e tipul tau de personalitate, gasesti pe 16personalities punct com test... eu sunt INFJ... :)
pana sa citesti gifts differing, e suficient sa citesti articole despre fiecare tip de personalitate (sau strict despre personalitatea ta)
apoi, poti sa citesti si cartea neuroscience of personality de dario nardi
daca vrei link catre carti, imi zici
Uitați ce am luat.
Dr.Mona-Lisa Schulz și Louise Hay-Vindeca-ti mintea
------------*
(*modificat de admin)
Dr.Mona-Lisa Schulz și Louise Hay-Vindeca-ti mintea
------------*
(*modificat de admin)
Mai e o carte Vindecarea creierului de Dr.Joseph Annibali
Deci Dr.Mona-Lisa Schulz și Dr.Annibali sunt medici psihiatri foarte buni din America.
Deci Dr.Mona-Lisa Schulz și Dr.Annibali sunt medici psihiatri foarte buni din America.
Ar mai fi cartea Puterea creierului de Dr.Daniel Amen
Dr.Daniel Amen este cel mai renumit psihiatru american
Și Stephen Briers-Terapia cognitiv-comportamentala.
Dr.Daniel Amen este cel mai renumit psihiatru american
Și Stephen Briers-Terapia cognitiv-comportamentala.
Promit multe cărțile astea sper sa și livreze cat promit.
Am o sumedenie de cărți pt creier pe care le-am cumpărat dar nu am apucat sa le citesc fiindcă m-au interesat altele pe ici pe colo.
Am dat o grămadă de bani.
Trebuie sa le citesc neapărat să văd dacă mă ajută.
Am dat o grămadă de bani.
Trebuie sa le citesc neapărat să văd dacă mă ajută.
Ar mai fi cartea Un minut la psiholog
Forța gândirii pozitive și Foloseste-ti mintea că sa întinerești.
De departe Vindeca-ti mintea și Vindecarea creierului mi se par cele mai bune urmate de Puterea creierului și Terapia cognitiv comportamentala apoi celelalte 3.
Forța gândirii pozitive și Foloseste-ti mintea că sa întinerești.
De departe Vindeca-ti mintea și Vindecarea creierului mi se par cele mai bune urmate de Puterea creierului și Terapia cognitiv comportamentala apoi celelalte 3.
Numai că doar le-am răsfoit, urmează să le citesc încet încet de astăzi să vad daca chiar mă ajută la psihic și creier.
Pai cumpara, ca au nevoie si aia de banii tai doar.
@Extreme e buna ideea cu testul de personalitate. Acela iese cat de cat ok. Bine, ca l-am completat din amintiri - cum obisnuiam sa fiu nu cum sunt acum. Am fost un copil vesel, foarte energic. Ceea ce nu mai pot spune acum despre mine.
Am facut si ceva test de la Jordan Peterson. Mi-a iesit ceva dezasturos. L-am mai si platit. :))
Am facut si ceva test de la Jordan Peterson. Mi-a iesit ceva dezasturos. L-am mai si platit. :))
ma bucur ca ti-a placut. ce personalitate ti-a iesit ?
obisnuiesc sa urmaresc si in filme, fiecare ce personalitate are. pt unele seriale se gasesc opinii pe net despre fiecare caracter si personalitatea lor. spre exemplu Michael din Prison Break e INFJ sau INTJ greu de inuit :d
ce test are jordan peterson ?
obisnuiesc sa urmaresc si in filme, fiecare ce personalitate are. pt unele seriale se gasesc opinii pe net despre fiecare caracter si personalitatea lor. spre exemplu Michael din Prison Break e INFJ sau INTJ greu de inuit :d
ce test are jordan peterson ?
Nu mai stiu, ceva pe introvertit. Am refacut acum mi-a iesit Mediator INFP-T.
Jordan Peterson are testul pe site-ul understandmyself dot com
Jordan Peterson are testul pe site-ul understandmyself dot com
misto... e o personalitate frunoasa. printesa Diana (cea care a murit in accidentul de masina) avea aceeasi personalitate.
iti place psihologia ?
iti place psihologia ?
Da, cu testele astea e important sa te simti cat de cat ok. Deci eu am facut teste din astea cand eram pe risperidona sedata tare si cu frustrari mari si mi-au iesit anapoda. Nici nu ma identificam cu ce descriau ei acolo.
*Eu nu prea sunt cu psihologia.Cred ca o sedinta de 2 ore cu cel mai bun psiholog nu face cat 5 minute cu un duhovnic cu experienta (sa aiba vreo 20 de ani de duhovnicie).
da, asa e cu testele... imi iesise si mie alt fel de personalitate cand am facut testul. cum zici tu, poate pt ca eram intr-o stare emotionala diferita (la debutul bolii) fata de cum sunt acum.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Top 5 scuze pe care le folosim ca sa ne autosabotam
- 3Cursuri de dezvoltare personala... unde?
- 2Carti folositoare si vindecatoare de dezvoltare personala si motivationale
- 1Carti motivationale de folos spre ameliorare sau intarire
Mai multe informații despre: dezvoltarea personala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: