Cum tratam reactiile adverse de la avelox?
Tatal meu a fost operat de neoplasm rectal in dec 2010 a avut o evolutie buna.La un control in luna mai i-au depistat niste pete pe plamanul stang. Stiindu-se istoricul sau medical i s-a spus din prima, fara investigatii prealabile, ca are metastaze la plaman si apoi i-au luat biopsie sa vada de ce natura sunt. In momentul in care i s-a facut biopsia au dat pe puroi dar l-au trimis acasa. La vreo cateva zile a inceput sa faca febra sa se simta slabit si am mers la spital iar diagnosticul de data aceasta a fost abces pulmonar.Intr-un final i-au facut drenaj aproximativ o luna. In tot acest timp a fost sub tratament.Dupa ce iau scos drenul la o saptamana l-au externat.Acasa a inceput sa se simta foarte rau, frisoane, tuse, stari de voma.Am mers din nou la spital, l-au internat si i-au dat avelox( la ceflor este alergic).In primele zile s-a simtit bine, l-au pus pe picioare si i-au dat drumul din nou acasa, continuand tratamentul, dar la 3 zile a inceput sa se simta slabit, dezorientat, a si lesinat intr-una din zile, e fara pofta de mancare iar de 3 zile are dureri foarte mari de cap.El s-a incpatanat sa ia pastilele in speranta ca va disparea infectia si nu va fi nevoie de o interventie chirurgicala cum i s-a spus( pentru a nu recidiva abcesul - trebuie rezctat o parte din plaman) dar de 2 zile nu l-am mai lasat sa ia aceste pastile vazand ca ii fac rau.Pana la operatie ce putem face pentru a inlatura reactiile adverse ale aveloxului?Mai tin sa precizez ca are astm bronsic de vreo 25 de ani.
In speranta unui raspuns
Va multumec
In speranta unui raspuns
Va multumec
2 comentarii
Mai intai, ar trebui un consult pentru ca un medic sa stabileasca ca semnele descrise sunt reactii adverse ale medicamentului si nu manifestari ale bolii de baza.
De la spital i s-a spus ca daca se simte rau sa intrerupa tratamentul.Ceea ce ma face sa ma gandesc ca ei stiau ca are efecte adverse si nu le-au spus.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii