Cura de vindecare cu fructe și legume.Pareri?

28-04-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ce părere aveți? Are dreptate cartea Medium Medical care recomandă că pentru sănătate optima, vindecarea de unele boli cronice, detoxifiere, slăbit, purificare a organismului etc ar trebui să mâncăm o buna perioada numai fructe și legume plus sucuri din fructe și legume, pentru că ele sunt naturale, daruri și roade de la Dumnezeu și au proprietăți vindecătoare și purificatoare excepționale pe care știința nu le cunoaște în totalitate subva mai trece decenii întregi până va ajunge la aceasta cunoaștere Sucul de țelină vindeca multe boli și are proprietăți super benefice pentru organism la fel și apă cu lamaie(apa activata ), sucul de castraveți, afinele sălbatice și aproape toate fructele și legumele de pe Terra, au proprietăți vibdecatoarw, de detoxifiere și pot trata, inversa multe boli însă oamenii de știință nu cunosc în detaliu acest lucru. Dqca alimentația noastra va fi din cat mai multe fructe și legume combinate așa cum zice in carte și nu numai viața și sănătatea se vor schimba în bine total.Eu o sa incerc.Credeti că e așa? Bineînțeles Anthony nu recomanda sa renunți la tratamentele și indicațiile medicilor, e ceva complementar
Anthony s-a născut cu abilitatea de a conversa cu un Spirit care îi zice informații complexe și exacte despre sănătate și primeate informații despre sănătatea fiecărui in cu care intra în contact și de 25 de ani el a vindecat și ghidat oamenii spre vindecare și spre o sănătate optima și vitalitate.Eu cred că există oameni cu daruri speciale de la Dumnezeu iar Anthony e unul dintre ei.Sunt unii care s-au născut sau au dobândit diverse daruri spirituale, divine, trebuie doar sa îți deschizi mintea și să vezi că există mulți în lume.Recimand editura Hay House și cărțile de la Adevăr Divin.Eu unui sper că cartea Medium Medical adică aplicarea ei și cartea secretele întregi vieți să mă ajute să mă vindec și eu și să îmi găsesc sensul in viața, pacea și să pot ajuta la rândul meu alți oameni.
1 comentarii
1
08-02-2021, ora 16:42
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Din pacate nu exista dovezi stiintifice care sa sustina recomandarile din aceasta carte, ceea ce poate pune in pericol sanatatea celor care le urmeaza. Mai ales, autorul nu are pregatire in domeniul medicinei sau a nutritiei, ci pretinde ca acestea provin de la un spirit, lucru care ar trebui sa ridice numeroase semne de intrebare privind, validitatea, eficienta, dar mai ales siguranta pentru sanatatea umana a acestor recomandari.

Simplul disclaimer ca sfaturile din aceasta carte nu sunt menite sa inlocuiasca recomandarile medicului sau tratamentele alopate este doar o maniera de a se apara legal. Insa acest lucru nu garanteaza ca acestea, odata puse in aplicare, nu pot influenta negativ sanatatea persoanelor sau pot avea impact nefavorabil asupra evolutiei bolilor pe care pretinde ca le vindeca.

Sa iau exempul cancerului, care este un termen umbrela pentru peste 200 tipuri de afectiuni oncologice care au cauze diferite, tratamente diferite, metabolisme diferite si este imposibil ca tranzitia la o dieta bazata pe fructe si legume sa fie solutia la atat de multe variabile, multe dintre ele cu mecanisme genetice si biochimice inca nedeslusite pe deplin. Acelasi lucru poate fi aplicat si altor afectiuni, inclusic fibromiaalgie, diabet, hipertensiune etc.

Am scris aceste randuri pentru a sublinia ca sunt multe persoane care pot exploata vulnerabilitatea si disperarea persoanelor cu boli cronice care tot ce isi doresc este sa redevina sanatosi, sa se vindece. Si sunt cu atat mai atractivi cu cat solutiile pe care acestia le propun sunt atat de la indemana: le gasesti in camara, in frigider, trebuie doar sa renunti la alimentul X si sa bei sucul din leguma Y.

Dar realitatea este complexa si de multe ori nedreapta. De aceea, e important sa fim sceptici cand interactionam cu astfel de recomandari, fie ele carti, site-uri, testimoniale, deoarece simplul fapt de a publica nu garanteaza ca ceea ce e scris este corect, verificat si sigur de pus in aplicare.

Sa ne pastram credinta in echilibru, deoarece de cele mai multe ori nu exista scurtaturi sau o cale mai usoara, exeptii de la reguli, si sa cercetam cat mai mult inainte de a testa pr propria piele.

Prin randurile de mai sus nu incerc sa diminuez important optimizarii alimentatiei, deoarece consider ca nutritia este un pilon esential al sanatatii, insa nu este un medicament in sine.

Decizii precum:
- cresterea aportului de legume si fructe,
- optarea pentru cereale integrale, leguminoase boabe, pentru produse neprocesate sau minimum procesate,
- consumul moderat de carne, in special peste, oua, lactate, preparate corect si la fel, minimum procesate,
miscarea,
- buna igiena a somnului, beneficiaza de dovezi privind remisia unor afectiuni, controlul acestora, mai ales in cele in care stilul de viata dezordonat a reprezentat si cauza aparitiei.

Sper sa fie util raspunsul si sa luati cele mai bune decizii pentru sanatatea dvs.

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: fructe si legume

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 minute în plus petrecute la masă pot face o diferență în ceea ce privește consumul de fructe și legume la copii
  • Studiu global: de ce aproape jumătate din copiii din întreaga lume nu consumă fructe sau legume
  • Rețelele de socializare îi pot ajuta pe tineri să consume mai multe fructe și legume
  •