daca se poate raspuns de la un medic - cancer pulmonar
Buna seara,
Mama mea a fost diagnosticata cu cancer pulmonar gradul 1 in 2003, s-a operat, a facut chimio si radioterapie. Dupa 5 ani in 2007, cancerul a revenit cu metastaze, prognosticul era sumbru. Cu toate acestea a inceput un tratament cu un medicament - Tarceva - care a dat rezultate excelente : tumorile si/au redus dimensiunile la jumatate si din februarie 2008 boala e stabila, nu a mai evoluat deloc pana in prezent.. Zilele trecute la CT a primit rezultatul 'stationar'. Ce doresc sa va intreb este daca puteti va rog sa imi explicati ce inseamna 'Pleura posterioara dreapta este ingrosata, iar hemidiafragmul drept este ascensionat. Sinusul costo diafragmatic drept este simifizat.' Am cautat pe net dar nu inteleg ce anume inseamna hemidiafragm ascensionat, si sinus simifizat.
Daca puteti va rog sa ma lamuriti.
Multumesc,
O seara placuta.
Mama mea a fost diagnosticata cu cancer pulmonar gradul 1 in 2003, s-a operat, a facut chimio si radioterapie. Dupa 5 ani in 2007, cancerul a revenit cu metastaze, prognosticul era sumbru. Cu toate acestea a inceput un tratament cu un medicament - Tarceva - care a dat rezultate excelente : tumorile si/au redus dimensiunile la jumatate si din februarie 2008 boala e stabila, nu a mai evoluat deloc pana in prezent.. Zilele trecute la CT a primit rezultatul 'stationar'. Ce doresc sa va intreb este daca puteti va rog sa imi explicati ce inseamna 'Pleura posterioara dreapta este ingrosata, iar hemidiafragmul drept este ascensionat. Sinusul costo diafragmatic drept este simifizat.' Am cautat pe net dar nu inteleg ce anume inseamna hemidiafragm ascensionat, si sinus simifizat.
Daca puteti va rog sa ma lamuriti.
Multumesc,
O seara placuta.
1 comentarii
Bună ziua! Pleura este foița care acoperă plămânul și la mama dumneavoastră este îngroșată. Hemidiafragm, înseamnă că mușchiul diafragm drept sau stâng (de aceea a spus hemi-) este mai sus ca poziție decât în mod normal, adică mai spre cavitatea toracică decât spre abdomen. Aceste modificări nu au nicio semnificație patologică. O zi liniștită!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii